נדחתה בקשת הרוצח צבי גור לשחרור מוקדם
ועדת השחרורים דחתה את בקשתו של רוצח הילד אורון ירדן לשחרור מוקדם. גור ריצה עד כה 39 שנות מאסר מתוך 45 השנים שנגזרו עליו. פרקליטיו: "ככל הנראה לא יהיה מנוס מערעור". משפחת ירדן בירכה על ההחלטה
ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט דחתה היום (ג') את בקשתו של רוצח הילד אורון ירדן, צבי גור, לשחרור מוקדם. עד כה ריצה גור 39 שנות מאסר מתוך 45 שנגזרו עליו. פרקליטיו הודיעו כי יפנו לערכאת ערעור - ובמשפחת ירדן מסרו כי הם "מברכים על החלטת הוועדה".
הדיון בעניינו של גור התקיים לפני כשבוע בפני הרכב של שלושה נציגים בראשות השופטת בדימוס אורית אפעל-גבאי. במהלך הדיון גור ביקש למשוך את הבקשה ולשוב לוועדה בשנה הבאה. הוועדה דחתה את דרישתו והחליטה לשמוע את נימוקי הצדדים לעניין אפשרות השחרור.
הפרקליטות התנגדה לשחרור המוקדם וכך גם משפחת ירדן. עורכת הדין לימור לוי, המייצגת את משפחת ירדן יחד עם עורך דין דוד פור, הסבירה בריאיון לאולפן ynet את עמדת המשפחה: "צריך להיות ברור מאליו לכולם שאין סיכוי שהאדם הזה ישתחרר שנייה אחת לפני הזמן שנקבע. הוא לא עומד בקריטריונים שנקבעו בחוק להשתחרר, הן גם בגלל אופי העבירות ונסיבות מעשיו והן בגלל התנהגותו לאורך השנים בכלא - שכללה בריחה".
בספטמבר 2017 החליטה ועדת השחרורים של הנהלת בית המשפט לשחרר את גור, אולם אז התחוללה סערה ציבורית. הפרקליטות ערערה על ההחלטה - וחודש לאחר מכן החליט בית המשפט המחוזי לקבל את הערעור.
גור עתר לבית המשפט העליון באמצעות עורכי דינו אייל אלון ודן כץ, שם נאמר לו שיוכל לפנות שוב לוועדת השחרורים אם יסיים לרצות שני שלישים ממאסרו. בעקבות התשובה שקיבל, פנה גור שוב לוועדה, כאמור.
גור, כיום בן 72, פגש ב-1980 את אורון ירדן בן ה-8 במרכז המסחרי בסביון ופיתה אותו לעלות למכוניתו. כעבור שלושה ימים חנק אותו למוות ולאחר מכן התקשר להוריו ודרש כופר.
גור השאיר את גופתו של ירדן במכונית בפתח תקווה ונסע להוד השרון כדי לקבל את דמי הכופר. למחרת חזר למכוניתו וקבר את אורון ירדן בנתניה. גור חמק מהבלשים במשך חודש וחצי, אך הכסף שקיבל היה מסומן והוא זה שהוביל בסופו של דבר למעצרו.
ב-1980 נידון גור למאסר עולם בגין עבירת הרצח שבה הורשע. כמו כן, הוא נידון לעונשים נלווים שהסתכמו ב-34 שנות מאסר בגין הרשעתו בעבירות נוספות, בהן שתי עבירות חטיפה ועבירת סחיטה באיומים. עונשים אלה נגזרו בחופף לעונש מאסר העולם שהוטל עליו. ב-1999 נקצב עונשו של גור ל-45 שנים, כך שהוא צפוי לסיים את מאסרו לכל המאוחר ביוני 2025.
גור נחשב לאסיר ממושמע מאוד, למעט מקרה אחד חמור שהוזכר לעיל: בדצמבר 1985 הוא נמלט מן הכלא בעת שצבע את קירות בית הסוהר - אך נותר ללא השגחה. במשך כמה ימים נערך מצוד נרחב אחריו עד שנתפס באוטובוס בידי אזרחים שזיהו אותו.
פרקליטיו של גור מסרו: "אנו לומדים את ההחלטה. ככל הנראה לא יהיה מנוס - אגב הקביעות הסותרות שעלו בערכאות השונות - להביא את התיק לפתחה של ערכאת הערעור, וככל שנידרש גם להכרעת בית המשפט העליון - שכבר אמר את דברו לפני כשנה וחצי".