שתף קטע נבחר

 

התוכנית לזכר המדריך שנרצח בברנוער: "זה בדיוק ניר"

"תוכנית ניר", המחברת בין נוער סטרייטי וגאה, הוקמה לזכרו של מדריך הנוער הגאה ניר כץ שנורה למוות בברנוער בדיוק לפני עשר שנים. אמו סיפרה בטקס שהתקיים לזכרו: "התוכנית זה בדיוק הוא". מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב: "מבקש ממך סליחה שההסתה עדיין משתוללת"

 

 

הטקס לזכרו של ניר כץ    (צילום: שחר גולדשטיין)

הטקס לזכרו של ניר כץ    (צילום: שחר גולדשטיין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בני משפחתו וחבריו של ניר כץ ז"ל, שנורה למוות בברנוער בדיוק לפני עשר שנים, עלו הערב (ה), לקברו בבית העלמין במודיעין. 

 

כשברקע הדקירה מחוץ למקלט לנוער הגאה בתל אביב בשבוע שעבר, אימו של ניר, איילה, דיברה על "תוכנית ניר", שהוקמה לזכרו עלי ידי ארגון הנוער הגאה איגי, ומטרתה לאפשר שיח בין נוער סטרייטי לנוער להט"בי: "תוכנית ניר זה בדיוק ניר. היה מי שאמר לי באחת הקבוצות שהוא הבין ש'צריך לתת למי שאני יוצא מהארון בפניו זמן', את זה הוא למד בתוכנית. ומצד שני הייתה מי שאמרה: 'לסביות? לא חשבתי שאני אסכים לשבת שם באותו חדר איתן והיום הן חברות שלי'".

 

ניר כץ  (צילום רפרודוקציה: מוטי קמחי)
ניר כץ (צילום רפרודוקציה: מוטי קמחי)

 

אזכרה בבית העלמין במודיעין לניר כץ הנרצח בבר נוער ב2009 (צילום: מוטי קמחי)
האזכרה בבית הקברות(צילום: מוטי קמחי)

 

דניאל לרנר, מדריך ב"תוכנית ניר", הסביר בטקס: "לאחר הרצח הבנו שהמאבק בלהט"בפוביה צריך להיות של כל החברה. התוכנית מתקיימת ברשויות שונות בארץ ומשלבת נוער גאה ונוער הטרו מכיתות ט' עד י"ב ומדברים בהן על הכל. הדרכה בתוכנית ניר היא המשמעותית ביותר בחיי החניכים הם האור שלי".

 

ל-ynet הוסיף ואמר: "עדיין יש להט"בופוביה בבתי הספר. הומו זה עדיין הקללה הכי גדולה, והתוכנית מייצרת מרחב מכבד יותר". 



אזכרה בבית העלמין במודיעין לניר כץ הנרצח בבר נוער ב2009 (צילום: מוטי קמחי)
קברו של כץ(צילום: מוטי קמחי)

אזכרה בבית העלמין במודיעין לניר כץ הנרצח בבר נוער ב2009 (צילום: מוטי קמחי)
איילה כץ, אמו של ניר(צילום: מוטי קמחי)

  

כץ, בן 26 במותו, היה מדריך נוער גאה. יחד עימו נרצחה ליז טרובישי ז"ל ונפצעו תשעה נוספים, שניים מהם הפכו בעקבות פגיעותיהם לנכים לצמיתות.

 

בעשור האחרון הוקמו מספר ארגונים בקהילה הגאה הנושאים את שמו של כץ במטרה לשמר את זכרו. בנוסף ל"תוכנית ניר", לפני שש שנים הוקם מרכז הדיווח על אירועי פשעי שנאה נגד הקהילה, המופעל על ידי האגודה באתר lgbt.org.il שנקרא על שמו. התלונות המתקבלות במרכז מגוונות: החל מאפליה במקום העבודה או אנשים שנזרקים מהבתים שלהם כי תלו דגל גאווה.

  

אוהד חיזקי, מנכל האגודה למען הלהט"ב בישראל סיפר כי מרכז הדיווח הוקם לאחר שהאגודה גילתה שאין למשטרה נתונים על פשעי להט"בופוביה. "כמות הפניות הולכת וגדלה בכל שנה, בשנה האחרונה היו מעל ל-1,700 פניות. ברור שזה נובע גם מזה שהקהילה יותר נוכחת ואנשי הקהילה מרגישים בטוחים יותר לדווח".

 

חיזקי אף דיבר בטקס לזכרו של כץ: "לפני עשר שנים רצח מתועב גדע את חייהם של ניר וליז. פשע שנאה שהתחולל בבטן הרכה שלנו והיווה נקודת מפנה. אני רוצה לבקש ממך ניר סליחה, על כך שההסתה עדיין משתוללת ונבחרי ציבור מדברים בבורות, מצטער שהאפליה עדיין קיימת ואין לנו זכויות שוות ושלא ניצחנו ניר אבל אנחנו מלאי תקווה ולא נוותר ולא נשקוט כי זו הצוואה שלך".

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רפרודוקציה: מוטי קמחי
ניר כץ ז"ל
צילום רפרודוקציה: מוטי קמחי
מומלצים