שתף קטע נבחר

 

רוסיה: 15 כורי זהב נהרגו בקריסת סכר

סיביר: סכר שככל הנראה לא עמד בגשמים החזקים שירדו במקום קרס. 13 מוגדרים נעדרים ו-14 נוספים נפצעו. "לא הבנתי מה קורה, אנשים צעקו"

צוותי החילוץ פועלים בזירת קריסת הסכר בסיביר (צילום: Tass/ABACA)
ההריסות שהותיר השיטפון(צילום: Tass/ABACA)

לפחות 15 כורי זהב נהרגו אתמול (שבת) כתוצאה מקריסת סכר באחד האזורים המרוחקים של סיביר שברוסיה. כתוצאה מקריסת הסכר הוצף מחנה המגורים של הכורים ולפי גורמים מקומיים 13 בני אדם עדיין מוגדרים נעדרים וקיים חשש כבד לחייהם.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

האירוע התרחש במרחק 160 קילומטרים מהעיר קרסנויארסק, סמוך לשעה 06:00 בבוקר שעון מקומי. לפי דיווח בתקשורת הרוסית 14 בני אדם נפצעו. רשויות החירום של סיביר מסרו כי פתחו במבצע חילוץ גדול כדי לאתר נעדרים או נפגעים נוספים.

 

הגורם לקריסת הסכר הוא ככל הנראה גשמים חזקים שהובילו לשחיקתו. לאחר שהמים פרצו את הסכר הם שטפו איתם את המעונות שבהם התגוררו הכורים. 

זירת קריסת הסכר בסיביר (צילום: EPA)
מבצע חילוץ גדול. צוותי ההצלה במקום(צילום: EPA)

זירת קריסת הסכר בסיביר ממבט על (צילום: AP)
(צילום: AP)

הריסות בזירת קריסת הסכר בסיביר (צילום: AP)
(צילום: AP)

אולג פוגצ'יוב, שהיה עד להתרחשות, סיפר כי שמע את התפרצות המים והבוץ – ולאחר מכן ראה את המבנים נישאים על גבי המים. "הייתי במחסום ושמעתי את הרעש", סיפר. "בהתחלה לא יכולתי להבין מה קורה. היה חושך ולא הייתה תאורה כי רשת החשמל נפלה".

 

"יצאתי החוצה ושמעתי את הרעש של המים", הוסיף פוגצ'יוב. "זה התקרב יותר ויותר ולא הבנתי דבר. אחר כך ראיתי גל ורצתי למחנה הקרוב ביותר כדי להעיר אנשים".

צוותי החילוץ פועלים בזירת קריסת הסכר בסיביר (צילום: Tass/ABACA)
ועדת חקירה תבדוק את האירוע. צוותי החילוץ במקום(צילום: Tass/ABACA)

צוותי החילוץ פועלים בזירת קריסת הסכר בסיביר (צילום: Tass/ABACA)
(צילום: Tass/ABACA)

הוא הוסיף: "הבנתי שזה דבר רע מאוד, ושמדובר בשיטפון. כשהערתי את אלה שהיו די קרובים אליי רצתי לעבר אחד המבנים וראיתי אותו נישא על גבי המים".

 

לדברי פוג'ציוב, "המבנה צף ואנשים צעקו 'הצילו' מתוכו, אך גובה המים היה גבוה מאוד. רצתי לכיוון אנשים שישנו במרחק 50 מטרים ממני והערתי אותם. רוב אלה שמתו היו בשלושה מבנים גדולים".

זירת קריסת הסכר בסיביר (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

זירת קריסת הסכר בסיביר (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

בתוך כך, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הורה לנקוט בכל הצעדים הדרושים כדי לסייע לנפגעים וכדי למצוא מה גרם לאסון. פוטין הורה גם לפעול למניעת כל השפעה על אזורי מגורים קרובים למקום האסון.

 

כמו כן, הוקמה ועדת חקירה שתפתח בחקירה פלילית בחשד לעבירות על חוקי הבטיחות באתרי כריית הזהב, והרשויות המקומיות מסרו כי הסכר שקרס כלל לא נרשם על-ידי הגופים הרשמיים. לפי דיווחים ראשוניים מקומות הלינה שהוקצו לכורים לא עמדו בסטנדרטי הבטיחות שנדרשים.

 

לפי סוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס", הכורים היו חלק מחברה סיבירית פרטית שמאגדת תחתיה כמה קבוצות כרייה מלאכותית.

 

רוסיה נחשבת לאחת מיצרניות הזהב הגדולות בעולם. רוב התוצרת שלה מגיעה ממכרות גדולים ותעשייתיים, אך במקביל מיוצר שם זהב גם מאדמת סחף. בשיטה הזו משתמשות חברות קטנות, שנחשבות חלק קטן מתוצרת הזהב של המדינה. בשנת 2018 יוצרו ברוסיה 314 טונות של זהב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הסכר כנראה לא עמד בגשמים. צוותי ההצלה במקום
צילום: EPA
מומלצים