שתף קטע נבחר

 

דרעי אישר: הורי התינוקת שנהרגה בפעוטון יישארו בישראל עוד חצי שנה

ולידימיר ודורינה וינטה, שבתם יסמין נמחצה למוות על ידי הסייעת בגן בפתח תקווה, קיבלו אשרת שהייה ועבודה לזמן קצוב: "שמחה מאוד שאני יכולה להישאר כאן ורוצה להישאר יותר"

שר הפנים אריה דרעי אישר היום (ג') מתן אשרת שהייה ועבודה לחצי שנה לדורינה וולדימיר וינטה, הוריה של התינוקת יסמין שנמחצה למוות במאי 2018 על ידי הסייעת אינה סקיבנקו במעון בפתח תקווה. בעת האסון היו ההורים שוהים בלתי חוקיים, ולאחר מכן קיבלו אשרת תייר. מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "השר דרעי ראה לנכון לאפשר להם גם לעבוד בעת שהייתם כאן".

הוריה של יסמין וינטה ז
הוריה של יסמין וינטה ז"ל קיבלו אשרת שהייה לחצי שנה(צילום: משי בן עמי )
 

על סקיבנקו נגזרו 17 שנות מאסר, לאחר שהורשעה בהריגתה של וינטה ובהתעללות בתשעה תינוקות נוספים. דורינה, שעודכנה על ההחלטה מ-ynet, אמרה כי "החדשות האלה מפתיעות אותי, לא אמרו לי על זה כלום. אני לא מבינה איך ייתכן שלא דיברו איתי". דורינה הוסיפה: "אני מעריכה את זה, אין לי מילים. חיכיתי לזה במשך כמה חודשים. אני שמחה מאוד שאני יכולה להישאר כאן ורוצה להישאר יותר. אדבר על זה עם עורך הדין שלי".

 

כחודש לאחר הריגתה של בתם התבשרו דורינה וולדימיר, במקור ממולדובה, כי הם מועמדים לגירוש מישראל לאחר שאשרת השהייה שלהם פקעה. לאחר שהשניים ביקשו להישאר בארץ כדי ללוות מקרוב את ההליך המשפטי נגד סקיבנקו, אישר דרעי את הארכת שהייתם בישראל עד לתום ההליכים המשפטיים, שהסתיימו לפני כשבועיים.

 

 

הוריה של התינוקת יסמין וינטה אחרי מתן גזר הדין    (צילום: בראל אפרים)

הוריה של התינוקת יסמין וינטה אחרי מתן גזר הדין    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דורינה וולדימיר, כיום בני 26, הגיעו לישראל כתיירים לאחר שסיימו לימודי משפטים באוניברסיטה במולדובה. דורינה גילתה בישראל שהיא בחודש השלישי להיריונה.

 

היא טוענת כי הרופא שפגשה כאן המליץ לה שלא לטוס בחזרה. הם נשארו לגור בפתח תקווה ועבדו בניקיון. הם שלחו את בתם יסמין לפעוטון "מאשה והדוב" בעיר. שם, בהיותה בת שנה וחודשיים, הומתה על ידי הסייעת.

 

המקרה הצית את מאבק ההורים לפעוטות, שמחו על כך שהמסגרות הפרטיות לגיל הרך, שבהן מטופלים ילדים עד גיל שלוש, אינן מפוקחות על ידי המדינה. בעקבות המחאה נחקק באוקטובר אשתקד חוק הפיקוח על מעונות יום לפעוטות, שייכנס לתוקפו בהדרגה מתחילת שנת הלימודים הקרובה ב-1 בספטמבר, ויחול על כל המסגרות, גם הפרטיות, שבהן שוהים שבעה פעוטות ומעלה. בנוסף נחקק חוק המטיל חובת התקנת מצלמות במעונות החל מתחילת שנת הלימודים בספטמבר 2020.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משי בן עמי
ולדימיר ודורינה עם תמונת הבת שנהרגה
צילום: משי בן עמי
מומלצים