שתף קטע נבחר

 

הפלסטינים לא רואים הבדל בין נתניהו לגנץ: "הקיפאון יימשך"

גם ברשות מבולבלים לנוכח הפלונטר הפוליטי בישראל, ובכל מקרה לא רואים חידוש בתהליך המדיני. חמאס מצהיר שכל הממשלות בישראל זהות זו לזו, אבל ברמאללה טוענים: הארגון מעדיף את נתניהו, שכבר מקיים איתו שיח

 

כמו ההבדל בין פפסי לקולה. הפלסטינים והבחירות בישראל    (צילום: ליהי קרופניק)

כמו ההבדל בין פפסי לקולה. הפלסטינים והבחירות בישראל    (צילום: ליהי קרופניק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

על רקע הבחירות בישראל מייחלים בשיחות סגורות במסדרונות השלטון ברמאללה לשינוי בהנהגה בירושלים: העשור החולף הביא קיפאון מדיני כמעט מוחלט, שדחק את הסוגיה הפלסטינית לפינה בשיח הישראלי והבינלאומי, ובאופן חלקי גם בשיח הערבי. אלא שהמבוי הסתום והתיקו הפוליטי הותירו גם את הפלסטינים במבוכה, והובילו אותם לפרסם כמה הערכות משעשעות ומעניינות בנוגע להרכב האפשרי של הממשלה הישראלית הבאה ולזהות מי שיעמוד בראשה.

 

הראשון להתבטא בנושא, כבר בשבוע שעבר, היה ראש הממשלה מוחמד שתייה, שסיפק השוואה מעניינת בכנס ברמאללה: "בכנות, ההבדל בין בני לביבי - בני גנץ וביבי נתניהו - אינו שונה בהרבה מההבדל בין פפסי קולה וקוקה קולה". ההשוואה עוררה גיחוך בקהל, והוא זכה בעקבותיה ללא מעט מחיאות כפיים.

  (צילום: AFP)
שלטי בחירות בחברון(צילום: AFP)
 

הפובליציסט הפלסטיני אשרף עג'רמי ניסה בדיון אולפן לצייר עבור הצופים את התסריטים האפשריים להקמת ממשלה בישראל. הוא שם דגש על האפשרות לממשלת אחדות בין כחול לבן לליכוד, והעריך מה יהיו ההשלכות של מהלך כזה על הפלסטינים.

 

"במקרה שכזה יהיה קיפאון", אמר. "ממשלה כזאת תמשיך במדיניות הנוכחית אך ללא הליכה לתוכניות קיצוניות כמו סיפוח בקעת הירדן ודברים אחרים. ייתכן שהיא תפנה לבצע צעדים חלקיים. אבל בכל מקרה, היא תהיה ממשלה קשה לעם הפלסטיני. היא לא תשפר את המצב ולא תחזור בה ממה שקרה בתקופת ממשלת נתניהו, אלא תלך לכיוון של קיפאון מדיני".

פלסטינים צופים ב מדגם בחירות ב בית קפה ב חברון (צילום: רויטרס)
בית קפה בחברון ביום הבחירות. ברקע: המדגם(צילום: רויטרס)

 

ברחוב הפלסטיני השיח הרבה יותר פסימי, ובציבור נתפס גנץ כהעתק של נתניהו, אבל הנחות אלו מקורן בעיקר בעובדה שגנץ אינו דמות מוכרת בחברה הפלסטינית.

 

חמאס, שלא במפתיע, הבהיר מיד אחרי הבחירות כי כל ממשלה ישראלית תהיה רעה לפלסטינים, ולכן לא משנה מיהו העומד בראשה. "הבחירות בישראל אינן מעניינות את הפלסטינים, כלל הממשלות בישראל זהות זו לזו", הכריז דובר הארגון עבד אל-לטיף אל-קנוע.

 

עם זאת, יש ברמאללה מי שאומרים שחמאס מעדיף באופן מובהק את המשך כהונתו של נתניהו, שכבר מקיים עם הארגון בעזה שיח ושיחות הסדרה. באופן פומבי מנסה חמאס לייצר דעה אחידה, כפי שמשתקף מדבריו של אחד הכתבים הבולטים של ערוץ אל-אקצה בעזה השייך לארגון.

 

"בין אם הימין בהנהגת נתניהו ניצח או השמאל בהנהגת גנץ - המצב יישאר אותו דבר מבחינת הפלסטינים, מכיוון שהחוויות הקודמות מבהירות שתוצאות הבחירות משמען טרור נוסף ועוינות ציונית", אמר, "מה שמגביר את הצורך של הפלסטינים להעלות כוננות בכל הרמות במטרה להיאבק נגד האתגרים הללו".

 

ביום הבחירות פרסם פתח בדפיו הרשמיים ברשתות החברתיות כרזות שמעודדות את ערביי ישראל להצביע לרשימה המשותפת. זמן קצר אחר כך התנערו בכירי הרשות מההאשמה שלפיה הם מתערבים בבחירות בישראל.

 

היחידים שעמדו מאחורי קריאתם להצביע עבור הרשימה המשותפת, למרות חיצי הביקורת נגדם, היו ראשי ארגון החזית הדמוקרטית, שטענו כי שיעור הצבעה גבוה בקרב ערביי ישראל נועד להביע התנגדות לממשלת נתניהו ולאתגר אותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שלטי בחירות בחברון
צילום: AFP
מומלצים