הרובה החדש והאתגר בגבול עזה: "צלף שלא פוגע מספיק טוב - מודח מהמשימה"
בית הספר ללוחמה בטרור הציג את הנשק החדש שמשמש את צלפי היחידות המיוחדות. קצין בכיר התייחס לאתגר הצליפה בהפרות הסדר בגבול עזה: "משנים את שיטת הירי והאמצעים תוך כדי תנועה". וגם: כך נעזרים ברובוטים ללחימה במנהרות
בית הספר ללוחמה בטרור של צה"ל, שאחראי על הדרכת הצליפה בצבא, הציג היום (ב') את רובה הצלפים החדש שמשמש את היחידות המיוחדות. קצין בכיר התייחס לאתגר הצליפה בהפרות הסדר בגבול רצועת עזה: "כל הזמן מפיקים לקחים. המטרה היא לא להרוג אלא לפגוע". צפו בתצוגת התכלית של בית הספר:
הפרות הסדר סמוך לגדר המערכת מעסיקות לא מעט את בית הספר ללוט"ר. "אנו כל הזמן מפיקים לקחים", הסביר קצין בכיר בבית הספר. "צלף שלא פוגע מספיק טוב, או שיש לו בעיות מקצועיות, נורמטיביות או מנטליות – יודח מהמשימה, והיו מקרים כאלה".
הוא הוסיף: "תוך כדי פעילות הצלפים בגבול עזה המדריכים שלנו בחמ"ל מקבלים נתונים על ירי הצלפים מהשטח, ברמה השמית, מי פגע ומי לא והיכן, ותוך כדי תנועה אנחנו משנים בהתאם לצורך את אמצעי הירי, שיטת הירי והמיגון לצלפים".
לפי הערכות שונות, מתחילת המהומות בגדר המערכת בדרום נהרגו יותר מ-250 פלסטינים, חלקם מחבלים, מאש צה"ל ואלפים נפצעו. בשבועות האחרונים, ברקע ההתקדמות במשא ומתן להסכם רגיעה בין ישראל לחמאס, רוסנו כוחות צה"ל בנוגע לירי לעבר מפרי סדר מרכזיים בגבול הרצועה.
"המטרה שלהם היא לא להרוג, אלא לפצוע, ולכן אחד הלקחים נגע בכיוון שאליו יורים", סיפר הקצין הבכיר. "בהתחלה אמרנו להם לירות לרגל, ראינו שאפשר להיהרג מזה אז אמרנו להם לירות מתחת לברך, בהמשך דייקנו את ההוראה לירות בקרסול. לפני כל ירידה לגבול עזה אנחנו מאמנים אותם פה במטווח עם עשן סביבם, מיגון ועל תלוליות".
אחד מרובי הצלפים שכבר הוכיח את עצמו בחודשים האחרונים בגבול הרצועה הוא נשק הצלפים החדש, שנכנס בשנה האחרונה ליחידות המובחרות בצה"ל ולחטיבת הקומנדו, ה-MRAD של חברת בארט האמריקנית. הנשק אמור להחליף את ה-M24 שימשיך להיות בשימוש יחידות אחרות.
הרובה החדש מגיע לרמת דיוק פגיעה של עד 1.1 ס"מ מהמטרה לטווח של כ-100 מטרים, ובחלקו הקדמי ניתן להסתיר את סימן רשף הירי ולהתקין עליו משתיקול. כוונות היום והלילה שעל הנשק החדש יכולות להגדיל לטווח של פי 10 ואף יותר.
בתוך כך, צה"ל הציג היום בתצוגת תכלית בבית הספר יכולות מתקדמות בכל הקשור לטיפול במנהרות טרור. בין היתר הוצג שימוש בכלב וברובוט הרונ"י (רובוט נישא ייעודי – י.ז.) לזיכוי פתח מנהרה, בטרם כניסת הלוחמים פנימה.
"נהפוך את המנהרות למלכודת מוות למחבלים, כתפיסת לחימה, וניכנס לתוכן רק כברירה אחרונה, כמו חקר של מנהרה בעלת ערך או באירוע חטיפת חייל לתוך מנהרה, וזאת אחרי שאבטחנו היטב את המקום ממעל", הסביר קצין בכיר.
בשנה האחרונה החלו בבית הספר להכשיר גם חלקים מגדודי החטיבות הסדירות, שיתמרנו במלחמה הבאה. בין היתר הועברו במקום הכשרות למפקדי מחלקות ומדריכי לוחמה בשטח בנוי המשרתים בבסיסי האימון החטיבתיים של גולני, גבעתי, כפיר ועוד.
המטרה היא לנסות להגיע לכמה שיותר לוחמי חי"ר וליישר קו בכל יחידות הצבא בכל הקשור לתורות הלחימה בשטח בנוי והניואנסים בדרכים השונות להילחם באזור הצפוף.