שתף קטע נבחר

 

עובדת בשגרירות ישראל בבלגיה פוטרה, בעלה זועם: "קן צרעות"

ד"ר תומר אשור, שאשתו מיכל פוטרה מעבודתה במשרד החוץ, החליט לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ: "השגרירות העסיקה עובד שכולם חשדו שהוא מרגל". משרד החוץ: "טענות חד-צדדיות ומגמתיות"

שגרירות ישראל בבלגיה (צילום: Street View on Google Maps) (צילום: Street View on Google Maps)
שגרירות ישראל בבלגיה(צילום: Street View on Google Maps)

מצב שירותי החוץ של ישראל הוא בכי רע כבר זמן מה. מחסור בתקציבים, תקנים, והרבה בלגן. אבל הסיפור הבא מתעלה על כולם: ד"ר תומר אשור, חוקר קריפטוגרפיה בכיר שעובד באוניברסיטה בלגית, פרסם סדרת ציוצים בטוויטר, בהם פירט את שעבר על אשתו שעבדה בשגרירות המקומית, עד שפוטרה. הוא אף טען שבשגרירות הועסק עובד שכולם חשדו בו שהוא מרגל, אך לא עשו דבר בנידון.

 

"בשגרירות ישראל בבלגיה הועסק עובד שכולם חשדו כי הוא מרגל, אבל הושאר בעבודה", כתב אשור. "כאשר קצינת המנהלה עזבה הוא התפטר גם, ורק אז התברר שהוא עשה 'עקוב אחריי' לחלק מהדואר של השגרירות לאיזושהי כתובת לא ידועה באנגליה". החשד כלפיו נבע בין השאר מכך שסיפור הרקע שלו היה מוזר: "פעם אמר שנולד בארה"ב ופעם אמר שנולד בבלגיה".

 

זהו רק תיאור בודד מסדרת הציוצים הארוכה של אשור, בהם תיאורים מטרידים מאוד על הנעשה לכאורה בשגרירות ישראל בבלגיה. אשור העלה את הציוצים האלה לאחר שאשתו, מיכל, ששימשה כעוזרת לקצינת המנהלה, פוטרה מסיבות לא ענייניות לטענתה, למרות שזכתה לשבחים על תפקודה. אשור החליט "ללמד את השגרירות לקח", ובצעד חסר תקדים הוציא את כל ה"לכלוכים" החוצה באופן גלוי.

 

בין השאר גילה אשור כי בבניין השגרירות מועסקים שני עובדים שהואשמו בתקיפה (אלימה) של שתי עובדות בשגרירות. "הסיפור שלהם כוסתח, והם עדיין מועסקים שם", טען. "השגרירות בבלגיה הפכה לקן צרעות", כתב בציוציו. תומר גם סיפר שמשרד החוץ שלח לשגרירות אחראי קשר שהתגלה כאדם לא אחראי שבעבר נחשד בעישון סמים. "מדינת ישראל החליטה שלבן-אדם הזה לא יכול להיות סיווג ביטחוני. כמובן שלא פיטרו אותו אלא העבירו אותו בתוך השגרירות. מיכל הייתה היחידה בכל השגרירות הזו שבאה לעבוד, אבל באופן בלתי צפוי לחלוטין השגרירה החליטה לפטר אותה לאחר שלא הסכימה להמשיך לעסוק בענייני קשר, שלפי החוזה שלא לא הייתה אמורה לעסוק בהם", תיאר את המקרה שהוביל לפיטוריה.

 

"הסיפור הזה כנראה פגע מאוד באגו של השגרירה, ומיכל קיבלה זימון לשימוע לפני פיטורים", הוא כתב. "אבל היות שהסיפור הזה לכשעצמו לא מספיק רציני כדי לפטר עובד, הם ניפחו את מכתב השימוע והוסיפו לו דברים שהמילה היחידה שמתאימה כדי לתאר אותם היא 'שקרים'. הצגנו את חוזה העבודה שמראה שהיא לא אמורה להתעסק בענייני קשר. פשוט הפרכנו את השקרים ושמנו יהבנו על המערכת. אבל המערכת איכזבה, והיא קיבלה הוראה לפנות את שולחנה". תומר הבטיח לא לוותר למשרד החוץ, ואיים "ניפגש בבית המשפט".

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "אין לנו כוונה לנהל דיון ציבורי בטענות חד-צדדיות, מגמתיות והפוגעות גם בצנעת הפרט של עובדי משרד החוץ ומשפחותיהם". גורמים מדיניים עימם שוחחנו אמרו כי הטענה שהעובד שנחשד כמרגל אכן היה כזה, אינה נכונה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Street View on Google Maps
שגרירות ישראל בבלגיה
צילום: Street View on Google Maps
מומלצים