84 שנות היסטוריה: החלה הריסת תחנת המשטרה בדיזנגוף
לאחר עיכובים שנמשכו שנים, החלה הריסת תחנת "לב ת"א", שהוקמה ב-1935 תחת שלטון המנדט הבריטי. במקום צפוי לקום פרויקט מגורים ומלונאות. אחד הקצינים נפרד בכאב: "המקום הזה הוא הרבה יותר מסתם מבנה"
רבים מתושבי מרכז העיר נעמדו עם תחילת ההריסות מול המבנה שגודר וסיפרו חוויות הקשורות לתחנה, ביניהם בריחות של עצורים ונחקרים שגרמו לגדודי צלמים לתפוס עמדות מול שער הכניסה למתחם. "המקום הזה הוא יותר מסתם מבנה", סיפר אחד מקציני המודיעין של התחנה. "כואב הלב לראות שזה נהרס אבל מצד שני עברנו למקום גדול יותר, מרווח יותר ועם תנאים טובים יותר". אלונה, שמתגוררת סמוך לתחנה, אמרה כי הריסת התחנה הוסיפה עוד כמה חניות לטובת תושבי השכונה על רחוב דיזנגוף שעד כה היו שמורים לרכבי המשטרה.
תחנת המשטרה נבנתה כחלק מדרישת היישוב היהודי בתל אביב להיפרדות מתושביה הערבים של יפו, בעקבות גל תקיפות מצד הערבים שהחל במהלך שנת 1921, אז הורה הנציב העליון הרברט סמואל להקים משטרה עירונית בתל אביב. בתחילה מנתה התחנה 23 שוטרים בפיקודו של חיים אלפרין. המשטרה הוכפפה לוועדה מיוחדת בעירייה, בראשה עמד ראש העיר הראשון מאיר דיזנגוף, ועל מדי המשטרה הבריטיים ענדו השוטרים תג עם הכיתוב 'מעתא'- משטרת עיריית תל אביב.
ב-20 בינואר 1935, נחנכה תחנת המשטרה תחת השם "תחנת משטרת הצפון" ברחוב דיזנגוף, שהפכה לתחנת המשטרה העירונית הגדולה בארץ. עם סיומו של המנדט הבריטי הועבר המבנה לידי משטרת ישראל. ב-4 בנובמבר 1947, נהרג מחוץ למבנה המשטרה איש הלח"י שלמה נחשון "שמשון", בשעה שחיפה על צעירים שהדביקו כרוזים. כחלק מסגירת התחנה ההיסטורית, כך אמרו בעיריית תל אביב, יתחייב היזם להעתיק את עמוד הזיכרון לזיכרו אל קדמת המבנה ובהמשך יוצב לוח על המבנה ההיסטורי.
בתיעוד הבניין, שהגיש משרד האדריכלות והשימור "מימר נאור" לעיריית תל אביב, מאופיין המבנה ההיסטורי כבעל סגנון אדריכלי בינלאומי המשלב עקרונות קלאסיים בהן: תוכניות סימטריות המאפיינות תחנות משטרה בריטיות. המבנה גם ממחיש את התפתחותו של רחוב דיזנגוף, שהפך למרכזי כבר בתחילת שנות ה-30 עם הקמתם של מרכזי בילוי, תרבות וחניכתה של כיכר צינה דיזנגוף. החברת האחראית כעת על הריסת המבנה היא חברת "דמו גרין" מקבוצת "בני וצביקה".