שתף קטע נבחר

 

אקוניס נגד הפרקליטות: "הדיפ-סטייט יותר קיצונית מהתובעת"

מינוי הפרופסורית שנפסלה חוזר לבג"ץ. הרכב של שלושה שופטים דן במינוי יעל אמיתי למועצת הנגידים בקרן גרמניה-ישראל. אקוניס פסל בעבר את המינוי בשל עצומה מלפני 17 שנה שעליה חתמה אמיתי, ושקראה לסרב לשרת בשטחים

  

 

דיון בעליון בעניין מינויה של יעל אמיתי    (צילום: אלי מנדבלאום)

דיון בעליון בעניין מינויה של יעל אמיתי    (צילום: אלי מנדבלאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


מינויה של פרופ' יעל אמיתי למועצת הנגידים בקרן גרמניה-ישראל למחקר ופיתוח מדעי חוזר לבג"ץ. שר המדע אופיר אקוניס הגיע היום (ב') לדיון כדי לייצג את עמדתו, השונה מעמדת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, ותקף בחריפות את הפרקליטות: "‏אני מבקש להודות לשופטים שאפשרו לי לטעון שוב, וזאת כאשר הדיפ-סטייט (הכוונה לפרקליטות) לוקחת עמדה קיצונית יותר משל העותרת נגדי".

 

הרכב של שלושה שופטים - יוסף אלרון, יעל וילנר וראש ההרכב השופט ניל הנדל - דן שוב בעתירתה של פרופ' אמיתי ושל ועד ראשי האוניברסיטאות נגד החלטת אקוניס. השר החליט שלא למנותה בשל חתימתה לפני כ-17 שנים על עצומה שבה הביעה תמיכה ב"סטודנטים שסירבו לשרת בשטחים הכבושים". 

אופיר אקוניס (צילום: יואב דודקביץ' )
הפרקליטות היא דיפ סטייט. אקוניס (צילום: יואב דודקביץ' )

פרופ' יעל אמיתי בראיון לאולפן Ynet (צילום: רועי עידן)
פרופ' יעל אמיתי(צילום: רועי עידן)

 

המונח "דיפ-סטייט" שבו השתמש אקוניס מתאר סוג של ממשלה חשאית שפועלת באופן עצמאי מחוץ למנהיגות הפוליטית של המדינה, בניסיון לקדם אג'נדה משלה. מדובר במצב שבו עובדי מדינה בכירים חוברים יחד לניהול המדינה במקום הפוליטיקאים. במונח מרבים להשתמש לא רק חובבי קונספירציות, אלא גם פוליטיקאים ואנשי תקשורת, בעיקר בארצות הברית, והוא רווח בעיקר בקרב אנשי ימין וימין קיצוני.

 

השופט ‏הנדל שאל בדיון את אקוניס "האם חתימה על עצומה מלפני עשרות שנים צריכה להכריע על מינוי מקצועי?". על כך השיב אקוניס: "המינוי הזה, של נגידה בקרן הנגידים ישראל-גרמניה, בעיניי הוא הסכם מדיני ולא רק מדעי, ולכן כשהגברת אמיתי אומרת בריאיון ל'ידיעות אחרונות' שהיא אינה מייצגת את המדינה, זה דבר חמור". הוא הדגיש כי "מעולם לא טענתי שהיא לא מקצועית".  

 

ריאיון עם פרופ' יעל אמיתי    (צילום: אורי דוידוביץ' )

ריאיון עם פרופ' יעל אמיתי    (צילום: אורי דוידוביץ' )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בתגובה אמרה עורכת הדין של אמיתי ושל ועד ראשי האוניברסיטאות, רחל בו ארי: "אין קשר בין דעותיה של אמיתי לבין התפקיד. יש כאן דאגה אמיתית מפוליטיזיציה של המדע ושל השירות הציבורי".

בחודש מרץ האחרון הורה בג"ץ לשר אקוניס לבחון מחדש את החלטתו לבטל את המינוי. "ראשית, העצומה שעליה חתמה פרופ' אמיתי אינה בגדר עבירה פלילית - על כל המשתמע מכך", קבעו השופטים. "שנית, דבריה בריאיונות שהוצגו אינם מהווים עילות עצמאיות לפסילת המינוי, וניתן לראותם רק כהיעדר חרטה על החתימה ב-2002", נימקו השופטים את הצורך לבחון מחדש את ההחלטה.

 

בעקבות הנחיית בג"ץ הודיע אקוניס על שינוי עמדתו, ונימק את הפסילה של פרופ' אמיתי בכך שמדובר בכשל ערכי. בדיון מובאת עמדת המדינה שלפיה יש לאשר את המינוי, ואקוניס מציג עמדה אחרת, מאחר שמבחינתו הפרקליטות אינה מייצגת את עמדתו.

 

בעמדתו בכתב טען אקוניס כי חתימתה של אמיתי על העצומה מהווה "פגם ערכי שורשי", שלא מאפשר לו למנות אותה לתפקיד.

 

פרופ' רון רובין, יו"ר ועד ראשי האוניברסיטאות ונשיא אוניברסיטת חיפה אמר: "הסיסמאות של השר אקוניס טובות לו מול בוחריו, אבל רעות מאד למדינה. שר המדע שתפקידו לקדם את המחקר במדינת ישראל - עוסק בהכשלתו.

 

"החלטתו שלא למנות את פרופ׳ אמיתי מהווה המשך עיוות של פס״ד קודם של בג"ץ, ונדבך נוסף בניסיונו להוביל לפוליטיזציה של השירות הציבורי. פרופ' יעל אמיתי היא מינוי ראוי ומוצדק, שנקראה לתפקיד על ידי גורמי המקצוע במשרד המדע על סמך הישגיה המקצועיים ומומחיותה הרבה. אנו מקווים שבג"ץ יתערב ויעצור את ההתערבות הפוליטית הבלתי נגמרת שמוביל השר במנויים מקצועיים טהורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
אופיר אקוניס
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים