מודי לצד טראמפ בעצרת גדולה: "מאוחדים נגד הטרור"
הנשיא האמריקני נאם באירוע שבו לקחו חלק עשרות אלפי הודים שמתגוררים בארה"ב: "גאים שאתם אמריקנים". מודי: שיחת היום בהודו - הפיתוח
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי השתתפו אתמול (יום א') בעצרת של הודים שמתגוררים בארצות הברית. אל העצרת הגיעו כ-50 אלף בני אדם, מספר שנחשב חריג לעצרת שבה נואם מנהיג זר על אדמת אמריקה. השניים הכריזו בנאומיהם כי הם מאוחדים במאבק נגד הטרור.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
האירוע התקיים באצטדיון הכדורגל של יוסטון שמדינת טקסס, ונפתח בברכות של הנשיא טראמפ לקהילה ההודית. הנשיא האמריקני כינה את העצרת "אירוע היסטורי", ונאומו נקטע כמה וכמה פעמים בעקבות קריאות תמיכה מהקהל. "אנחנו מחויבים לשמור על האזרחים החפים מפשע מפני איום הטרור של האיסלאם הרדיקלי", ציין הנשיא.
טראמפ דאג לציין את הערכתו לקהילה, שרובה לא תמכה בו בבחירות לנשיאות ב-2016. "אנחנו אוהבים אתכם. אתם מעשירים את התרבות שלנו, תומכים בערכים שלנו, ובאמת גאים להיות אמריקנים. אנחנו באמת גאים שאתם אמריקנים", אמר.
מודי מצדו הלהיב את הקהל בקריאת: "האודי חבריי". במהלך נאומו, שאותו נשא בהינדית, אמר כי הוא "קצר רוח להוביל את המדינה לגבהים חדשים", והוסיף כי המילה שהפכה לשיחת היום בהודו היא פיתוח. ראש ממשלת הודו התייחס גם למשבר בין הודו לפקיסטן בכל הנוגע לקשמיר, וציין כי הוא שואף להעניק לחבל הארץ מעמד שווה ולפתח אותו.
בקהל הצוהל באיצטדיון ניתן היה להבחין באזרחים לבושים לבוש מסורתי הודי, ואף בכמה כובעי קאובוי. "היום אנחנו חוגגים את קיום הקהילה שלנו ואת חשיבותה ביוסטון ובכל אמריקה", אמר קטן אינמדר, שעובד עבור ראש העיר של יוסטון וצייר על הלחי הימנית שלו את דגל ארה"ב ואת דגל הודו על לחי שמאל. "טראמפ מתקבל כאן בברכה היום. זהו אירוע שבונה הרמוניה ואהבה. גזע, דת או מפלגה פוליטית לא משנים היום".
יוסטון היא מעוז דמוקרטי בלב מדינת טקסס הנשלטת ברובה בידי הרפובליקנים, והיא מהווה עוגן כלכלי למדינה שצפויה להיות חשובה מאוד לנשיא טראמפ בדרכו לקדנציה נוספת בבית הלבן. הסקרים במדינה מראים תמיכה פושרת בקרב ההודים-אמריקנים בטראמפ, ובשנת 2016 בבחירות הצביעו 75% מהם למועמדת הדמוקרטית הילרי קלינטון.
"הנוכחות של טראמפ היא סימן לתמיכה שלו בחיזוק היחסים בין הודו לאמריקה", אמרה פריטי דאוורה, דוברת הארגון שאחראי על האירוע. "האירוע הזה נועד לחזק את הקשרים האלה".
זו הייתה הפעם הראשונה שבה מודי, שעומד בראשות מפלגת ה-BJP, נאם בפני קהל כל-כך גדול בארצות הברית, שבה חיים כארבעה מיליון הודים-אמריקנים. ב-2014 השתתפו כ-19 אלף בני אדם באירוע דומה בניו יורק.