מעצר החשוד בחטיפת המטוס ב-1985: "טעות בזיהוי"
ביוון סבורים כי עצרו איש חיזבאללה שכבר ריצה עונש מאסר על מעורבותו בחטיפת מטוס TWA עם עימאד מורנייה, אבל גורם לבנוני טען כי החשוד הוא עיתונאי שנעצר בשל בלבול בשמות
העיתון "א-שרק אל-אווסט" דיווח הלילה (ראשון) מפי מקור לבנוני כי האדם שנעצר אמש ביוון בחשד למעורבות בחטיפת המטוס האמריקאי ב-1985 - הוא עיתונאי בשם מוחמד סאלח, בן 65, שנעצר בשל טעות שמקורה בטעות בזיהוי ואין לו כל קשר לנושא.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
עוד דווח כי אתרי חדשות בלבנון יצאו להגנת העיתונאי, סיפרו שהוא עובד בתחום משנות ה-70 ו"לא ייתכן שהיה מעורב". איגוד העיתונאים הלבנוני פרסם הודעה שלפיה משפחתו ועמיתיו של העיתונאי יצרו איתו קשר והודיעו על המעצר.
מנגד כלי תקשורת ביוון דיווחו כי האיש שנעצר הוא מוחמד עלי חמדי, שכבר נעצר בפרנקפורט בשנת 1987 והורשע בגרמניה בחטיפת המטוס. חמדי, שיוחסה לו חברות בארגון חיזבאללה, נידון למאסר עולם וב-2005 קיבל שחרור מוקדם וחזר ללבנון.
ב-14 ביוני 1985 יצאה טיסה 847 של TWA מקהיר לסן דייגו. אחרי עצירת ביניים באתונה השתלטו על המטוס חמושים שמזוהים עם ארגון חיזבאללה. הם דרשו שישראל תשחרר עצירים שיעים. במשך 17 ימים הכריחו החוטפים את הטייס לחצות שוב ושוב את הים התיכון, מביירות לאלג'יר, עם 153 נוסעים ואנשי צוות, רובם אמריקנים.
המטוס נחת שלוש פעמים בביירות. עימאד מורנייה, בכיר חיזבאללה שחוסל ב-2008, הצטרף לחוטפים והצטלם כשהוא מנופף באקדח מול פניו של הטייס טסטרייק. החוטפים היכו חלק מהנוסעים ורצחו נוסע ששירת כצוללן בצי האמריקני. בני הערובה שוחררו ב-30 ביוני, וקיבלו ספר קוראן כמתנה. ישראל שילמה את המחיר ושחררה מאות עצירים, כפי שדרשו החוטפים.