שתף קטע נבחר

 

כ-150 הפגינו נגד הגירוש לפיליפינים: "כאן כל החיים שלי"

לאחר גירוש רוזמרי פרז ובנה מישראל, הפגינו כ-150 בני אדם מול קריית הממשלה בתל אביב במחאה נגד הגירוש. המפגינים קראו: "אין ילד לא חוקי" ונשאו שלטים שעליהם נכתב: "טיפלנו בהוריכם, תדאגו לילדינו"

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: תומי הרפז)
המחאה נגד הגירוש(צילום: תומי הרפז)

כיממה לאחר הגירוש הראשון שיצא לפועל של תלמיד בית ספר ואמו במסגרת מבצע הגירוש של כ-100 עובדות זרות בלתי חוקיות, רובן מהפיליפינים, הפגינו הערב (יום ג') כ-150 בני אדם, בהם עובדות זרות, ילדיהן ותומכים ישראלים, מול משרד הפנים בקריית הממשלה בתל אביב במחאה נגד מבצע הגירוש.

 

"לא לגירוש". המחאה בתל אביב    (צילום: ניצן דרור)

"לא לגירוש". המחאה בתל אביב    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: תומי הרפז)
(צילום: תומי הרפז)

המפגינים קראו "אין ילד לא חוקי, אל תגרשו אותי" ו"כאן כל החיים שלי, הלב שלי ישראלי", ונשאו שלטים שעליהם נכתב: "טיפלנו בהורים שלכם, תדאגו לילדינו". מול המפגינים עמדו כמה פעילים בעד הגירוש בהנהגת שפי פז.

 

השניים שגורשו אמש הם רוהן פרז (13) שלמד בבית הספר "ביאליק-רוגוזין" בתל אביב ואמו רוזמרי (42), שנכנסה לישראל בשנת 2000 כעובדת זרה בתחום הסיעוד, אך מאז 2007 שהתה בישראל שלא כדין, לאחר פטירת מעסיקתה האחרונה.

דיון בבית הדין לעררים בתל אביב על גירוש אם ובנה לפיליפינים (צילום: מוטי קמחי)
רוהן ורוזמרי פרז שגורשו אמש לפיליפינים(צילום: מוטי קמחי)

 

רוהן סיפר בבכי: "לא אכפת להם איך אנחנו מרגישים"

רוהן סיפר בבכי: "לא אכפת להם איך אנחנו מרגישים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השניים גורשו לארצם, דרך תחנת ביניים בבנגקוק, בטיסת אל על שהמריאה אתמול בשעה 23:23. מאחר שהאם השתוללה במטוס שלשום, בניסיון הגירוש הראשון שלה ושל בנה, הוצמדו להן אמש שתי פקחיות מטעם רשות האוכלוסין וההגירה בנוהל שנקרא "טיסה בליווי". היום התקיים בבית המשפט המחוזי דיון בהיעדרם בערעור על גירושם, שבו יוצגו על ידי עורכי הדין כרמל ובעז בן צור. החלטה בערעור תינתן בהמשך.

 

מארגון האימהות הפיליפיניות נמסר בעקבות הגירוש כי רוהן ורוזמרי "נלקחו נגד רצונם ובלי הודעה מראש, עם שמירה צמודה, כאילו היו פושעים מסוכנים, מבלי שניתן להם לקחת את חפציהם, מבלי שניתן לחברים להעביר להם אוכל או כסף, וחרף העובדה שהיום נקבע דיון בערעור שלהם בבית המשפט המחוזי".

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: ניצן דרור)
המחאה נגד הגירוש(צילום: ניצן דרור)

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: ניצן דרור)
רוצים להישאר בישראל(צילום: ניצן דרור)
 

"ילד בן 13 שנולד וחי בישראל כל ימיו, נעקר ממנה הלילה", הוסיפו בארגון. "זאת חרף הדרישה הציבורית הגורפת לעצור את גירוש הילדים ולבחון דרכים להסדרת מעמדם מבלי שממשלת ישראל והכנסת דנו בכובד ראש ובאופן פומבי בשינוי המדיניות הדרמטי ביחס לילדי המטפלות הסיעודיות - והרי בעשור האחרון ממש הוסדר מעמדם של ילדים צעירים בהרבה מרוהן, באמצעות החלטת ממשלה שהבטיחה שישראל לא תעקור ילדים ישראלים מקרבה".

 

מהארגון נמסר עוד: "זו טרגדיה שאין כדוגמתה - ראשית עוקרים ילד מביתו, ואחר כך מתנהל הדיון בשאלת עתידו מול כיסא ריק, והוא איננו. זו השעה להשמיע קול זעקה נגד מעשים אלה ונגד המחטף שמבצעת רשות ההגירה בתקופת הבחירות, שגורם נזק אדיר לילדים".

 

גם בקבוצת הכדורסל הפועל תל אביב, שרוהן שיחק במחלקת הנוער שלה, הגיבו לגירושו היום: "אנחנו משתדלים שלא להיכנס לוויכוח הפוליטי שהתעורר סביב סוגית הפליטים והעובדים הזרים, אבל הפעם זה נכנס לנו לתוך הבית ושבר לנו את הלב. כ-150 ילדים מבית ספר ביאליק רוגוזין לוקחים חלק בפעילות מחלקת הנוער שלנו".

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: תומי הרפז)
(צילום: תומי הרפז)

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: תומי הרפז)
(צילום: תומי הרפז)

 

הפגנה תל אביב נגד גירוש פיליפינים (צילום: תומי הרפז)
שפי פז עם השוטרים בהפגנה(צילום: תומי הרפז)

בקבוצה אמרו עוד: "אנו רואים את החיבורים שנוצרים ביניהם לבין הילדים 'שלנו', את החברויות שנרקמות, את האהבה של הילדים לארץ שלנו, לשפה שלנו, למנהגים שלנו. אנחנו נמשיך את העשייה שלנו בבית הספר ביאליק-רוגוזין מתוך אמונה שלמה בצדקת הדרך שלנו. יש לנו זכות גדולה שהילדים האלו הם חלק מאיתנו".

 

רוהן ורוזמרי הם המשפחה השלישית שנעצרה מאז החל מבצע הגירוש שבה ילד בגיל בית ספר. השתיים האחרות הן אם ובנה - אופרסינה ומייקל ג'יימס (12) קוואנקה, שמחכים להחלטה בערעור על גירושם, ואם ושני ילדיה - ג'רלדין, קיאן (10) וקתרין (5) אסטה, שבית הדין לעררים בתל אביב אישר את גירושם עד לאמצע ספטמבר והם מתכוונים לערער לבית המשפט המחוזי בעיר.

 

ב-2010 הוחלט להשאיר בישראל ילדים מעל גיל חמש שנולדו בארץ, ביחד עם משפחותיהם, גם אם הוריהם היו באותו זמן עובדים זרים בלתי חוקיים. הילדים המועמדים לגירוש כעת הם אלה שב-2010 היו בני פחות מחמש, אך היום חלקם כבר בני יותר מ-13.

 

מטעם מטה המאבק של דרום ת"א בראשות שפי פז נמסר כי "לפני יומיים הכריע בית המשפט בצורה הברורה ביותר שהתעללות בקטינים והפיכתם למגנים אנושיים לא יוכלו להקנות לאימהותיהן העברייניות חסינות מגירוש. כך נהוג בכל העולם וכך גם נהוג בישראל. הערב יתכנסו שוב אנשי המוסריון העליון לערב שכולו המרדה, ביזוי זכר השואה וזלזול במדינת ישראל, בחוקיה ובאזרחיה".

 

מהמטה נמסר עוד: "שוב פעם אנשי המוסר הסלקטיבי שרוממות שלטון החוק תמיד בפיהם מנסים למוטט, בתמיכתן של קרנות זרות, את מדיניות ההגירה של ישראל. ניסיונם להפוך את ילדיהן של השוהות הבלתי חוקיות לחיל החלוץ במחיקת אופייה היהודי של מדינת ישראל והפיכתה למדינת כל אזרחיה לא יצלח".

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "מדובר באזרחיות זרות השוהות בישראל תקופה ארוכה מאוד בניגוד לכל דין וללא כל מעמד מוסדר. בחלק מהמקרים, אם לא ברובם, אבות הילדים ממתינים להם במדינת המוצא לאחר ששבו לשם. העובדות האמורות נעצרו במהלך השנה בגין שהייה בלתי חוקית אך מתוך התחשבות ורצון לבוא לקראתן, התקבלה החלטה עקרונית לאפשר לילדיהן לסיים את שנת הלימודים כראוי ושהאימהות תכבדנה את הסיכום, תצאנה מרצונן יחד עם ילדיהן ותחזורנה לביתם (ללא 'גירוש'). אנו מצרים על הניסיון הבלתי פוסק לנצל לרעה את ההחלטה המתחשבת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומי הרפז
המחאה בתל אביב
צילום: תומי הרפז
מומלצים