שתף קטע נבחר

 

סער: "חמאס מתעצם, מדינה ריבונית לא יכולה לחיות בכללי המשחק האלה"

ראשי מועצות ותושבים נפגשו עם חברי ועדת החוץ והביטחון, והטיחו בהם דברים קשים. ראש מועצת חוף אשקלון: "בתי נפגעת חרדה ובוכה מדי ערב". בעל מסעדה בשדרות: "הונו אותנו כשהבטיחו סיוע". ח"כ סער תקף את המדיניות הביטחונית מול חמאס: "לשנות את המשוואה מהייסוד"

 

מסעדן הטיח בח"כים: "הונו אותנו"    (צילום: רועי עידן)

מסעדן הטיח בח"כים: "הונו אותנו"    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חבר הכנסת גדעון סער תקף היום (חמישי) את המדיניות הביטחונית של הממשלה כלפי חמאס ואמר כי "מדינה ריבונית לא יכולה לחיות עם כללי המשחק האלה. סער אמר את הדברים בישיבה של ועדת החוץ והביטחון שהתכנסה בקיבוץ סעד שבעוטף עזה, שבמהלכה הותקפו חברי הוועדה על-ידי התושבים, בעלי העסקים באזור וראשי המועצות האזוריות.

 

ניר שוחט בעל מסעדה ב שדרות ביקור ועדת החוץ והביטחון ב עוטף עזה ()
"הונו אותנו". המסעדן ניר שוחט הטיח בח"כים
 

סער אמר בתגובה לביקורת שנשמעה כלפי ראש הממשלה שלא ביקר בקיבוצי האזור כי "צריך להגיע לכולם, גם לקיבוצים וגם לערים. בכל התקופה חמאס מתעצם ויכולותיו משתדרגות, אנחנו חייבים לקיים דיון לקראת המערכה הבאה. צריך לשנות את המשוואה מהייסוד".

 

ניר שוחט, בעל מסעדה בשדרות, אמר לחברי הוועדה בקיבוץ סעד: "הקמנו עסק, ואנחנו מרגישים שהונו אותנו כי הבטיחו סיוע. אני לא מצליח לסגור את החודש. אני לא מצליח לממן את הפסדי הטרור. איבדנו את המוטיבציה. מדינת ישראל נתנה לחמאס לנצח אותנו. המדינה לא נותנת לנו ביטוח".

 

שוחט הוסיף: "אני חי פה כבר 12 שנים, וחושב שצריך להפסיק לטפל באזור הזה בסיוע של 'הסכמות', כי על הכול מסכימים איתנו. מסכימים שצריך לסייע בביטחון, במיגון, בחינוך ובתרבות, אבל בפועל מתעסקים בדברים אחרים - העניין בעכו או שדה התעופה באילת. אנחנו מתמודדים עם טרור, לא עם בעיה מדינית ארצית, וצריכים לקבל התייחסות מתאימה. ברגע שפוגעים בכלכלה, פוגעים במרקם החיים. אני מבין שהפתרון אינו פשוט, והחמאס רשם הישג מדהים כששמו את כל הילדים שלנו במרכז חוסן, אבל אסור לתת להם לרשום הישג גם בזירה הכלכלית. מה יקרה לכל האנשים שעוד בוחרים לגור ולעבוד פה? נזלזל בעוד מסעדן פשוט משדרות כי אולי יבוא מישהו אחר? לא יבוא אף אחד אחר, כי אין עוד משוגעים שישקיעו את הכסף שלהם בעיר הזו".

 

 

ביקור ועדת החוץ והביטחון ב עוטף עזה  (צילום: חיים הורנשטיין)
חברי ועדת החוץ והביטחון בעוטף עזה(צילום: חיים הורנשטיין)

ביקור ועדת החוץ והביטחון ב עוטף עזה  (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

ביקור ועדת החוץ והביטחון ב עוטף עזה  (צילום: חיים הורנשטיין)
(צילום: חיים הורנשטיין)

‏ראש מועצת חוף אשקלון איתמר רביבו אמר בדיון: "אני לא מצליח לקבל מענה ממשרדי הממשלה בשגרה. הבת שלי נפגעת חרדה, היא בת 12. מדי ערב היא מתחילה לבכות ככה סתם, ללא סיבה". ראש מועצת שדות נגב תמיר עידאן: "משפחות מהעוטף חוששות לפנות למרכזי החוסן כי הן חוששות מתיוג שלילי, מתביישות לומר שהן זקוקות לעזרה".

 

ראש העיר שדרות אלון דוידי תקף את נציגי משרד הביטחון ופיקוד העורף: "אין לכם שום תוכנית למיגון המרחב הציבורי בעיר שדרות שגדלה מדי שנה באלפי תושבים חדשים. מיליארדי שקלים לטובת מכשול יש למדינה אבל תקציב למחסה מפני רקטות להגנה על התושבים - אין". הוא קרא לחזור למבצע כמו צוק איתן כדי להחזיר את ההרתעה: "פעולות קצרות לא משיגות תוצאות. אנחנו בונים כיום 6,000 יחידות דיור, אבל למדינת ישראל אין תוכנית לספק להן מיגון במרחב הציבורי. התושבים בסכנה".  

 

ראש מועצת שער הנגב אופיר ליבשטיין אמר כי "בין סבב הסלמה לסבב הסלמה אנחנו לא מצליחים למלא את עצמנו בכוחות. הילדים נמצאים כאן באתגר רציני. הפכנו למוצב קדמי. לא נסכים להיות עכברים בתעלות. מצד אחד אנחנו בצמיחה, מצג שני אנחנו בקושי אדיר".


פורסם לראשונה 11/07/2019 12:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים