שתף קטע נבחר

 

הזינוק במצביעים הערבים: "קמפיין ההפחדה של נתניהו הפך לחרב פיפיות"

הבחירות עוררו עניין רב במגזר הערבי, והרשימה המשותפת הפכה לשלישית בגודלה בכנסת. מכון מחקר שמתמחה במגזר: "הליכוד האשים אותם בגניבת הבחירות - וזה רק אתגר להצביע". אחד מכל שני מצביעים דרוזים בחר בכחול לבן

מערכת הבחירות של ספטמבר 2019 הוציאה אל הקלפיות מצביעים רבים במגזר הערבי. ההחלטה לרוץ תחת רשימה משותפת אחת, יחד עם הקמפיין הימני נגד אנשי המגזר, גרמו לכך שהפעם הורגשה עלייה באחוז ההצבעה במגזר הערבי.

 

כל העדכונים על בחירות 2019 במקום אחד - מתחם הבחירות של ynet

 

מצביעים במגזר הערבי    (צילום: אביהו שפירא)

מצביעים במגזר הערבי    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אם תתפסו ילד ברחובות הכפרים הדרוזיים ותשאלו אותו מי מתמודד מול בנימין נתניהו על ראשות הממשלה, הוא יענה ללא היסוס "בני גנץ". כבר בבחירות הקודמות ביסס לעצמו גנץ מעמד של כמעט כוכב רוק בעדה, והרבה תקוות נתלו בו, במיוחד לאור דבריו נגד חוק הלאום.

 

"ברשימה של גנץ יש גם את ח"כ ר'דיר מריח, האישה הדרוזית הראשונה בכנסת, הוא דיבר לא מעט נגד נגד חוק הלאום והדרוזים גם זוכרים אותו מהצבא", אמר אנואר סעב, מראשי המחאה נגד חוק הלאום. "אלה הסיבות שגורמות לכחול לבן להיות פופולרית בקרב העדה הדרוזית".

קלפי כפר מנדא (צילום: AP)
מצביעה בקלפי בכפר מנדא(צילום: AP)

קלפי כפר מנדא (צילום: AP)
(צילום: AP)

קלפי כפר מנדא (צילום: AP)
(צילום: AP)

"אחוז ההצבעה במגזר הערבי עמד על 59.8% ובעדה הדרוזית על כ-52%, כשאחד מכל שני מצביעים דרוזים הצביע כחול לבן", אמר יוסף מקלדה ממכון הסקרים סטאטנט. "הסיבה העיקרית לאחוז ההצבעה הגבוה בעדה הדרוזית הוא הדה-לגיטימציה שעושים למגזר מהחוק שמחמיר את העונש על עבירות בנייה ועד לחוק הלאום".

 

לדבריו, "בעבר העדה חולקה לכ-40% ימין ו-60% מרכז-שמאל, אבל בבחירות האלה היחס הפך להיות 90%-10% לטובת המרכז-שמאל".

מטה הרשימה המשותפת (צילום: AFP)
הרשימה המשותפת חוגגת. האיחוד - אחת הסיבות לעלייה באחוז ההצבעה(צילום: AFP)

יו"ר המועצה המקומית כפר יאסיף, עו"ד שאדי שווירי, הציע הסבר נוסף לעלייה בשיעור ההצבעה במגזר - העובדה שהמפלגות הערביות התאחדו לרשימה אחת. "תוצאות הבחירות טובות לנו מאוד מבחינת קידום הטיפול בבעיות של המגזר הערבי, בעיות הבנייה, התכנון והדיור, האלימות ושאר הסוגיות שלנו".

 

כולם במגזר מסכימים שקמפיין ההפחדה שנוהל על ידי הליכוד נגד המגזר גרם לעלייה בשיעור המצביעים: "ראינו קמפיין מאוד אגרסיבי ומלא בהאשמות מטעם הליכוד שבסופו הגיע חוק המצלמות שאתגר את המגזר הערבי לצאת להצביע, כי האשימו אותם בגניבת הבחירות", אמר מקלדה.

בדואים בנגב הסעה ל קלפי הצבעה ב באר שבע בחירות (צילום: AFP)
בדואים בנגב עולים להסעה לקלפי בב"ש (צילום: AFP)

הוא הוסיף: "קמפיין ההפחדה של נתניהו הפך לחרב פיפיות. בעוד שהוא ניסה להשיג קולות מהימין באמצעות הפחדת בוחריו מהמגזר הערבי, הוא בעצם גרם למגזר הערבי לצאת ולהצביע יותר".

 

בינתיים, שווירי תקף את אמירות הפוליטיקאים נגד המגזר הערבי: "זה שיא הגזענות, אבל זו הדרך של הליכוד. הפוסט שנתניהו כתב שהערבים ישמידו את כולם, אם זה היה קורה באירופה ומועמד היה אומר שהיהודים רוצים לחסל אותנו אז זה היה מעורר מהומות. זאת גזענות לשמה".

 

עם זאת, נראה שיש מקום אחד לפחות שבו הליכוד יזכה במירב הקולות - כפר ירכא, שם גר ח"כ פטין מולא מהליכוד. במהלך יום הבחירות התגלו כמה אי סדרים בכפר, וההצבעה נעצרה לכמה זמן והוארכה אחר כך עד לחצות.

 

במגזר הודפים את ההאשמות על זיופים. "היו כמה אירועים נקודתיים, גם בעבר, אבל אסור להשליך מזה על כל העדה", אמר סעב. "גם אם זה היה נכון, מדובר במעשה פסול שאסור שיהיה, אבל בכל מקרה אסור להפוך את זה לסטיגמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים