בין ההרוגים באוהיו: אחותו של הרוצח והחבר שלה
הרשויות זיהו את 9 הנרצחים בירי מחוץ לבר בדייטון, ובהם מייגן בטס בת ה-22, אחותו של היורה שחוסל. לפי דיווחים בארה"ב, מייגן ובן זוגה נמצאו מתים במכונית אחרי שנורו. המניע לרצח ההמוני עדיין לא ידוע
אחת הקורבנות באירוע הירי הבוקר (יום א') מחוץ לבר בדייטון, אוהיו, הייתה אחותו של הרוצח. כך מסרה המשטרה. סגן מפקד משטרת דייטון, מאט קארפר, אמר שהאחות, מייגן בטס בת ה-22, הייתה הצעירה מבין 9 ההרוגים. כלי תקשורת בארה"ב דיווחו שגם בן זוגה של מייגן בין הנרצחים. לפי אחד הדיווחים, מייגן והחבר שלה נמצאו מתים במכונית אחרי שנורו.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
קארפר אמר שכל הנרצחים נמצאו באותו אזור. הוא הוסיף שכולם זוהו והודעה נמסרה למשפחותיהם. המניע לרצח ההמוני עדיין אינו ידוע.
מוקדם יותר הערב זיהו הרשויות את הרוצח כקונור בטס, בן 24. ה-FBI ורשויות אכיפת החוק המקומיות ערכו חיפוש בבית משפחתו בבלברוק. לפי אחד הדיווחים, בחיפוש בבית נמצאו כתבים המעידים שלבטס היה עניין ברצח, ולא נמצא דבר שהעיד על מניע גזעי או פוליטי.
סוף שבוע של דם בארה"ב:
גיבור הטבח בוולמרט: "עזרתי לילדים לברוח"
שבחים לטראמפ ומדינות לפי גזע. מניפסט הרוצח
הרוצח מטקסס: "רציתי לירות בכמה שיותר מקסקינים"
בטס חוסל על-ידי כוחות הביטחון. הם השתלטו עליו בתוך דקה, אבל די היה בדקה הזו כדי לחולל טבח מחריד. עדי ראייה סיפרו שבטס פתח באש אחרי שסירבו לאפשר לו להיכנס לבר בשם Ned Peppers Bar. ייתכן שהוא נחסם מלכתחילה כיוון שהיה חמוש. אנשים שהיו במקום העידו כי הירי, שהחל בסביבות השעה 1 בלילה שעון מקומי, נמשך כחצי דקה, וכי שמעו עשרות יריות, אולי 50.
עד ראייה בשם ג'יימס וויליאמס כתב בפוסט בפייסבוק: "הבחור ניסה להיכנס לבר אבל לא הצליח לעבור בדלת. מישהו לקח ממנו את האקדח והוא נורה ומת. ראיתי לפחות שמונה הרוגים".
ראש העיר דייטון, נאן וויילי, כתבה בטוויטר: "הלב שלי נשבר. תודה לכוחות ההצלה על כל מה שעשיתם. נמשיך לעדכן אתכם כשיהיה לנו עוד מידע". במסיבת עיתונאים אמרה כי אלמלא ההתערבות המהירה של כוחות הביטחון - מאות בני אדם היו עלולים להיהרג.
הירי באוהיו התרחש חצי יממה אחרי הטבח בסניף "וולמרט" בקניון באל-פאסו שבטקסס. חקירת הטבח באל-פאסו, בו נרצחו 20 בני אדם ועוד 26 נפצעו, מעלה שהמניע לרצח ההמוני שביצע היורה פטריק קרוסיוס היה גזעני. לפני צאתו לטבח פרסם קרוסיוס מניפסט שבו הזהיר מ"פלישה היספנית", ולפי דיווחים, אחרי מעצרו סיפר לחוקרים שרצה לירות "בכמה שיותר מקסיקנים".
מפקד משטרת אל-פאסו גרג אלן אמר הערב שקרוסיוס משתף פעולה עם החוקרים, וככל הנראה הוא קנה את הנשק באופן חוקי. סוכנות הידיעות AP דיווחה שמשרד המשפטים שוקל להאשים את קרוסיוס בעבירה שתאפשר להוציא אותו להורג אם יורשע. גורם במשרד המשפטים אמר שהרשויות מתייחסות לטבח כפיגוע טרור וכפשע שנאה.
לפי מאגר נתונים שמנהלים אוניברסיטת נורת'איסטרן, העיתון USA Today וסוכנות הידיעות AP, האירוע באל-פאסו אתמול היה רצח ההמונים ה-21 בארה"ב מאז תחילת השנה, והאירוע באוהיו הבוקר היה ה-22. המאגר כוללת כל אירוע רצח מאז 2006 שבו היו לפחות ארבעה הרוגים, לא כולל הרוצח, ושהתרחש בפרק זמן קצר - בלי קשר לסוג הנשק, למקום ולמניע של הרוצח או למערכת היחסים בינו לבין הקורבנות. מאז תחילת השנה נרצחו בארה"ב 125 בני אדם באירועים כאלה. מאות נפצעו.
כמו בכל מעשה טבח גדול בארה"ב, אירוע הירי באל-פאסו מעלה שוב לדיון ציבורי את סוגיית הפיקוח על הנשק. אף שבכל שנה מתבצעים בארה"ב מאות פיגועי ירי מהסוג הזה, ובשנים האחרונות לפחות כמה מסעות ירי מדי שנה גובים מספר דו-ספרתי של הרוגים, הקשחה דרמטית של חוקי הנשק בארה"ב אינה נראית באופק, וזאת בשל התנגדות גורמים שמרניים בהובלת איגוד הרובאים הלאומי (NRA), לובי הנשק החזק.