שתף קטע נבחר

 

הנחיה חדשה: נציגי המפלגות לא יהיו אחראים על הסדר בקלפיות

ועדת הבחירות המרכזית קבעה כי מזכיר הקלפי הוא שיהיה אמון על נושא הסדר ולא נציג פוליטי של אחת הרשימות המתמודדות. במסגרת תפקידו יוכל המזכיר להרחיק אדם מהקלפי בהתאם לשיקול דעתו

 

סרטון הסברה של ועדת הבחירות המרכזית    (צילום: לשכת הפרסום הממשלתית)

סרטון הסברה של ועדת הבחירות המרכזית    (צילום: לשכת הפרסום הממשלתית)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

ועדת הבחירות המרכזית קבעה היום (ראשון) הוראת שעה מיוחדת המעבירה את הסמכות לשמור על הסדר במקום הקלפי מיו"ר ועדת הקלפי, שהוא נציג פוליטי של אחת הרשימות המתמודדות, לידי מזכיר הקלפי, שהוא גורם אובייקטיבי מטעם ועדת הבחירות המרכזית.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

מצביעים בירושליםבני גנץ (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

במסגרת סמכותו החדשה, המזכיר יוכל להורות על הרחקת אדם ממקום הקלפי ולהתיר את חזרתו. אם מכהנים בוועדת הקלפי שני מזכירים – הסמכות תהיה בידי המזכיר הראשי. ועדת הבחירות העבירה למשטרה גם רשימה של קלפיות שנחשבות ל"בעייתיות" על פי המסקנות ממערכות הבחירות הקודמות והצפי ליום הבחירות מחרתיים.

 

הוראה נוספת שהועברה למזכירי הקלפי היא כי נציגים מטעם סיעות המתמודדות יחדיו, ברשימת מועמדים אחת לכנסת, אינם רשאים להיות נוכחים במקום הקלפי בעת ובעונה אחת – בין אם אחד הנציגים הוא חבר ועדת קלפי והשני משקיף, ובין אם שניהם משקיפים.

 

בתוך כך, ועדת הבחירות המרכזית יצאה בסוף השבוע האחרון במסע פרסום לעדכון הציבור בדבר מפקחי טוהר הבחירות, תפקידם וסמכויותיהם. למזכירי הקלפיות הודגש כי "בשום מקרה ובשום שלב לא יצולמו ולא יישמרו תמונות של רשימת הבוחרים בקלפיות או של פרוטוקול ועדת הקלפי". עוד הובהר כי "למפקח טוהר הבחירות אין כל סמכות להתערב בהחלטות ועדת הקלפי, אלא רק במקרים של חשד לאי סדרים".

  

מוקדם יותר היום דחתה נשיאות הוועדה את בקשתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להיפגש עם יו"ר הוועדה, השופט חנן מלצר, בטענה לזיופים בתוצאות הבחירות הקודמות. הבקשה נדחתה ברוב קולות של שלושה מול אחד, כאשר נציגי כחול-לבן (גיל סגל), ש"ס (משה ארבל) והעבודה (סמי שלמה שושן) הצביעו בעד דחיית הבקשה, בעוד שרק נציג הליכוד, ח"כ דוד ביטן, הצביע בעד קבלתה. השופט מלצר בחר שלא להשתתף בהצבעה.

 

חנן מלצר ובנימין נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג, אלכס קולומויסקי)
בנימין נתניהו וחנן מלצר(צילום: אוהד צויגנברג, אלכס קולומויסקי)

נתניהו ביקש אמש להיפגש גם עם מנכ"לית הוועדה, עו"ד אורלי עדס, והיועץ המשפטי של הוועדה עו"ד דין ליבנה. בליכוד נימקו את הבקשה  "לאור הממצאים החמורים שעלו בתחקיר של קלמן ליבסקינד בסוף השבוע, שממנו עולה כי הבחירות בישראל נגנבו וכדי להבטיח שלא תהיה גניבת בחירות נוספת". יו"ר כחול לבן, ח"כ בני גנץ, הפציר במלצר שלא לאשר את הבקשה מאחר שלטענתו מדובר ב"ספין פוליטי שמטרתו לייצר דה לגיטימציה לתהליך הדמוקרטי".

 

 

בעקבות פניית נתניהו, פנו גם ראשי מפלגות אחרים בתביעה, שהיה ובקשתו תיענה בחיוב, כי גם הם מעוניינים בפגישה עם מלצר, שקבע כי הפניות יובאו להכרעת נשיאות ועדת הבחירות המרכזית בישיבה המיוחדת שהתקיימה הבוקר.

 

מוועדת הבחירות המרכזית נמסר לאחר הדיון כי "בדעת רוב חברי הנשיאות, הוחלט שלא להיפגש באופן אישי עם ראש הממשלה ועם אף אחד מראש המפלגות, וזאת נוכח סדר הזמנים הצפוף והעובדה שהוועדה אינה גוף חוקר ואין בידה את הסמכות הקונקרטית להנחות את המשטרה ובשים לב לכך שיו"ר הוועדה, והוועדה עצמה, עשו ופעלו רבות מול המשטרה והפרקליטות לזרז את החקירות. עם זאת, הוחלט כי ראש הממשלה וכן כל אחד מראשי המפלגות שמעוניין בכך יכולים לפנות בכתב לוועדה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים