השגריר מעספיא שזעם על הבידוק בנתב"ג: "גל מחבק אדיר"
רדא מנצור גילה כי שוחח עם ראשי מערך האבטחה בנתב"ג: "אני מרגיש שהם רוצים לתקן". לדבריו, "לכל דרוזי זיכרון לא טוב מהבידוק במחסום לנתב"ג, בין אם אתה שגריר או אלוף". סגן שגריר ישראל באיחוד האירופי: "הדרוזים - לא רק פיתה עם לבנה ושמן זית"
סערת בידוק השגריר בנתב"ג: שגריר ישראל בפנמה רדא מנצור, שהביע זעם על הבידוק בכניסה לנתב"ג, סיפר על שעבר עליו ביממה האחרונה וגילה כי החל לשוחח עם ראשי מערך האבטחה בנתב"ג. "אני מרגיש שהם רוצים לתקן", אמר מנצור, תושב עספיא. "יש פה תמימות דעים מהקברניטים של המדינה ועד ראשי מערכת הביטחון בנתב"ג, שזה משהו שצריך לבדוק אותו ולעשות הכול לשנות אותו. החריג היחיד היתה תגובת דובר רשות שדות התעופה שלא ברור מאיפה שלף את התגובה המיותרת שלו".
"אני מקבל הרבה מאוד תגובות חיוביות", הוסיף מנצור. "זה הפך להיות גל מחבק אדיר. בתוך שעה לקבל שיחות מהנשיא, מראש הממשלה ושר החוץ – זה לא משהו שקורה כל יום. מתקשרים אליי, מברכים ומחזקים אותי אנשים מעוטף עזה ועד קריית שמונה, שלמדו איתי ושירתו איתי. זה מדהים ומרגש".
השגריר בפנמה אמר כי הוא "חושב שזה יגרום לשינוי. במשך השנים הסיפור של נתב"ג הלך והשתפר. היו שנים שיכולת להיות קצין בקבע והיו קוראים לך הצדה ועושים עליך בבדיקה בטחונית חודרנית. היום נקודת התורפה נשארה המחסום הזה בכניסה לנתב"ג. ברגע שאתה אומר שם של כפר, למאבטחים הצעירים אין מושג, ואתה כמעט אוטומטית נבדק. חלק מהחבר'ה פתרו את הבעיה ואומרים שהם מירושלים, חיפה ותל-אביב. וככה הם עוברים. וחלק עוברים את הבדיקות האלה ושותקים. כל דרוזי סוחב זיכרון לא טוב מהבידוק בנתב"ג. זה נושא מאוד כאוב, בין אם אתה שגריר או אלוף".
סגן שגריר ישראל באיחוד האירופי, וליד אבו חיה, התייחס היום בפוסט שפרסם בפייסבוק לסערה והביע את תמיכתו במנצור. "הדרוזים זה לא רק פיתה עם לבנה ושמן זית ומיעוט קטן שעושים לו טובה שהוא חי בישראל", כתב. אבו חיה, גם הוא בן העדה הדרוזית, פירש את דבריו של רדא כפי שהבין אותם ולא כפי שהובנו, לדבריו, על ידי גולשים רבים: "למיטב הבנתי, רדא התכוון בפוסט זה להעביר שני מסרים. המסר הראשון הוא על התנהגות הבודקת וגישתה כלפי נוסעים שהיא 'מחשידה' ולרוב אלה בני מיעוטים, בעלי חזות מזרחית וזרים. כל דיפלומט ישראלי בעבר ובהווה יכול להעיד על אין ספור תלונות של אח"מים זרים, אורחי המדינה, על השפלות בנתב"ג בעיקר מגישה כזו של בודקים".
"הגישה הייתה יכולה לעשות את כל ההבדל. בסופו של דבר אין אחד, ועל אחת כמה וכמה כמו רדא, שלא מבין את הצורך הביטחוני. המסר השני והעיקרי הוא שהגיע הזמן שבמדינתו הקטנה והאהובה, הצעירים היהודים בעיקר, יכירו טוב יותר את העדה הקטנה והנפלאה הזו שקשרה את גורלה עם מדינת ישראל, היה לה חלק בהקמת המדינה, תרמה וממשיכה לתרום לה בכל התחומים וללא תנאי. זו גם המדינה שלנו ואין לנו ארץ אחרת".
אבו חיה הוסיף: "לכן, רדא הזכיר את סבא שלו ותרומתו ותרומת הדרוזים למדינה ואין זו 'התבכיינות' או 'התקרבנות' כלל. אם הבודקת, במעגל האבטחה הראשון בשער הכניסה לנתב"ג , ידעה שעוספיה זה כפר דרוזי בעל היסטוריה ציונית מפוארת, כל הקטע הזה ועוגמת הנפש במקרה זה ובמקרים רבים אחרים דומים היו נחסכים".
"הגיע הזמן שבמערכת החינוך היהודית ילמדו על הדרוזים והעמים האחרים אזרחי ישראל, בדיוק כמו שאני וכל דרוזי אחר בוגר מערכת החינוך הדרוזית למד תולדות עם ישראל, תנ"ך, לשון וספרות עברית. הדרוזים זה לא רק פיתה עם לאבנה ושמן זית ומיעוט קטן שעושים לו טובה שהוא חי בישראל ושאפשר לשלוח אותו לסוריה כאשר משמיע ביקורת כלשהי על התנהלות או מדיניות שלא נראית לו! הדרוזים הם מלח הארץ".
רסלאן אבו רוקון, סגן שגריר ישראל בפורטוגל ובן העדה הדרוזית, התייחס גם כן לסערת הבידוק וכתב בפייסבוק: "אדגיש כי הגיע הזמן שנתב"ג וארגונים אחרים יפנימו את חשיבות רמת השירות שלהם וידריכו את העובדים על חשיבות כיבוד האדם באשר הוא אדם גם במקרה של בדיקה ביטחונית. הבודקת בשדה לא צריכה לדבר עם אף אחד בוודאי לאיש בן 54, ובוודאי ובוודאי לשגריר רדא מנצור, כמ"כית בטירונות. ראיתי אנשי ביטחון בנתב"ג ובמקומות אחרים מבצעים בידוק בצורה מכובדת ועניינית וכך צריך להיות תמיד".