שתף קטע נבחר

 

בימין מקווים לעוד איחוד, בשמאל זה אבוד: היום האחרון

היום ב-22:00 יחלוף המועד להגשת רשימות המועמדים לכנסת. מאמצים אחרונים בימין להכניס את בן גביר לרשימה המאוחדת, ובעבודה סתמו את הגולל על הצטרפות למחנה הדמוקרטי. פייגלין ירוץ לבד, כחלון התפקד רשמית לליכוד. ומי גנב את ההצגה וחילק סמים בכנסת?

 

הגשת הרשימות לועדת הבחירות (צילום: עמית שאבי)
יו"ר ועדת הבחירות השופט חנן מלצר(צילום: עמית שאבי)

 

היום (ה') בשעה 22:00 יחלוף הדד-ליין ותיסגר האפשרות להגיש לוועדת הבחירות המרכזית את הרשימות לבחירות לכנסת שייערכו בספטמבר. המפלגות השונות ניצלו את אתמול בעיקר כדי לסגור פינות ולאשר איחודים, ולא נראה כי צפויים מהלכים דרמטיים והפתעות של הרגע האחרון. לאורך היום הגיעו נציגים מעשר מפלגות לוועדת הבחירות המרכזית.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

  

בימין עדיין מתנהל משא ומתן בין מפלגת הימין המאוחדת לבין איתמר בן גביר ועוצמה יהודית, ולמרות הרצון לאיחוד, הפערים בין הצדדים עדיין גדולים. בשמאל אישרה ועידת מפלגת העבודה את האיחוד עם מפלגתה של אורלי לוי-אבקסיס, ובכך נסתם הגולל על איחוד אפשרי עם המחנה הדמוקרטי.

 

אין איחודים בשמאל

ועידת מפלגת העבודה הכריעה כאמור אתמול כי הרשימה המאוחדת של עמיר פרץ ואורלי לוי-אבקסיס לא תתאחד עם שום מפלגה אחרת. חברי הוועידה אישרו ברוב קולות את הסכם האיחוד עם מפלגת גשר של אורלי לוי-אבקסיס, שכולל סעיף הקובע כי לא יהיו איחודים נוספים.

 

כינוס ועידת מפלגת העבודה (צילום: מוטי קמחי)
לא מצטרף לאיחוד בשמאל. פרץ בוועידת המפלגה(צילום: מוטי קמחי)

 

פרץ בוועידת מפלגת העבודה    (צילום: עמית הובר)

פרץ בוועידת מפלגת העבודה    (צילום: עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק עוד קרא לפרץ להתאחד עם המחנה הדמוקרטי ברגע האחרון - אך פרץ דחה את היוזמה ואמר כי הדבר דורש כינוס נוסף של המפלגה - מה שלא אפשרי לפני מועד סגירת הרשימות. בכך לנעשה נקבע סופית כי השמאל-מרכז ירוץ בשלוש רשימות, כחול לבן, העבודה עם גשר והמחנה הדמוקרטי.

 

בן גביר יישאר מחוץ לאיחוד?

למרות הלחץ שמפעיל ראש הממשלה נתניהו לשבץ את פעיל הימין הקיצוני איתמר בן גביר במפלגת הימין המאוחדת, והניסיונות של שרת המשפטים לשעבר איילת שקד להמשיך לפעול לצירופו - הפערים עדיין גדולים ובינתיים מסתמנת התמודדות בנפרד. מפלגת עוצמה יהודית בראשותו של בן גביר ומפלגת נעם שמזוהה עם נשיא ישיבת הר המור בירושלים הרב צבי טאו הציגו אתמול בבוקר טיוטת הסכם לריצה משותפת.

בנימין נתניהו איילת שקד בן גביר (צילום: יאיר שגיא, אבי מועלם, EPA)
נתניהו, איילת שקד בן גביר (צילום: יאיר שגיא, אבי מועלם, EPA)

 

ההצעה האחרונה שהועברה לעוצמה יהודית הייתה שיבוץ אחד במקום ריאלי - המקום השמיני עבור איתמר בן גביר. בעוצמה יהודית לא מוכנים להתפשר על פחות מהמקום החמישי עבור בן גביר והמקום ה-11 עבור נציג נוסף, ככל הנראה מרזל. 

 

צילום: משה מזרחי

צילום: משה מזרחי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מי שבוודאות לא ייכנס לאיחוד בימין הוא משה פייגלין ומפלגת זהות. חצי שנה אחרי הבחירות שבהן קיבלה 118,031 קולות, אך לא עברה את אחוז החסימה, תרוץ מפלגתו של פייגלין פעם נוספת לבד. ניסיונות האיחוד כשלו, ואתמול הגיש פייגלין את הרשימה לוועדת הבחירות המרכזית. גם הפעם זהות תבקש את האות ז'.

 

ישראל ביתנו כבר נרשמה 

מי שבמידה רבה הוביל לבחירות החוזרות, ועל פי כל הסקרים יהיה איש המפתח גם לאחר הבחירות הבאות, הוא אביגדור ליברמן, ומפלגתו ישראל ביתנו, שהפכה למפלגה הראשונה שעברה את אחוז החסימה בבחירות הקודמות ונציגיה הגיעו לוועדת הבחירות.

 

יו
ליברמן מציג את הרשימה לכנסת (צילום: מוטי קמחי)

 

 

ליברמן מציג את רשימת המפלגה

ליברמן מציג את רשימת המפלגה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מספר 2 ברשימה, ח"כ עודד פורר, אמר אתמול כי "אף אחד משלושת ראשי המפלגות של הליכוד, כחול-לבן וישראל ביתנו לא פסול בעינינו כראש ממשלה. בכל מקרה לא נמליץ על מי שלא יצהיר שהוא הולך לממשלה של הליכוד-ישראל ביתנו-כחול לבן, בלי המפלגות החרדיות".

 

אמש הציג ליברמן את רשימת המפלגה בבחירות לכנסת ה-22. ליברמן הבהיר כי ידרוש את תיקי הפנים והבריאות בממשלה הבאה, בנוסף לתיקי הביטחון והקליטה. הוא גם הציג את האס החדש שלו והכריז כי מטעם המפלגה יכהן כשר הבריאות פרופסור ליאוניד אידלמן, שעמד בעבר בראש ההתאחדות הרפואית בישראל.

 

כחול לבן מסיירים בבקעה

במפלגה שהשיגה 35 מנדטים בבחירות הקודמות - הראשונות בהן השתתפה, משדרים עסקים כרגיל, ועל רקע הדיווחים על מחלוקות בצמרת המפלגה, קיים אתמול בבוקר יושב ראש המפלגה בני גנץ סיור בבקעת הירדן. "בקעת הירדן צריכה ותהיה חלק מכל הסדר מדיני, זו חומת המגן המזרחית של מדינת ישראל", אמר גנץ.

 

בני גנץ ובוגי יעלון בסיור בבקעת הירדן (צילום: אלכס קולומויסקי)
גנץ ויעלון בסיור בבקעת הירדן(צילום: אלכס קולומויסקי)
  

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בסיור התלווה אליו מספר 3 ברשימה, משה (בוגי) יעלון. "רבין בנאומו האחרון בנושא הפלסטיני דיבר על שליטה מלאה בבקעה", אמר יעלון. "כל מי שמבין ביטחון מבין שזה מה שצריך להיות. חיים פה תושבים שמחכים לפיתוח, ואנחנו יודעים שיש פה משבר מים וחשמל. מדינת ישראל הזניחה את הבקעה, ואנחנו בכחול לבן מתכוונים לטפל בזה. אנחנו מדברים על תוכנית ממשלתית להפוך את הבקעה לגן פורח"

 

נתניהו באפרת, כחלון מצטרף לליכוד

במקביל לסיור של גנץ בבקעת הירדן, חנך ראש הממשלה בנימין נתניהו טיילת בהתנחלות אפרת, ובשלט שהוצב נכתב: "הטיילת נחנכה על ידי נתניהו, בונה ושותף נאמן של אפרת". "אנחנו רואים את העבר ואוהבים את העתיד", אמר ראש הממשלה. "אף יישוב ואף מתיישב לא ייעקר, נגמר הדבר הזה. מה שאתם עושים פה הוא לנצח. זה השער הדרומי של ירושלים".

 

בנימין נתניהו אפרת גוש עציון (צילום: לע
נתניהו בסיור באפרת (צילום: לע"מ)

 

 

צילום: לע"מ

צילום: לע"מ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מי שירוץ יחד עם הליכוד בבחירות, שר האוצר משה כחלון, התפקד אתמול בחזרה למפלגה שבה התחיל את דרכו הפוליטית. בכך, מי שייסד ב-2013 את מפלגת "כולנו", מביא למעשה לסופה.

   ()
התפקד לליכוד. כחלון עם נתניהו

יחד עם כחלון הצטרפו למפלגתו של ראש הממשלה גם שר הכלכלה אלי כהן וחברת הכנסת טלי פלוסקוב שהחליפה את יו"ר הסיעה רועי פולקמן שפרש בהתאם להסכם הריצה המשותפת שנחתם בין המפלגות. אמש אושר שריונה של פלוסקוב במקום ה-35 של הליכוד בבחירות הקרובות.

 

גנב את ההצגה: המופע של יו"ר "אדום-לבן"

בתוך היום הפוליטי העמוס, תפסה מפלגה אחרת, אלמונית עד עתה, את הכותרות. עמי פינשטיין, לשעבר סגן ראש העיר רחובות, היה מוכר כאיש שצבע את מדרכות העיר באדום-לבן - אבל את המופע שלו לא ישכחו חברי ועדת הבחירות עוד זמן רב.

עמי פיינשטיין בכנסת בזמן הגשת רשימות לכנסת ה 22 (צילום: עמית שאבי)
עמי פיינשטיין בכנסת (צילום: עמית שאבי)
 

 

צילום: משה מזרחי

צילום: משה מזרחי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אתמול הציג פינשטיין את רשימת מפלגתו לכנסת - "אדום לבן הבלתי משוחדים" - שכוללת בין היתר דמויות מוכרות כמו שמעון (כושי) רימון מפונדק הדרכים הידוע בכביש הערבה, הק"מ ה-101. לכתבים ולצלמים בכנסת חילק פינשטיין גראס.  

 

הוא כינה את 36 אנשי רשימתו בכנסת "ל"ו הצדיקים" וטען: "אני הייתי ראשון בתור וגנבו לי את האותיות".

 

הרשימה הראשונה שהוגשה אתמול בבוקר לחברי ועדת הבחירות, בראשות המשנה לנשיאת העליון השופט חנן מלצר, היא דע"ם. אחריה, מלבד זהות של משה פייגלין וישראל ביתנו של ליברמן, הוגשו גם רשימות מנהיגות חברתית, עוצמה כלכלית, זכויותינו בקולנו והפיראטים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 31/07/2019 23:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
עמי פיינשטיין מחלק גראס בכנסת
צילום: עמית שאבי
מומלצים