הדלאי למה נגד טראמפ: "רגשני וחסר מוסר"
המנהיג הטיבטי תקף את נשיא ארה"ב ודרש שיקבל על עצמו "אחריות גלובלית". עם זאת, בריאיון ל-BBC גם הוא יצא נגד ההגירה לאירופה: "שתהפוך למוסלמית? תשאירו אותה לאירופים". על האפשרות שאישה תירש אותו: "צריכה להיות מושכת"
הדלאי למה, המנהיג הרוחני הטיבטי, מתח ביקורת חריפה ונדירה יחסית על נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ואמר כי הוא סבור שהוא נעדר "עקרונות מוסריים". בריאיון נרחב שהעניק ל-BBC, טנזין גיאטסו בן ה-83 התייחס גם לשאלת עתיד תפקידו כמנהיג הבודהיזם הטיבטי, ושב ואמר כי אם היורשת שלו תהיה אישה – הוא מקווה שתהיה "אטרקטיבית".
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"יום אחד הוא אומר משהו, וביום השני משהו אחר", אמר על טראמפ הנזיר הטיבטי. "אני חושב שיש (לו) מחסור בעקרונות מוסריים". הוא התייחס לאחת הסיסמאות של הנשיא, בקמפיין הבחירות שלו ב-2016 - "אמריקה תחילה". "זה שגוי. אמריקה צריכה לקבל על עצמה אחריות גלובלית", אמר הדלאי למה, והוסיף כי הרגשות שאותם מביע נשיא ארה"ב "קצת יותר מדי מורכבים".
בריאיון לרשת הבריטית, ממקום גלותו בדרמסאלה שבצפון הודו, נשאל חתן פרס נובל לשלום על האפשרות שתהיה לו יורשת אישה. הוא אמר כי הדבר ייתכן, אך שעל יורשת כזו להיות "אטרקטיבית".
כשנשאל מדוע, והאם הוא מבין שמדובר באמירה שעלולה לפגוע בנשים, השיב כי אנשים יעדיפו שלא לראות דלאי לאמה שאינה מושכת. הוא עשה פרצוף מעוות אל מול המצלמה, ואמר: "אני לא חושב שאנשים היו מעדיפים לראות אותה, את הפרצוף הזה".
נושא נוסף שאליו התייחס הדלאי למה בריאיון היה גל ההגירה לאירופה, בעיקר ממדינות מוסלמיות ואפריקניות. בעבר כבר הביע את התנגדותו להטמעת המהגרים ביבשת, וכעת שב ואמר כי יש לאפשר רק למספר מצומצם של פליטים להישאר בה. "מדינות אירופה צריכות לקבל את הפליטים הללו ולהעניק להם חינוך והכשרה, ואז לפעול להחזירם לארצות המוצא שלהם".
"אבל שאירופה תהפוך בסופו של דבר למדינה מוסלמית? בלתי-אפשרי. או מדינה אפריקנית. גם בלתי-אפשרי", הוסיף. "תשאירו את אירופה לאירופים".
הדלאי למה ברח בשנת 1959 מטיבט, אחרי שזו נכבשה על-ידי סין, להודו השכנה. מאז ועד היום הוא פועל בגלות כדי לקדם את עצמאותה של ארץ מולדתו, בדרכים לא-אלימות. סין כינתה אותו "זאב בגלימת נזיר", והאשימה כי הוא מנסה לפצל אותה.
גם בסוגיה זו נגע בריאיון הנרחב שהעניק ל-BBC, ואמר כי הוא מבחין ב"שינוי" בתוך סין, אף שהוא קורה באיטיות ובהדרגתיות. "אני חושב שהסינים משנים את הגישה שלהם", אמר, אך הודה כי הנשיא הסיני שי ג'ינפינג "עדיין" לא ביקש להיפגש עמו.