שתף קטע נבחר

 

בימינה הודיעו על פיצול. שקד נאמה: "להמשיך יחד"

אחרי שמפלגת הימין קיבלה לפי המדגמים 8-6 מנדטים, הודיעו בנט, פרץ וסמוטריץ' ליו"ר הכנסת – אנחנו מתפצלים. עם זאת, מספר 1 שקד נאמה: "הבטחנו לבוחר להתפצל, אבל אני חושב שצריך להמשיך יחד. בכל מקרה נמליץ על נתניהו"

פיצול בימינה, שעה אחרי סגירת הקלפיות: מפלגת הימין החדש שלחה הערב (יום ג') מכתב ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ובו הודיעה כי רשימת ימינה מתפצלת, רגע אחרי סיום הבחירות לכנסת ה-22. על המכתב חתמו נפתלי בנט מטעם הימין החדש, רפי פרץ ובצלאל סמוטריץ' מטעם הבית היהודי-האיחוד הלאומי. שקד ובנט למעשה יתפצלו ממפלגות האיחוד הלאומי והבית היהודי, שמרכיבות יחד את הרשימה עם מפלגת הימין החדש שבראשה עומדים השניים. לפי המדגמים, ימינה זכתה לשישה עד שמונה מנדטים. נפתלי בנט, שהוצב במקום הרביעי ברשימה, אמר במהלך מערכת הבחירות כי מדובר ב"בלוק טכני".

 

שקד: "חושבת שצריך להמשיך ביחד"    (צילום: אורי דוידוביץ)

שקד: "חושבת שצריך להמשיך ביחד"    (צילום: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שקד אמרה הערב בנאום במטה הבחירות של ימינה כי פיצול הרשימה הייתה ההבטחה לבוחרים. "אני חושבת שצריך להמשיך ביחד, ומאמינה בציונות הדתית ביחד", הדגישה. "ניסו לנגוס בנו מכל הכיוונים, וזו באמת הייתה סיטואציה לא פשוטה. אני חושבת, ומקווה שעמדנו בה בגבורה. אני מאוד מאמינה בימינה". בשיחות שהתקיימו בין רביעיית ימינה הייתה שקד היחידה שהתנגדה לפיצול, לעומת בנט, בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ שתמכו.

 

בנאומה הוסיפה שקד: "את ההבטחה לבוחר אולי צריך לקיים, אבל צריך לראות מה נכון אחר כך למדינת ישראל, לימין האידיואלוגי ולציונות הדתית. בכל מקרה אנחנו בוודאי ממשיכים לעבוד ביחד, גם במו"מ הקואליצוני וגם אחר כך בכנסת. אני חושבת שזה הזמן של הציבור לומר האם הוא רוצה באמת שהסיעות יתפצלו או ימשיכו ביחד". לדבריה, "אנחנו אמרנו לראש הממשלה שנמליץ עליו לנשיא, זו לא שאלה, כפי שהתחייבנו".

איילת שקד  (צילום: אורי דוידוביץ')
שקד במטה הבחירות של ימינה(צילום: אורי דוידוביץ')

מוקדם יותר שוחח ראש הממשלה בנימין נתניהו גם עם שר החינוך רפי פרץ וגם עם השר לשעבר בנט וסיכם עמם על המשך שיתוף פעולה.

 

שר החינוך, הרב רפי פרץ, דיבר גם הוא לאחר שקד במטה המפלגה. "זה נכון שציפינו לתוצאות טובות יותר. דיברתי עם ראש הממשלה ואמרתי שברור שנעשה כל מאמץ להקמת ממשלת ימין ונמשיך ללכת יחד", אמר פרץ. "אנחנו אחרי חצי שנה שבה החברה הישראלית נקרעת מבפנים. מערכת בחירות מלאה סרטונים והכפשות. זה הזמן להבריא את השסעים. נדע להתווכח והכי חשוב שנדע להיות אחר כך ביחד".

בצלאל סמוטריץ' (צילום: אביגיל עוזי)
בצלאל סמוטריץ'(צילום: אביגיל עוזי)

שר התחבורה, בצלאל סמוטריץ', אמר: "תקום ממשלה ימנית בעם ישראל בתקופה הקרובה, ואנחנו נהיה גורם משפיע, חזק ודומיננטי שימשיך להוביל את מדיניות הממשלה הבאה".

 

שר החינוך לשעבר, נפתלי בנט, אמר בנאומו: "אנחנו נכנסים לתקופה מסוימת של אי ודאות, אבל יש לנו מצפן ברור של שמירה על כל סנטימטר בארץ ישראל. היינו בבחירות מאוד מקטבות".

 

אם המפלגה המאוחדת תקבל 6 מנדטים – אז לבית היהודי ולאיחוד הלאומי יהיו ארבעה חברי כנסת, ואילו שקד ובנט יהיו חברי הכנסת הבודדים של "הימין החדש" לשעבר. אם תזכה המפלגה בשבעה מנדטים ייכנס לכנסת גם מתן כהנא, ואז יהיו למפלגתם של שקד ובנט שלושה חברי כנסת. במקרה שבו תקבל המפלגה 8 מנדטים, כמו המדגם האופטימי עבור המפלגה, תיכנס לכנסת עידית סילמן ואז לבית היהודי ולאיחוד הלאומי יהיו חמישה נציגים בכנסת, לעומת שלושה של "הימין החדש" לשעבר.

 

בקרב פעילי המפלגה היו שחשבו כי אין צורך לפצל את הרשימה. "נושא הפיצול תלוי במצב שיהיה אחר כך - איזו ממשלה תורכב ומה תהיה המדיניות שלה", אמר רוי, פעיל הימין החדש מהרצליה."חשוב לרוץ ביחד ולא ללכת לפיצול. אמנם יש הבדלים, אבל רוב ההשקפות משותפות".

 

הוא הוסיף: "אני חושב שבסופו של דבר האיחוד הזה הצליח. אמנם ציפינו ליותר מנדטים, אבל לאור כל הקמפיינים שהיו נגדנו, אני חושב שבכל זאת הגענו להישג".

 

רננה, פעילת ימינה בת 17 מיד בנימין, חושבת שהמדגמים לא משקפים את המצב וצריך לחכות לתוצאות האמת: "בסופו של דבר הקדוש ברוך הוא מכוון הכל. אני נולדתי למצב שבו הייתה ממשלת ימין, אני לא מכירה משהו אחר. ברור שאיחוד של נתניהו וגנץ מעורר חששות, אבל נקווה לטוב". 

 

שלושה מארבעת ראשי ימינה היו עד סוף השנה שעברה בצמרת הבית היהודי והרביעי היה יו"ר הבית היהודי לאחר מכן, אבל טלטלות רבות חלפו בתשעת החודשים האחרונים על מפלגת הימין, ואין מדובר רק בשינוי השם. בדצמבר 2018 פרשו שקד ונפתלי בנט מהבית היהודי והקימו את הימין החדש, אך נכשלו לחלוטין והמפלגה בראשותם נשארה מעט מתחת לאחוז החסימה.

 

במקביל, איחוד מפלגות הימין בראשות בצלאל סמוטריץ' ורפי פרץ - רשימה שקיבצה את הבית היהודי, האיחוד הלאומי ועוצמה יהודית - זכתה לחמישה מנדטים. לקראת הבחירות הנוכחיות, ולאחר משא ומתן ארוך, הוקמה ימינה מאיחוד בין הימין החדש, הבית היהודי והאיחוד הלאומי ובראשות שקד – האישה היחידה שעומדת הפעם בראשות מפלגה. השיחות עם עוצמה יהודית של איתמר בן גביר לא בשלו, והיא נותרה מחוץ לימינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ'
שקד במטה הבחירות של ימינה, הערב
צילום: אורי דוידוביץ'
מומלצים