נסעו יותר מ-1,000 ק"מ בשביל לחגוג עם טראמפ: "אוהב את ארה"ב"
ג'ן ודברה הגיעו מארקנסו הרחוקה בשביל לציין את חגיגות העצמאות עם הנשיא שהביא טנקים לוושינגטון. סוזן ממדינת דלוור לא מסכימה לביקורת על ניכוס החגיגות לטובת הקמפיין: "פוליטיזציה? הוא הנשיא!"
הנשיא דונלד טראמפ הבטיח בחשבון הטוויטר שלו שהחגיגות יהיו "מופע של פעם בחיים", וג'ן שאריק ושניים מחבריה נסעו יותר מ-1,000 קילומטרים מדרום ארקנסו המרוחקת כדי להשתתף באירועי יום העצמאות בוושינגטון הבירה.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"אנחנו חוגגים את אמריקה", אמרה שאריק, שחבשה את כובע המצחיה של קמפיין הבחירות החדש "טראמפ 2020" בדומה לחבריה. "הצבא שומר עלינו", אמרה חברתה דברה דיקסון, שכמה מבני משפחתה משרתים בצבא האמריקני.
לפי המסורת, חגיגות 4 ביולי בארצות הברית, המציינות את היום שבו מייסדי האומה הכריזו על עצמאותה מבריטניה, מעולם לא כללו בתוכן נאומים של הנשיאים המכהנים. הפעם האחרונה שבה נשיא אמריקני נשא דברים הייתה ב-1951, כשהארי טרומן ביקש לציין את יום העצמאות ה-174 של המדינה.
למרות הביקורת מצד הדמוקרטים על ניצול פוליטי של החגיגות, טראמפ דאג לשבח את מייסדי ומעצבי האומה האמריקנית, בהם פעילי זכויות אדם, ואת כל זרועות הכוחות המזוינים של ארה"ב. האירוע כלל גם מטסים של מסוקי משמר החופים, חמקנים מדגם F-22 ומופע של "המלאכים הכחולים" - הצוות האווירובטי של חיל הים האמריקני. עוד לפני הנאום חלף מעל החוגגים המטוס הנשיאותי, "אייר פורס 1".
החלטתו של טראמפ להציג כלים צבאיים באירועי 4 ביולי התקבלה בביקורת חריפה. אך בנאום א-פוליטי מובהק שנמשך כ-45 דקות, מאחורי זכוכית משוריינת, דבק טראמפ במסרים פטריוטיים ולא סיפק כל אמירות פוליטיות שרבים ציפו להן. הוא נצמד לטקסט שנכתב מראש, ולא התייחס לקמפיין שלו לקראת הבחירות בשנה הבאה או ליריביו, כפי שהוא נוהג לעשות.
לאורך המסלול שבו עברו הטנקים ושאר כלי המלחמה, בעלי העסקים לא היו מודאגים במיוחד מאופי האירוע ומכרו את כובעי הקמפיין של טראמפ. סוזן דה גרף, שהגיעה ממדינת דלוור, אמרה כי היא אוהבת את מעורבותו של טראמפ בחגיגות. "אין כאן שום פוליטיזציה של האירוע. הוא הנשיא!". גם טיפאני אובריאן, מורה מפלורידה, הגיעה במיוחד בשביל החגיגות. "אני חושבת שהוא אוהב את המדינה שלנו, ורוצה שכולם יאהבו אותה כמוהו".
כאמור, מבקריו של הנשיא האשימו אותו בניכוס האירוע הממלכתי לטובת צרכיו הפולטיים, וכמה מתושבי הבירה אף דאגו להתרחק מאזור החגיגות על-מנת שלא יזוהו בטעות כתומכיו של הנשיא. תושבים בשכונת הקפיטול ארגנו חגיגות עצמאות משלהם במחאה. "השנה החלטנו שלא נלך", אמרה אירינה, שהעידה כי לרוב היא לוקחת את נשי ילדיה למופעי הזיקוקים. "זה החג שמאחד את כל האמריקנים, אבל זה לא נראה ככה השנה, לצערי", ציינה.
במקביל לחגיגות, ארגון פצפיסטי בשם "Code Pink" הפריח את בלון ה"בייבי טראמפ" ענק מעל לשדרת המול המפורסמת בבירה במחאה על שילוב הצבא האמריקני בחגיגות. אחת הפעילות בארגון אמרה לרויטרס כי מראה הטנקים ברחובות הבהיל אותה. "לאן אנחנו, כאומה, הולכים? אני לא אוהבת את זה בכלל".