שתף קטע נבחר

 

הטייפון ביפן: חיילים נשלחו לחלץ מהבתים, אבה כינס דיון חירום

לפחות 30 בני אדם נהרגו בטייפון הגיביס שפקד את מרכז וצפון-מזרח יפן. מסוקים מחלצים תושבים בעיירות המוצפות. ישראלים שטיילו ביפן על החוויה החריגה סיפרו על מחסור באוכל בחנויות - אך גם על החברים החדשים שהכירו

 

 

הנזק הכבד ביפן    (צילום: רויטרס)

הנזק הכבד ביפן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עשרות אלפי חיילים ואנשי כוחות חירום ביפן נשלחו היום (ראשון) לאזורים שבהם אזרחים נלכדו בבתיהם בשיטפונות בעקבות הטייפון "הגיביס". לפי הערוץ הממלכתי, לפחות 30 בני אדם נהרגו בטייפון שנכלל בין הסופות הקשות ביותר שפקדו את האי בשנים האחרונות. כ-15 בני אדם עדיין מוגדרים נעדרים ו-177 נזקקו לטיפול רפואי בשל השיטפונות שהציפו חלקים שלמים בכמה ערים.

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

רחובות טוקיו בזמן הטייפון (צילום: ספי בוחניק)
רחובות טוקיו בזמן הטייפון(צילום: ספי בוחניק)

הסופה הקשה גבתה את חייהם של 12 אנשי צוות שהיו על ספינת מטען ליד טוקיו ששקעה בעקבות מזג האוויר הקשה. שלושה אנשי צוות עדיין מוגדרים נעדרים. ראש הממשלה שינזו אבה כינס דיון חירום עם שריו ושלח את השר שאמון על רשויות החירום לאזורים שניזוקו. "הממשלה תעשה כל שביכולתה ותשלב מאמצים עם הרשויות הרלוונטיות על-מנת להשיב את כל השירותים לתושבים בהקדם האפשרי", אמר ראש הממשלה.

 

כ-100 אלף בתי אב נותרו ללא חשמול, הבירה טוקיו עדיין משותקת וכמות הגשמים שירדה שברה את שיאי המדידה במדינה האסיאתית. חברת חשמל מקומית בפוקושימה הבחינה בממצאים המצביעים על מים שחדרו לתחנת הכוח הגרעינית באזור, שנפגעה בעקבות רעידת האדמה והצונאמי ב-2011. בנמלי התעופה נריטה והאנדה שבטוקיו בוטלו יותר מ-800 טיסות בעקבות תנאי מזג האוויר. גם בתנועת הרכבות של חברת שינקנסן הידועה ברכבות המהירות שלה נרשמו שיבושים.

 

לפי כלי התקשורת המקומיים, מבצעי החילוץ נאלצו לעצור מעת לעת לאחר שיותר מ-20 נהרות במרכז ובצפון-מזרח המדינה עלו על גדותיהם. הרשויות הזהירו באמצעות כלי התקשורת כי השיטפונות הכבדים עלולים לגרום לנזקים נוספים בזמן הקרוב.

 

  (צילום: gettyimages)
נזקי הטייפון ביפן(צילום: gettyimages)

  (צילום: רויטרס, Kyodo)
(צילום: רויטרס, Kyodo)

  (צילום: רויטרס, Kyodo)
(צילום: רויטרס, Kyodo)

  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מקלטי החירום שנפתחו לטובת התושבים מלאים עד אפס מקום, וכמה תושבים מצאו את מותם דווקא בדרך אליהם. כמה מהנזקים הכבדים ביותר נרשמו בעיר נגאנו, שהוצפה לחלוטין. הצבא הזניק לאזור מסוקים שפינו את התושבים דרך האוויר. קיוקאזו שימוקאווה בן ה-71 סיפר כי הוא נאלץ להמתין לילה שלם עד שהכוחות הצליחו לחלץ את אשתו ואימו. "חשבתי שאם אנחנו גרים בקומה השנייה אנחנו בטוחים, אבל טעיתי", אמר שימוקאווה לסוכנות הידיעות רויטרס. "כשהבנו שכדאי לנו להתפנות כבר היה מאוחר מדי. המים ברחובות עלו מהר מאוד"

 

דניאל לחינו, תושב פתח תקווה המטייל ביפן סיפר ל-ynet כי "בשעות שלפני הטייפון הזהירו אותנו שלא נעלה במעליות כי פחדו שניתקע שם. אמרו לי שכדאי להכין אוכל ליומיים. עברתי בין שלושה סופרמרקטים אבל כבר לא נשאר אוכל. בסופו של דבר הצלתי להצטייד וקניתי בקבוקי מים מחשש למחסור".

 

דניאל לחינו ביפן ()
"עברתי בין הסופרמרקטים ולא נשאר אוכל". דניאל לחינו

ספי בוחניק ביפן ()
"הכרתי חברים חדשים". ספי בוחניק

 גל שטרן ביפן ()
העבירה את הטייפון עם חטיפים ומנות חמות. גל שטרן

גל שטרן (22) שנמצאת ביפן בחודש וחצי האחרון הגיעה לטוקיו לשבוע האחרון של הטיול. "מנהלי ההוסטל הזהירו אותנו כבר ביום שלפני לקנות הרבה אוכל ומים כי יכול להיות שינתקו את אספקת המים", סיפרה. "אתמול המליצו לנו שלא לצאת מההוסטל - וכל אחד הסתגר בקומה שלו. את ימי הטייפון העברתי באכילת מנות חמות וחטיפים בחדר".

 

ספי בוחניק (23) שמבקר גם כן במדינה סיפר כי כשהטייפון הגיע למדינה הוא היה בטוקיו. "אף מסעדה לא הייתה פתוחה באזור, ועברתי להוסטל אחר רק כדי להכין לעצמי ארוחת הערב".

 

עם זאת, בוחניק מספר כי הטייפון אפשר לו להכיר חברים חדשים. "זו הייתה חוויה של ממש ללכת ברוחות ובגשם. ממש טירוף פה", אמר.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הנהרות עלו על גדותיהם ביפן
צילום: AFP
מומלצים