בית המשפט שחרר את הנאשמת בפדופיליה למעצר בית
לאחר שבשבוע שעבר השהה את הליכי הסגרתה לאוסטרליה, המחוזי בירושלים קיבל את בקשת מלכה לייפר להשתחרר למעצר בית בבית אחותה. ארגון המייצג את הנפגעות: "מדובר באישה מסוכנת"
מלכה לייפר, הנאשמת באוסטרליה בפדופיליה, צפויה להשתחרר למעצר בית. זאת לאחר שבשבוע שעבר בלם בית המשפט את הליכי הסגרתה, וקבע כי הפרקליטות לא הצליחה להוכיח שלייפר כשירה לעמוד לדין. אוסטרליה ביקשה להסגיר אליה את לייפר לצורך העמדתה לדין על עבירות מין בתלמידותיה.
על השחרור למעצר בית הורה הבוקר (ד') שופט בית המשפט המחוזי רם וינוגרד, בעקבות בקשת סניגוריה, עורכי הדין יהודה פריד וטל גבאי. השופט הסכים לשחרר את לייפר למעצר בבית אחותה. עם זאת, הוצא להחלטה צו עיכוב ביצוע ל-48 שעות.
עורכי הדין פריד וגבאי אמרו לאחר ההחלטה: "מדובר בהחלטה דרמטית שהיא פועל יוצא של עמל רב. בית המשפט בהחלטה מפורטת מאד קיבל את עמדתנו לאחר הליך הוכחות מורכב וביטל את שתי חוות הדעת מטעם המדינה, שקבעו שהגברת לייפר מתחזה. אנחנו סמוכים ובטוחים שהליכי ההסגרה יופסקו לחלוטין במעלה הדרך".
מארגון JCW המלווה את הנפגעות נמסר בתגובה: "נדהמנו מההחלטה שהתקבלה לשלוח את עבריינית המין מלכה לייפר למעצר בית. מדובר באשה מסוכנת שעושה צחוק מבית המשפט. אנו מצרים על החלטה זו וליבנו עם הנפגעות שדמן נשפך כבר שנים".
בהחלטתו בשבוע שעבר נמנע המחוזי מלהכריע חד משמעית האם לייפר כשירה לעמוד לדין, והורה למנות פאנל מומחים שיקבע אם היא לוקה בנפשה או מתחזה. השופטת חנה מרים לומפ קבעה אז כי בשל "פגמים רבים שעלו בחוות הדעת מטעם הפסיכיאטר המחוזי, שבין היתר התבססו על עובדות שגויות שהוצגו בפני הרופאים, והדבר השפיע על דעתם בטרם חוות הדעת", הפרקליטות לא הצליחה להוכיח כי לייפר מתחזה.
על פי בקשת ההסגרה, לייפר מבוקשת באוסטרליה כדי להעמידה לדין שם בגין ביצוע עבירות מין בין השנים 2008-2004 בשלוש תלמידות בית הספר החרדי לבנות "עדת ישראל" במלבורן, תוך ניצול מעמדה כמורה וכמנהלת ותמימותן של הילדות.
בבקשת ההסגרה מיוחסים ללייפר 74 אישומים, הכוללים מעשה מגונה בקטין ואינוס. בעקבות התלונות של תלמידות נגדה הושעתה לייפר ב-2008 מבית הספר ונמלטה לישראל. במרץ 2012 הוצא נגדה צו מעצר בבית משפט באוסטרליה, וב-2014 החלו הליכי ההסגרה מישראל. לייפר נעצרה, אך שוחררה למעצר בית בביתו של הרב גרוסמן במגדל העמק.
ב-2016 קבע הפסיכיאטר המחוזי כי לייפר אינה כשירה לעמוד לדין, ולכן הופסקו הליכי ההסגרה ולייפר קיבלה טיפול פסיכיאטרי אחת לחודש, אך חוקרים פרטיים חשפו כי לייפר היא למעשה מתחזה, וכי היא מתפקדת באופן עצמאי.
במסגרת הפרשה עלה חשד לפלילים כלפי סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. המשטרה הודיעה כי התגבשה תשתית ראייתית נגד ליצמן לביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים והדחה בעדות ב"פרשת ההסגרה" של לייפר.
על פי החשד, שלושה פסיכיאטרים בכירים נדרשו לתת חוות דעת, ומהחקירה עלה כי בהזדמנויות שונות ויותר מפעם אחת פנה ליצמן בניגוד לחוק לפסיכיאטרים מחוזיים שהם עדי תביעה, והעביר להם את המסר לגבי חוות הדעת הרצויה. זאת, בארבע עיניים וללא שותפים, ואף שהם כפופים למרותו. בנוסף, הוא הבטיח קידום לפסיכיאטרים תמורת מסירת חוות דעת רצויה. ליצמן הכחיש שפעל שלא כחוק.