נערכים לחג הקורבן: קישוטים וממתקים
העולם המוסלמי ובני העדה הדרוזית והצ'רקסית יחגגו את חג הקורבן (החג') בעוד כשבועיים, וההיערכות כבר בשיאה. הרשויות המקומיות מקשטות את הרחובות, עולי הרגל כבר בדרכם למכה לקיום מצוות החג' והישראלים טסים לחו"ל
העולם המוסלמי ובני העדה הדרוזית והצ'רקסית יציינו ביום ראשון בעוד שבועיים, 11 באוגוסט, את חג הקורבן (עיד אל-אדחא). החג נקבע מדי שנה לפי מולד הירח, בדומה לצום הרמדאן. במהלך החג, שמתקשר לסיפור עקדת ישמעאל המקביל לסיפור עקדת יצחק, נוהגים המוסלמים לשחוט כבשים, פרות ועיזים, לחלק את בשרם לעניים וכן להחליף מתנות זה עם זה. החג מקנה למועסקים בשירות המדינה ולאנשי שירות הביטחון חופש.
חג הקורבן הוא אחד משני החגים המרכזיים עבור המוסלמים, יחד עם עיד אל-פיטר שנחגג בתום צום הרמדאן. בארצות האיסלאם נוהגים רבים לשוב אל היישובים הקטנים שמהם באו, שכן החג מהווה זמן להתכנסות ולחגיגה משפחתית.
עם תחילת החג תסתיים עונת החג', ויסתיימו הטקסים שמלווים אותה בעיר מכה שבסעודיה. במהלך החג' מגיעים המוסלמים לעיר, ומקיפים את הכעבה - האבן הקדושה שבע פעמים נגד כיוון השעון. לאחר מכן הם צועדים בין שני הרים, הא-סאפא והא-מארוואה. לאחר התפילות במכה מגיעים עולי הרגל להר ערפאת, ולאחר מכן פונים לאזור מוזדליפה, כשבדרכם לשם עליהם לאסוף אבנים עבור טקס שבו הם סוקלים לכאורה את השטן. הגברים המוסלמים נוהגים לגלח את ראשם בסוף החג'.
למרות היותו משפחתי, רבים מבני העדה הדרוזית ומהאוכלוסייה הערבית במדינה בוחרים להעביר את החג דווקא רחוק מהמשפחה, בנופש בארץ או בחו"ל. חכמת הנו, סוכן נסיעות, סיפר ל-ynet: "בחג הקורבן, כמו בחגי ישראל, אנשים אוהבים לטוס לחו"ל. בקרב האוכלוסייה הערבית יש עלייה ניכרת במספר הטסים לחו"ל, והיעדים הפופולריים ביותר הם איסטנבול, קלאבים אחרים בטורקיה, בודפשט ורומניה".
במגזר הערבי ניכרת היערכות לחג, והרשויות המקומיות מקשטות את הרחובות לקראת שווקים, חגיגות ומופעי זיקוקים הצפויים בו. נשים רבות עוסקות בהכנת עוגיות לקראת החג, וניכר כי הן עובדות עד שעות מאוחרות.
סעיד גנאיים, תושב באקה אל-גרבייה, אמר כי "חשוב מאוד לקבל את החג באווירה טובה, שמחה ונעימה ולהימנע מקטטות ומאלימות. לצערי בתקופה האחרונה, גם בחגים, רואים אלימות קשה במקומות שונים. אני קורא לכולם לפתור את הסכסוכים בצורה יפה ושקטה".