בגלל פוסטים: פלסטיני שהתקבל להרווארד לא ייכנס לארה"ב
ממשל טראמפ עורך בדיקות רקע ברשתות החברתיות למיליונים שמבקשים ויזה. פלסטיני שהגיע מלבנון ללמוד באוניברסיטת הרווארד היוקרתית שב על עקבותיו אחרי שרשויות ההגירה קראו פוסטים של חבריו ברשת
נער פלסטיני שהתקבל לאוניברסיטת הרווארד סיפר שארה"ב אוסרת עליו להיכנס למדינה, בעקבות בדיקת החשבונות של חבריו ברשתות החברתיות.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
איסמאעיל עג'אווי, פלסטיני בן 17 שחי בלבנון, אמר שנלקח לתשאול של כמה שעות כשהגיע בשישי לשדה התעופה בבוסטון. לפי BBC ארה"ב ביטלה את הוויזה שלו ועובדי רשות ההגירה בשדה התעופה ערכו חיפוש במחשב הנייד ובטלפון שלו. הוא מחה וטען שאין לו קשר לפוסטים שפרסמו חבריו ברשת, אך בכל זאת נאסרה עליו הכניסה לארה"ב.
מייקל מקארת'י, דובר סוכנות המכס והגנת הגבולות של ארה"ב, אמר שההחלטה התקבלה על סמך בדיקה של אנשי הסוכנות. הוא סירב למסור פרטים נוספים. עג'אווי, שקיבל מלגת לימודים בהרווארד, שב ללבנון. מהאוניברסיטה היוקרתית נמסר שהיא נמצאת בקשר הדוק עם משפחתו של עג'אווי ועם הרשויות כדי לפתור עד הסוגייה עד תחילת הלימודים ב-3 בספטמבר.
בחודש יוני הודיעה מחלקת המדינה האמריקנית שכמעט כל מי שיבקש ויזה יצטרך למסור פרטים על חשבונות ברשתות החברתיות. לפי אותה דרישה המבקשים יצטרכו להגיש את שמות המשתמש שלהם ברשתות ואת כתובות המייל ומספרי הטלפון.
ברשת BBC ציינו שממשל טראמפ הציע לראשונה להחמיר את בדיקות הרקע למבקשי הוויזה במרץ 2018. בארה"ב העריכו אז שהדרישה החדשה תשפיע על 15 מיליון בני אדם שמבקשים ויזה מדי שנה. חלק מאישורי הוויזה לא יותנו בביצוע בדיקות הרקע האחרונות.