פילה כחושה הוצעדה בפסטיבל בודהיסטי והתמוטטה
סרי לנקה: טיקירי בת ה-70 אולצה להשתתף בתהלוכה בפסטיבל השנתי בקאנדי למרות מצבה הבריאותי הרע. חובבי בעלי חיים זעמו על האכזריות, והרשויות הורו לפתוח בחקירה. "אף אחד לא ראה את הדמעות בעיניה"
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
עשרות אלפים הגיעו לפסטיבל הלילי שנערך מוקדם יותר השבוע בעיר קאנדי שבמרכז המדינה. חובבי בעלי חיים זעמו על השימוש בחיה הזקנה בתחרות בפסטיבל אסאלה פרהרה השנתי, לבושה בבגדים רחבים עם אורות מהבהבים. בעקבות מחאה ברשתות החברתיות, מארגני הפסטיבל הוציאו את הפילה הזקנה מהגמר הגדול ביום רביעי.
"שלשום נודע לי על התמוטטות הפילה", מסר השר אמרטונגה בהצהרה. "בהתחשב במה שהתרחש, הוריתי לפקידים לפתוח בחקירה ולברר כיצד ומדוע נעשה שימוש בפילה במצב בריאותי ירוד כל כך ב'תחרות', ולנקוט פעולות הכרחיות נגד האחראים".
אמרטונגה הוסיף כי הורה לרשויות חיות הבר להבטיח שהיחס האכזרי הזה לא יחזור על עצמו כלפי כ-200 פילים בשבי, שנעשה בהם שימוש באופן שגרתי בפסטיבלים במקדשים הבודהיסטיים במדינה.
הפילים בסרי לנקה מוגדרים כמין בסכנת הכחדה והם מוגנים על פי החוק, אך ישנם דיווחים על אכזריות כלפי רבים מבעלי החיים שעברו ביות. כמה מעשירי סרי לנקה מחזיקים בפילים כחיות מחמד, ולא פעם עלו תלונות רבות על טיפול לקוי ואכזרי בהם.
"פילים רבים אחרים בסרי לנקה סובלים מיחס דומה ואף גרוע יותר בתעשיית התיירות הנצלנית והפוגענית", אמר ג'ייסון בייקר, סגן נשיא ארגון "אנשים למען יחס מוסרי לבעלי חיים" (PETA). הארגון הציע להעביר את טיקירי החולה למקלט שבו תוכל לחיות ולקבל טיפול וטרינרי. גורמים רשמיים במקדש השן שארגן את הפסטיבל אמרו שטיקירי לא הייתה פילת מקדש, אך הם הוציאו אותה מהגמר שבו השתתפו עשרות פילים.
ג'יינתה ג'ייוורדן, מומחה לפילים אסייתיים, תיאר את הטיפול בבעלי החיים כבלתי אנושי. "ברור שהחיה סובלת מתת-תזונה קשה, היא קרובה למוות", אמר ג'ייוורדן. "בעלי הפילים מכניסים אותם למצעדים בשביל עצמם ולא בשביל בעלי החיים. מעולם לא היה צריך לאפשר זאת".
לק צ'יילרט, מייסדת קרן להצלת פילים, אמרה שהצופים בפסטיבל לא הבינו עד כמה חלשה טיקירי, משום שהיא כוסתה בתלבושת רחבה. "אף אחד לא ראה את גופה הכחוש או את מצבה הגרוע בגלל התחפושת", אמרה צ'יילרט.
"אף אחד לא ראה את הדמעות בעיניה, שנפגעו מהאורות הבוהקים שמעטרים את המסכה שלה. אף אחד לא ראה את הקושי שלה לדרוך כשהרגליים שלה כבולות בזמן שהיא הולכת", היא הוסיפה.
מקדש השן הוא אחד המקדשים הבודהיסטיים החשובים בעולם והקדוש ביותר של הבודהיזם באי. בפסטיבל השנתי שמארגן המקדש משתתפים מתופפים ורקדנים מסורתיים, כמו גם כמעט 100 פילים מאולפים.