שתף קטע נבחר
 

החינוך קורס, והפוליטיקאים עסוקים ברכילות

עתיד שנת הלימודים לוט בערפל, איומי שביתה מכל כיוון, הורים נותרו עם לשון בחוץ וחור בכיס ורמת החינוך מדאיגה. מישהו שמע על זה בקמפיין בחירות?

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עשרה ימים. רק עשרה ימים נותרו עד ל-1 בספטמבר הנכסף. אך האם תיפתח שנת הלימודים? נראה שאיומי ההשבתה מכיוונה של מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן-דוד, רציניים לגמרי. בן-דוד חולשת על הגננות ועל מורי בתי הספר היסודיים, וגם על חלק ממורי חטיבות הביניים, ולא ניתן לבטל את טענותיה בעניין הדרישה לשנות את אופן חישוב הפנסיה וימי המחלה של המורים, אשר לדבריה חושבו עד היום באופן מעוות וגרמו לעושק המורים.

 

 

איומי ארגון המורים העל-יסודיים והעומד בראשו רן ארז, לעומת זאת, נשמעים מופרכים ואף מרגיזים. לארז אסור להשבית את המערכת משום שחתם עם משרד האוצר על הסכם להעלאת שכר המורים, אשר כלל סעיף התחייבות לשקט תעשייתי. אך לא איש כארז יעניק שקט תעשייתי. חתם? אז חתם. עכשיו הוא ממציא סעיפים מבישים עד כדי הזויים כדי שיוכל לשבש את הלימודים, כגון: "הכבדה שרירותית על עבודת המורה וטופסולוגיה". איזו שפה.

 

ובינתיים, ההורים עוצרים את נשימתם. החופש הגדול נמאס על כולם, אפילו על התלמידים עצמם. ניסיונות של שנים ושל שרים רבים לקצרו או לחלק את השנה לשני סמסטרים עלו בתוהו. הקייטנות הסתיימו מזמן. גם הקייטנות הפרטיות למי שידו משגת. כבר נסעו עם הילדים לאילת, למשפחה בצפון, בדרום. חזרו. נסעו לחו"ל, חוזרים. הסבתות מתחילות לסנן את הטלפונים. כמה אפשר. ההורים, שמיצו את ימי החופשה, לוקחים את הילדים איתם למקומות העבודה. כמה כל זה עולה למשק? וכמה עולה למשפחה הסיוט הבלתי נגמר הזה? כל יציאה קטנה מהבית, אפילו לים או לבריכה, כרוכה בהוצאות בלתי אפשריות.

 

אבל לא מדובר רק על פתיחת השנה. גם אם היא תיפתח במועדה, כיצד היא תיראה? עדיין לא ידוע מי יהיה שר החינוך הבא, אך אנו יודעים היטב שמצבה של המערכת מדורדר. לא אני קובעת זאת. לפני ימים אחדים התפרסם דוח מיוחד של בנק ישראל ובו מודגשים הפערים העמוקים, היעדר לימודי הליבה, שיעור הזכאות הנמוך לבגרות ושיעור הלימודים הנמוך בקרב האוכלוסייה החרדית. בדוח נמתחה עוד ביקורת חריפה על מצבן של מערכות החינוך וההשכלה הגבוהה בישראל, דבר המוליך לפגיעה משמעותית בשיעורי הצמיחה של המשק.

 

דוח זה מצטרף לדוח חמור של מבקר המדינה מחודש מאי השנה שקבע כי מורים מלמדים מקצועות ללא הכשרה. כ-40% מהמורים למתמטיקה לא הוכשרו למקצוע. קיים מחסור משמעותי במורים בשלל מקצועות. אוי לאוזניים שכך שומעות.

 

כל זה מתרחש על רקע מערכת הבחירות המוזרה בה אנו נתונים, ואני שואלת - האם יש מי שבאמת אכפת לו מעתיד החינוך? האם שמענו משהו מאחד ממנהיגי המפלגות המתמודדות על קולותיהם של הורים לכ-2.3 מיליון תלמידים? כולם גנרלים או חברי קבינט שמדברים על ביטחון, שזה חשוב, או מתעסקים בשטויות וברכילויות.

 

איפה הדאגה למורים? לתלמידים? למערכת החינוך? לעתיד ההשכלה ועתיד המשק? כלום ושום דבר. עורו לכם, חברי מפלגות רדומות. כדאי שתזכרו ש-1 בספטמבר מגיע בעוד עשרה ימים, אבל 17 ימים אחריו מגיע יום הבוחר.

 

  • לימור לבנת כיהנה כשרת החינוך מטעם הליכוד

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות ערוץ הכנסת
לימור לבנת
באדיבות ערוץ הכנסת
מומלצים