התחקיר שכל הורה חייב לקרוא: מה באמת קורה בגני הילדים שלכם
בעיות בטיחות והיגיינה, סייעות שמעשנות ליד הפעוטות ומותירות אותם לבכות שעות - והכול לעיני המצלמות. תחקירניות "ידיעות אחרונות" ו-ynet התקבלו לעבודה בגני ילדים בלי ניסיון או בדיקת רקע ונחשפו למציאות האלימה. התחקיר המלא - היום ב"ידיעות אחרונות" במוסף "7 ימים"
אפס פיקוח, סייעות חסרות הכשרה, גנים שאין בהם אפילו אשת צוות אחת שעברה קורס החייאה ועזרה ראשונה, וגם גילויי אלימות מסוגים שונים כלפי הילדים שלנו. תחקיר "ידיעות אחרונות" ו-ynet מגלה תמונת מצב מבהילה בכל מה שנוגע לפעוטונים בישראל.
בשבועות האחרונים יצאנו לעבוד כסייעות בגנים שונים ברחבי הארץ, מגילאי לידה עד שלוש. כמעט לכל הגנים התקבלנו בלי שום בעיה, ללא בדיקת רקע. לפעמים, הגננות או המנהלות זכרו את שמותינו הפרטיים. במקרים רבים מדי השאירו אותנו – ללא כל ניסיון – עם קבוצה של תינוקות, לבד.
למרות שהחוק החדש מחייב שכל אנשי הצוות יעברו הדרכה וקורס עזרה ראשונה, בגני הילדים שבהם עבדנו המנהלות לא טרחו לבדוק אם אנחנו יודעות מה לעשות במקרה חירום, וגם בקרב נשות הצוות הוותיקות ישנן כאלה שאינן מיומנות.
בגנים עצמם, מצאנו אין ספור כשלים: בעיות בטיחות, היגיינה והזנחה, לצד התנהלות בעייתית של נשות צוות בחלק מהגנים, אלימות מילולית וסייעות שמעשנות בסמוך לילדים.
מי שחושב שהצבת מצלמות תפתור את הבעיה, עלול להתבדות. רובם המוחלט של ההורים לא יכולים לשבת ברצף מול המחשב ולצפות בנעשה, וכך חומקים מעיניהם כשלים, בעיות ומקרי אלימות. באותם גנים, הגננות ונשות הצוות לא ממהרות לדווח להורים על המתרחש. כך, כשפעוטה קטנטנה נפלה מגובה רב משום שלא נחגרה, החליטו הסייעות ומנהלת הגן לא לדווח להורים על הנפילה, כי "הם לא ראו במצלמות".
בראשית השבוע העברנו את ממצאי התחקיר להורים בגנים הרלוונטיים. לפחות בגן אחד, הזדעזעו ההורים והודיעו כי הם אינם מתכוונים לעבור על כך לסדר היום. היו הורים שבחרו להוציא את ילדיהם מהגנים.
התחקיר המלא - היום ב"ידיעות אחרונות" במוסף "7 ימים"