ארה"ב: בית הנבחרים הכיר ברצח העם הארמני
בצעד שצפוי להחריף את המתיחות עם טורקיה: המחוקקים הצביעו ברוב מוחץ בעד החלטה הקובעת שהרג 1.5 מיליון הארמנים על-ידי האימפריה העות'מנית היה רצח עם. טורקיה: "החלטה מבישה". בית הנבחרים הצביע גם בעד הטלת סנקציות על אנקרה בגלל המבצע נגד הכורדים
בית הנבחרים האמריקני הצביע אמש (יום ג') ברוב כמעט מוחלט בעד הכרה ברצח הארמנים בתחילת המאה שעברה כרצח עם – צעד סמלי אך היסטורי שצפוי להגביר את המתיחות בין וושינגטון לטורקיה.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
בית הנבחרים, שבו יש רוב דמוקרטי, הצביע ברוב של 405 תומכים מול 11 מתנגדים בעד ההחלטה, הקובעת שמדיניות ארה"ב תהיה לזכור כרצח עם את הריגתם של 1.5 מיליון ארמנים על-ידי האימפריה העות'מנית בשנים 1923-1915.
שר החוץ של טורקיה מבלוט צ'בושולו מיהר להגיב על הצעד של בית הנבחרים האמריקני, ואמר כי מדובר ב"החלטה מבישה" שהתקבלה על-ידי אנשים המנצלים את ההיסטוריה לטובת הפוליטיקה. הוא מסר שמבחינת טורקיה ההחלטה בטלה ומבוטלת.
זמן קצר לאחר ההצבעה על החלטת רצח העם הצביע בית הנבחרים גם בעד הטלת סנקציות על טורקיה בשל המבצע שבו פתחה החודש נגד הכורדים בצפון סוריה. הנשיא דונלד טראמפ, נזכיר, הורה רק בשבוע שעבר לבטל את הסנקציות שהוא עצמו הורה להטיל על טורקיה בגין המבצע הזה. העיצומים שבית הנבחרים מתכוון לנקוט נגד אנקרה אמורים להיות מוטלים במסלול נפרד.
לפי היסטוריונים, עד 1.5 מיליון ארמנים נרצחו על-ידי הטורקים העות'מנים בימי מלחמת העולם הראשונה, וחוקרים רבים רואים באירועים האלה את רצח העם הראשון של המאה ה-20. טורקיה מנגד מתעקשת שמספר ההרוגים היה נמוך בהרבה וכי היו אלה קורבנות של מלחמת אזרחים והתקוממות, ולא של רצח עם שיטתי. היא פועלת נמרצות כדי למנוע ממדינות שונות להכיר באירועים כרצח עם, ונוקטת סנקציות נגד מדינות המקדמות הליכי הכרה שכאלה.
במדינות שכן מכירות ברצח העם ניתן למצוא את אורוגוואי, צ'ילה, ארגנטינה, רוסיה, קנדה, לבנון, בלגיה, יוון, איטליה, הוותיקן, צרפת, שוויץ, סלובקיה, הולנד, פולין, ליטא וקפריסין. ישראל אינה מכירה רשמית במעשים כרצח עם.
בארמניה, יום הזיכרון לרצח העם נערך מדי שנה ב-24 באפריל, זכר ליום שבו נעצרו 300 מנהיגים, אנשי דת, אינטלקטואלים וסופרים ארמנים. לאחר מכן טבחו הטורקים בהם וב-5,000 ארמנים נוספים שחיו בקונסטנטינופול.