מחאת הקהילה האתיופית: 7 עוכבו לחקירה בהפגנה מול בית ראש מח"ש
השבעה חשודים בהפרת הסדר הציבורי במהלך ההפגנה, שבמסגרתה הוצבו גם ארונות קבורה עם נרות. המפגינים מוחים על טיפול המחלקה בחקירת מותו של סלומון טקה
שבעה בני הקהילה האתיופית עוכבו אמש (יום ג') לחקירה במהלך הפגנה בנתניה מול ביתה של קרן בר מנחם, ראש המחלקה לחקירות שוטרים. במהלך ההפגנה הציבו המפגינים ארונות קבורה מול ביתה של בר מנחם והניחו עליהם נרות. תושבי המקום התלוננו למשטרה וטענו כי ההפגנות הפכו למטרד שפוגע באיכות חייהם.
ההפגנות מתקיימות זה כמה שבועות סמוך לביתה של ראש מח"ש, במחאה על טיפול המחלקה בחקירת מותו של סלומון טקה, שנורה למוות על-ידי קצין משטרה בשכונת קריית חיים בחיפה. המפגינים דורשים בין היתר לפרסם את הסרטונים של הירי בטקה, אך במח"ש טוענים כי הם בכלל לא קיימים. מהמשטרה נמסר כי השבעה עוכבו לחקירה מאחר שהפרו את הסדר הציבורי.
בחודש שעבר דרשו עורכי הדין שמייצגים את הוריו של סלומון טקה לקבל לידיהם את חומרי החקירה המצויים בידי מח"ש, כדי לאפשר להם להביע את עמדתם לפני ההחלטה בתיק. עורכי הדין פנו גם לפרקליט המדינה שי ניצן ולראש מח"ש במכתב, שבו טענו כי מפרסומים בתקשורת עולה כי רשויות החוק נוטות לייחס אחריות מופחתת לקצין המשטרה.
כשבוע לאחר פניית עורכי הדין, הודיע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי יבדוק אם ראש המכון הפתולוגי ד"ר חן קוגל ביצע עבירה פלילית כשחשף את ממצאי נתיחת גופתו של טקה במהלך ריאיון טלוויזיוני. "זה ודאי, 99.9%, שהקליע פגע ברצפה", אמר קוגל בריאיון. "חלקו נשאר שם וחלקו האחר נכנס לתוך הגוף של טקה. אנשי המכון הסיקו שמה שפגע במנוח זה נתז".
בעקבות הירי בטקה חסמו מפגינים צירים מרכזיים ברחבי הארץ למשך שעות ארוכות. במחאה, שיצאה משליטה בשלב מסוים, נרשמו התפרעויות, הצתות רכבים, יידויי אבנים לעבר שוטרים וניידות וניפוץ שמשות של עוברי אורח. באירועים נפצעו יותר מ-100 בני אדם, וכ-60 נעצרו.
כשבוע לאחר שיא המחאה, נפגשו ראשי המחאה עם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, עם מ"מ מפכ"ל המשטרה מוטי כהן ופרקליט המדינה שי ניצן. לאחר הפגישה העריכו גורמים במערכת המשפטית כי ברוב תיקי החקירה לא יוגשו אישומים, למעט במקרי אלימות קשה. הגורמים העריכו כי בשלב מאוחר יותר יימחקו רישומים פליליים למי שיורשע בעבירות קלות.