שתף קטע נבחר

 

"אבי טיפל בניצולת שואה, הגנו עלינו": הפגנה נגד גירוש העובדות הזרות וילדיהן

כ-3,000 איש הפגינו בת"א נגד גירוש כ-100 עובדות זרות בלתי חוקיות וילדיהן שנולדו בישראל. לאנס, בן 13, ריגש את המפגינים כשסיפר על אביו שטיפל בניצולת שואה: "למרות שהייתה מעל גיל 90, היא חיבקה אותי והבטיחה שלא תתן לזה לקרות". קורין אלאל ביצעה את שירה "אין לי ארץ אחרת" יחד עם הילדים

"אבא שלי טיפל במשך שנים בניצולת שואה. היא חיבקה אותי חזק והבטיחה שלא תתן לגירוש לקרות. אנא, עזרו לנו": ברחבת מוזיאון תל אביב לאמנות נערכה הערב (יום ג') ההפגנה הגדולה ביותר עד כה נגד מבצע גירוש העובדות הזרות וילדיהן שהחל לפני כשבועיים. בעצרת, שמוגדרת "הפגנת חירום" תחת הכותרת "לא מגרשים ילדים", השתתפו כ-3,000 בני אדם. לראשונה במסגרת המחאה נשאו ילדים מועמדים לגירוש שנולדו וגדלו בארץ נאומים, לצד הופעות הופעות של אמנים, בין היתר מאור כהן, קורין אלאל, ערן צור ונעם רותם. ynet העביר את ההפגנה בשידור חי.

 

קיאן אסטה בן ה-10, שבית הדין לעררים בתל אביב אישר בשבוע שעבר את גירושו מישראל לפיליפינים עד לאמצע ספטמבר, אמר: "אולי ראיתם אותי בטלוויזיה כשלקחו אותי מהבית שלי.

הפגנה נגד גירוש הילדים    (צילום: עמית הובר)

הפגנה נגד גירוש הילדים    (צילום: עמית הובר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שברו לנו את החלון וגם את הדלת. זה היה מאוד מפחיד. אנחנו לא עשינו שום דבר רע לאף אחד. הם שמו אותי, את אחותי ואת אמא שלי בכלא. היינו שם הרבה זמן, בערך שבוע, וזה היה לי לא נעים".

 

קיאן יגורש עם אחותו קתרין (5) ואמו ג'רלדין. הם נעצרו בביתם ברמת גן לפני שבועיים לאחר שפקחי ההגירה פרצו את הדלת ושהו כשבוע במעצר במתקן "יהלום" בנתב"ג.

 

 

  

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: עמית הובר)
(צילום: עמית הובר)

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"אני ישראלי", המשיך קיאן. "אני לא מבין למה רוצים לגרש אותי. אני לא עשיתי כלום. תמיד הייתי בישראל ואני מאוד אוהב את ישראל. אני אוהב את כל החברים שלי. למה לקחת ילדים מהבית שלהם ולשים אותם בכלא ולגרש אותם? בבקשה תעזרו לנו".

 

מישל טריניאנס, בת 24, סיפרה: "נולדתי בישראל וגדלתי ברמת גן. ההורים שלי עבדו בסיעוד אצל ישראלים, שאני קראתי להם סבא וסבתא. לפני כמעט עשר שנים גם אני הייתי מועמדת לגירוש, יחד עם אחי והוריי. לפני עשר שנים עמדתי על במה דומה ונלחמתי עם חבריי על העיד שלי בישראל.

 

 

"זה היה מאבק ארוך, קשה, מתיש ומפחיד. אבל בסוף הצלחנו. והיום אני פה, לאחר שירות צבאי מלא ומחשבות על לימודים באוניברסיטה. אני פה הערב כי אני מאמינה, באמונה שלמה, שיחד נצליח לבטל את הגירוש".

 

מאאן דלה קרוז, עובדת זרה מהפיליפינים, מובילת המאבק נגד הגירוש, אמרה: "אנחנו רק רוצים שיתייחסו אלינו כאל בני אדם. הבוקר עצרו את רוהאן בן ה-13. אנחנו לא נישן עד שלא תהיה יותר מאחורי סורגים. בבקשה תשמעו את זעקת ילדינו. תנו להם לחיות בישראל, הבית היחיד שלהם. השר דרעי, בבקשה ראה את ילדינו כישראלים שהם.

 

"שמע את זעקתם, הם זועקים למען העתיד שלהם. בבקשה ראה אותם, פגוש אותם, כי אני מבטיחה לך שברגע שתשמע אותם מדברים, בעברית, שפת האם שלהם ושלך - בטוח תשנה את דעתך".

 

בן 13 המועמד לגירוש: "ניצולת שואה חיבקה אותי ואמרה שתגן עליי בגופה"

לאנס, בן 13, תלמיד בבית הספר "גימנסיה הרצליה" בתל אביב ומועמד גם הוא לגירוש, סיפר על החששות: "פחדתי מאוד לפני שבאתי היום להפגנה. מאז תחילת החופש הגדול אני והוריי מתחבאים. עוברים מבית לבית ומעיר לעיר כדי שפקחי ההגירה לא יעצרו ויכלאו אותנו. השנה אין קייטנה ואין בריכה. אין ללכת לסרטים ואפילו לא לפעולות בצופים. אפילו אמא שלי, שמחלימה מסרטן, לא מעזה לצאת לרחוב, אפילו לא בשביל ללכת לרופא. אלה החיים שלנו עכשיו. ואני לא מבין - למה זה מגיע לנו? במה אנחנו שונים מילדים ישראלים אחרים?"

 

לאנס המשיך: "אבא שלי עבד הרבה שנים כמטפל של אישה שהייתה ניצולת שואה. האישה הזו הייתה כמו סבתא שלי. כשהתחילו לדבר על גירוש הילדים היא הבטיחה לי שהיא לא תיתן לזה לקרות. היא חיבקה אותי חזק ואמרה שתגן עליי בגופה, למרות שהיא הייתה מעל לגיל 90. לאחרונה היא נפטרה. אני פה כדי לבקש מכם - תגנו עלינו, הילדים. אני ילד ישראלי, אין ילד לא חוקי. אני מתחנן שלא יגרשו אותי ואת החברים שלי"

 

מארגני ההפגנה קיוו כי המעצר של משפחה נוספת הבוקר ידרבן רבים להגיע ולמחות נגד מבצע הגירוש. פקחי רשות האוכלוסין וההגירה עצרו הבוקר את רוזמרי פרס, עובדת זרה בלתי חוקית מהפיליפינים ואת בנה יוהאן בן ה-13, בביתם בדרום תל אביב. יואהן נולד בישראל ולומד בבית הספר "ביאליק-רוגוזין".

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: מוטי קמחי)
הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם(צילום: מוטי קמחי)

הפגנת חירום נגד גירוש עובדים זרים וילדיהם (צילום: מוטי קמחי)
המחאה נגד הגירוש(צילום: מוטי קמחי)

: חבריו של קיאן מפגינים נגד גירושו מהארץ (צילום: ראובן קופיצ'ינסקי)
מחאה נגד הגירוש(צילום: ראובן קופיצ'ינסקי)

 

ג'ון מייקל קוואנקה (12), שגירושו לפיליפינים ביחד עם אמו אופרסינה עוכב על ידי בית הדין לעררים בת"א עד לדיון בערעור, לומד ב"גימנסיה הרצליה" עם לאנס ואלי:

 

"מאז שהודיעו שרוצים לגרש אותנו ואת ההורים שלנו אני מפחד. מפחד שיפרצו לי לבית בזמן שאני ישן וישימו אותי בכלא. מפחד שיפרידו אותי מאימא. מפחד

שיגרשו אותי למדינה שאני לא מכיר ולא דובר את השפה שלה".

 

המארגנים מסרו כי "המעצר הבוקר הוא ניסיון אחרון ונואש של פקחי ההגירה, רשות האוכלוסין והעומד בראשם להפחיד את האימהות מלהגיע לעצרת הגדולה הערב. מה שכנראה לא יודעים במשרד הפנים זה שאת המאבק נגד הגירוש מובילות דווקא אותן אימהות שמנסים להפחיד, נשים אמיצות וחזקות, שיעשו הכל בשביל הילדים שלהן".

 

מול העצרת תתקיים הפגנת נגד של "מטה המאבק של דרום תל אביב", בתמיכה בגירוש. מהמטה, בהנהגת שפי פז, נמסר כי "הפגנת הפיליפינים היא אקט של חוצפה והתרסה נגד החוק, שהן הפרו במשך שנים כעובדות לא חוקיות, שנטשו את מעסיקיהן ונשארו בישראל שנים אחרי שפגה אשרת העבודה שלהן. אנחנו יודעים שמאחורי הילד הפיליפיני הראשון שיקבל מעמד על בסיס העברית שבפיו עומד תור ארוך של ילדי מסתננים מאפריקה וממזרח אירופה ולכן נילחם במאמץ להפוך את ישראל למדינת כל יולדותיה".

רוזמרי ויוהאן פרסא ()
רוזמרי ויוהאן פרס

המשפחה שנעצרה הבוקר היא השלישית שיש לה ילדים בגיל בית ספר שנעצרת כחלק מהמבצע, שבמסגרתו רשות האוכלוסין וההגירה מתכננת לגרש כ-100 עובדות זרות בלתי חוקיות, רובן מהפיליפינים, ואת ילדיהן שנולדו וגדלו בישראל. שתי המשפחות הקודמות כוללות אם ובנה, אופרסינה ומייקל ג'יימס (12) קוואנקה מיהוד, ואם ושני ילדיה, ג'רלדין, קיאן (10) וקתרין (5) אסטה מרמת גן.

 

בית הדין לעררים בתל אביב עיכב את גירושם של אופרסינה ומייקל ג'יימס עד לדיון בערעור שיגישו באמצעות עו"ד זרי חזן, שיכלול בקשה הומניטרית להשאירם בישראל על רקע בעיות התפתחותיות שמהן סובל מייקל ג'יימס והחשש שלא יוכל להסתגל לפיליפינים ולרכוש שפה חדשה. עם זאת, בית הדין אישר את גירושם לפיליפינים של ג'רלדין, קיאן וקתרין, וקבע כי ייצאו מישראל עד לאמצע חודש ספטמבר. השלושה מתכוונים לערער על ההחלטה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, באמצעות עו"ד חיה ודוד מנע.

 

עיריית תל אביב-יפו תפעל לעצירת המהלך 

אמש אישרה מועצת העיר תל אביב-יפו, שרבים מהמועמדים לגירוש חיים בתחומה, הצעה לסדר של חברת המועצה מהאופוזיציה, שולה קשת, שלפיה העירייה תפעל לעצירת המהלך.

 

בהצעה לסדר נכתב בין השאר כי "כחברות וחברי מועצה, כהורים, כאזרחיות ובנות ובני אנוש עלינו לפעול עכשיו ברוח מסורת זו ולאור ערכים הומניסטים של כבוד האדם, אהבת הגר, וחמלה למוחלש, ובהתאם לעקרון האוניברסלי של טובת הילד, ולדרוש את עצירת הגירוש. כיוון שאני מבינה שיש נכונות בעירייה לטפל ולדון בנושא החשוב הזה, הכולל הקמת מערך עירוני לסיוע למשפחות העומדות בפני סכנת גירוש, אני מציעה למועצה להעביר את הנושא לוועדת הרווחה ולוועדה לזכויות אדם שיפעלו לקדם את הנושא בדחיפות".

 

בשבוע שעבר פרסמה הסתדרות הפסיכולוגים גילוי דעת שנשלח לנשיא המדינה ראובן ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרים בממשלה, שמגנה את מבצע הגירוש. בגילוי הדעת של הפסיכולוגים נכתב כי "עלינו להתריע על ההשלכות החמורות לבריאותם הנפשית של הילדים כתוצאה מחוויית המעצר והגירוש. מדובר בחוויה טראומטית מתמשכת עבור ילדים צעירים, החיים תחת איום מתמשך ויומיומי של עקירה אלימה וחוויית רדיפה בידי השלטונות. מחובתנו להבהיר כי הטיפול הקיצוני והלא מידתי הנחשף במהלך הנוכחי הינו פוגעני, מסכן את בריאותם ואת המשך התפתחותם הנפשית ובפירוש אינו לטובתם של הילדים שבנידון".


פורסם לראשונה 06/08/2019 19:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ההפגנה בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים