המשטרה: ראיות נגד אפי נוה החשוד בקידום שופטת שניהל עימה מערכת יחסים
חקירת פרשת "מין תמורת מינויים" הסתיימה - והמשטרה הודיעה כי ישנן ראיות שיו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר קידם את השופטת אתי כרייף, שעימה ניהל מערכת יחסים לפני המינוי. לפי החשד, נוה ניסה לקדם גם נשים אחרות במקביל. המשטרה חקרה גם את הדרך שבה הושג המידע מהטלפון של נוה
מהמשטרה נמסר כי נוה חשוד בניצול תפקידו ומעמדו הציבורי כיו"ר לשכת עורכי הדין על-מנת לקדם את עניינן של נשים שקיים איתן מערכות יחסים במקביל. במשטרה ציינו כי החקירה נוהלה בפיקוח פרקליט המדינה שי ניצן, ראש אגף החקירות במשטרה ומפקד להב 433, ובליווי פרקליטות מחוז מרכז.
לפי המשטרה, נמצאה תשתית ראייתית לכך שנוה פעל בעצמו כיו"ר הלשכה והפעיל גם גורמים אחרים ב"צמתי החלטה קריטיים", כדבריה, וקידם את מועמדותה של כרייף. התיק יועבר כעת לפרקליטות מחוז מרכז שתצטרך להכריע את המשך המהלכים המשפטיים בפרשה. במשטרה ציינו כי כרייף חשודה גם בעבירות שיבוש מהלכי משפט והשמדת ראיה. בתום מעצרה, הודיעה כרייף על יציאה לחופשה.
כמו כן, במשטרה הוסיפו כי קיימת תשתית ראייתית לכך שנוה פעל לקידום עורכת דין ומתמחה העובדות במגזר הפרטי ששמותיהן לא הותרו לפרסום. התלונה של נוה למשטרה בעניין השגת הממצאים מהטלפון שלו תוך פגיעה בפרטיות נחקרה גם היא, והמשטרה ציינה כי תעביר את מסקנותיה לפרקליטות.
פרקליטיו של נוה, עורכי הדין בעז בן צור, כרמל בן צור וגיא רוה מסרו בתגובה: "הודעת המשטרה היא תחנת ביניים בחקירה שתחילתה בחטא. הטענה המרכזית בתחילת ההליך – שבה נאחזה המשטרה כדי להצדיק את העבירות החמורות שמכוחן הגיעו החומרים לידה –הייתה, כזכור, לשוחד. טענה זו התפוגגה וירדה מסדר היום. נותרנו עם הודעה עמומה מטעם המשטרה, אף ביחס לכתבת גלי צה"ל והעבירות הפליליות שביצעה, שהן העבירות שהיו אמורות להיות במוקד חקירתה של המשטרה. בחינה מושכלת, שמן הסתם תיערך על ידי הפרקליטות, תלמד שאין יסוד גם לחשדות המועטים והכלליים שנותרו. מצער שגורמי החקירה לא גילו יושרה מספקת כבר בשלב זה לסיים באופן מוחלט את החקירה, על אף הנטייה האנושית לנסות להצדיק בדיעבד החלטות קלוקלות".
עו"ד אופיר סטרשנוב, ממשרד כהן-סטרשנוב-לונדון, המייצג את כרייף מסר: "השופטת מכחישה באופן מוחלט ביצוע עבירות כלשהן והיא סמוכה ובטוחה כי הגורמים האמונים על קבלת ההחלטה בתיק ימצאו כי לא דבק רבב בהתנהגותה".
עו"ד עדי כרמלי, פרקליטה של עורכת הדין החשודה במסגרת הפרשה, מסר בתגובה: "אני שמח על הודעת המשטרה המלמדת כי לא נמצאה תשתית ראייתית כלפי מרשתי לביצוע חלילה של עבירה כלשהי, כפי שסברנו לאורך כל הדרך. אנו מצפים אפוא, להודעת הפרקליטות על סגירת התיק בעניינה, על מנת שתוכל לחזור לחייה". את המתמחה מייצג הסנגור שרון נהרי.
נוה היה חבר בוועדה למינוי שופטים ובעל ברית של שרת המשפטים לשעבר איילת שקד - ונחשב עד שהתפוצצה הפרשה לאחד האנשים החזקים במערכת המשפט.
הוא מסובך גם בכתב אישום אחר שהוגש נגדו בסוף דצמבר בגין אישום להתנהלות פלילית בכניסה וביציאה מן הארץ תוך עקיפת ביקורת הגבולות.
נוה נעצר בינואר לאחר חקירה סמויה שהסעירה את מערכת המשפט בישראל.
החשדות המרכזיים שעלו בפרשה, לפי המשטרה אז, היו ביצוע עבירות בנוגע למינוי שופטת שלום אחת לפני כמה שנים ובקשר לניסיון להביא למינוי של שופט שלום למחוזי - מהלך שלא צלח. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד מיני ולעניינים נוספים, בהם פגיעה בטוהר המידות, ונושאים הקשורים ללשכת עורכי הדין.