שתף קטע נבחר
 

עשתה עלייה לישראל בעקבות רצח המתפללים

הטבח של 11 מתפללים בבית הכנסת בארה"ב שינה את חיי שתיים מבנות הקהילה היהודית בפיטסבורג. פאולי מניק החליטה לעלות לישראל, ורייצ'ל אדלשימר החלה לחקור את שורשיה היהודיים. "אתה לא מצפה שהרוצח יתקוף בכוונה אנשים כמונו, יהודים, ונחשוש להתפלל"

 

פאולי מניק, עושה עלייה לישראל ()
פאולי מניק

היום לפני שנה, ב-27 באוקטובר, הזדעזע העולם היהודי לשמע המתקפה האנטישמית הקטלנית ביותר בתולדות ארה"ב, שבה נטבחו 11 מתפללים בבית הכנסת הקונסרבטיבי "אור לשמחה - עץ החיים" בפיטסבורג במהלך תפילת השבת ונפצעו עשרות. יום השנה הראשון לטבח יצוין היום במקום האירוע, והקהילה היהודית בארה"ב מזמינה את הישראלים להזדהות עם הקורבנות ומשפחותיהם ברשתות החברתיות.

 

האירוע הנורא הכה בהלם את קהילת יהודי ארה"ב, ואת היהודים בעולם כולו, אולם עבור תושבי שכונת סקווירל היל, המרכז היהודי הגדול ביותר של פיטסבורג, שבה התרחש הפיגוע, היה הדבר נורא במיוחד, בהכירם רבים מן הנרצחים או את קרוביהם.


רייצ'ל אדלשימר  (צילום: גיל נחושתן)
רייצ'ל אדלשימר (צילום: גיל נחושתן)

אחת מהן, פאולי מניק (25), אף החליטה לעלות לישראל לאחר המקרה, וביום חמישי האחרון השלימה את התהליך וקיבלה תעודת זהות.

 

רייצ'ל אדלשימר (22), שהתגוררה בסקווירל היל כל חייה, הגיעה לישראל ומלמדת בימים אלה אנגלית בבית ספר יסודי בראשון לציון, במסגרת תוכנית "מסע מורים" של ארגון "מסע", מיסודן של הסוכנות היהודית וממשלת ישראל, המופעלת בשיתוף משרד החינוך ו"החוויה הישראלית".

בית כנסת עץ חיים אור לשמחה ()
בית הכנסת שבו אירע הטבח בשנה שעברה

 

פאולי שהתה בזמן הירי בישראל, גם היא במסגרת "מסע מורים". היא מספרת: "ביום הפיגוע התהפך עליי עולמי. הקהילה היהודית של סקווירל היל היא קהילה פתוחה, אוהבת ומקבלת, שסוג כזה של שנאה הוא ההפך הגמור מההוויה ומסדר היום שלה. יהדות מלמדת אותנו לקבל את הזר ולהכניס אותו לקהילתך ולביתך".
 

יום לאחר הטבח פאולי ארגנה בכיכר רבין בתל אביב עצרת זיכרון ספונטנית לזכר הנרצחים, ולאחר הטבח החליטה להשתקע בישראל ולהשלים את לימודי הדוקטורט שלה.

 

רייצ'ל, שסיימה לימודי תואר ראשון בקלינאות תקשורת באוניברסיטת פנסילבניה, עבדה בגן לילדים אוטיסטים בראשון־לציון, לאחר מכן חזרה לפיטסבורג, שם התגוררה בזמן הטבח.

 

היא מספרת כי המקרה היה קשה מאוד עבורה וכי הוא קירב אותה מאוד למשפחה ולקהילה והשפיע עליה לחקור טוב יותר את שורשיה היהודיים. "זה היה סוריאליסטי", היא מתארת. "למרות שמקרי ירי נפוצים בארצות הברית, אתה לא מצפה שזה יקרה קרוב לבית ושהרוצח יתקוף בכוונה אנשים כמוני, יהודים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים