שתף קטע נבחר

 

בקריות גבול בנתב"ג לקראת ההשבתה: "אין ממה להתקיים"

ברקע איומי ועד עובדי מעברי הגבול לשבות מיום שלישי, כולל בנתב"ג, סיפרה בקרית בנמל התעופה על מצוקת השכר שנגרמת עקב הטמעת מערכת נוכחות חדשה: "עיקלו לי את חשבון הבנק". בקרית אחרת: "חייבת כסף לכל חבריי". משרד האוצר: "למעט כמה עובדים, השאר יקבלו שכר מלא ב-1 ביולי"

האיום של ועד עובדי מעברי הגבול ברשות האוכלוסין וההגירה לשבות החל מאמצע השבוע הבא הוא שיא של מאבק שנמשך כבר כמה שבועות. בעקבות העיכובים החוזרים ונשנים בקבלת שכר, שמהם סובלים העובדים כבר כמה שנים, הודיע הוועד כי כל מעברי הגבול ברחבי הארץ, לרבות בנמל התעופה בן גוריון, יושבתו מיום שלישי ב-6:00 בבוקר.

 

בעיה טכנולוגית, שעד כה לא הצליחה לקבל פתרון מצד רשות ההגירה, גרמה לכך שעובדים מקבלים בתחילת כל חודש מקדמות חלקיות ולא את שכרם המלא. ברשות ובמשרד האוצר אמרו בתגובה לאיומי הוועדה כי בכוונתם לפנות לבית הדין הדין לעבודה על מנת להוציא צו מניעה נגד ההשבתה. 

ארכיון ()
ארכיון

"בשלושת החודשים האחרונים הייתי צריכה לקבל 8,000 נטו בכל חודש וקיבלתי בסך הכל 10,000 על שלושתם. בשלושה חודשים משכורת של חודש ורבע", סיפרה ל-ynet בקרית גבולות בנתב"ג. היא ציינה עוד בנוגע למצוקתה הכלכלית כי "ביטלו לי את כל כרטיסי האשראי, קיבלתי מכתב התראה מהבנק על עיקול החשבון, כל התשלומים שלי חזרו, אני חייבת שכר דירה של חודשיים ואף אחד לא מוכן לתת לי הלוואה בבנק, כי תלוש המשכורת לא מספיק גבוה.

 

"אני כבר חייבת כסף לכל החברים שלי. אין פה ממה להתקיים ואין עם מי לדבר, אף אחד לא נותן לך תשובות. אני כבר לא יודעת מה לעשות ואם לחפש עבודה אחרת".

 

בקרית אחרת בנתב"ג סיפרה: "לפני חודשיים עבדתי 190 שעות וקיבלתי 6,000 שקלים במקום 10,000, שזה הסכום שאני רגילה אליו ועובדת בשבילו כל חודש. מדובר בחוסר של כ-4,000 שקל. מזעזע. יש לי שני ילדים ואני סטודנטית, בעלי פוטר ממקום העבודה שלו ואני מפרנסת יחידה.

 

"אין לי מאיפה להביא כסף, אני לא יכולה בגיל 35 לבוא להורים שלי ולבקש מהם. עכשיו גם עיקלו לי את חשבון הבנק, זה משפיע על כל תחומי החיים. אני עובדת פה כבר 10 שנים ובכל הזמן הזה יש לי בעיות בשכר. אני יכולה לחיות עם חוסר של כמה מאות שקלים, אבל 4,000 שקל? אי אפשר להתמודד עם זה".

יו
"עובדות ועובדים מתחילים את החודש עם מינוס של עד 50% בשכרם". שבתוב

בוועד העובדים ציינו כי שכר עובדי מעברי הגבול ממילא אינו גבוה, נמוך מהשכר הממוצע במשק ונע בין 6,000 ל-8,000 שקלים, כך שהעיכובים בשכרם והפגיעה ברכיבים השונים פוגעים אנושות בפרנסתם של מאות משפחות.

 

יו"ר ועד עובדי מעברי הגבול, שני שבתוב, אמרה כי "יש עובדות ועובדים שמתחילים את החודש עם מינוס של עד 50% בשכרם. הטלפון מהבנק הפך אצלם לשגרת חיים. לא יכול להיות שעובדים יצטרכו להילחם על זכותם הבסיסית לקבל שכר בזמן. אנחנו לא דורשים תוספות או זכויות יתר אלא רק שכר בזמן כמו כל העובדים במשק".

 

"לא קיימת הצדקה לפגיעה בנוסעים"

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "הנהלת הרשות מופתעת מההתנהלות ומההכרזה על שביתה שאין לה שום הצדקה. מתקיים שיח רציף בין הנהלת הרשות, ההסתדרות, נציבות שירות המדינה ומשרד האוצר. רוב הסוגיות באו על פתרונן והעובדים יקבלו ב-1 ביולי שכר כמו כל עובדי המדינה. לאור זאת לא קיימת הצדקה לפגיעה בנוסעים".

 

ממשרד האוצר נמסר כי "המשרד, נציבות שירות המדינה ורשות האוכלוסין פועלים זה כמה חודשים להטמעת מערכת נוכחות חדשה ברשות. על אף חבלי הלידה בתחילת פעילות המערכת פעל משרד האוצר לתשלום מקדמות ולמניעת פגיעה בעובדים, כמו גם לתיקון מלוא הליקויים, שהושלם, כך שלמעט עובדים ספורים, צפויים כולם לקבל שכר מלא ב-1 ביולי.

 

"בשבועות האחרונים נעשו מספר ניסיונות של המדינה להידברות עם ועד העובדים וההסתדרות בניסיון למנוע את השביתה, אולם בצר לנו, בחרה ההסתדרות לנצל את חופשת הקיץ ולפנות לאפיק השביתה תוך פגיעה באזרחי ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים