שידור חי: צופים בהמבורגר וצ'יפס בני 10
מקדונלד'ס הפסיקה את פעילותה באיסלנד ב-2009, שנת המשבר הכלכלי העולמי. הגבר שקנה את הארוחה האחרונה החליט להפוך אותה למוצג היסטורי ותרם אותה למוזיאון הלאומי. מה קרה לה אחרי עשור?
עשור אחרי שמקדונלד'ס הפסיקה את פעילותה באיסלנד צפו אלפי גולשים בשידור חי של הארוחה האחרונה שהוזמנה, אי שם ב-2009 – המבורגר בלחמנייה בתוספת צ'יפס, שנמצאים בתא זכוכית ונשמרים כאילו שמדובר ביהלום יקר.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
שלושה סניפים של מקדונלד'ס פעלו באיסלנד ונסגרו ב-2009 – שנת המשבר הכלכלי העולמי. איסלנד הפכה לאחת המדינות הבודדות במערב שאין בה סניף של מקדונלד'ס. ב-31 באוקטובר באותה שנה, לקראת סגירת הסניפים, החליט היורטור סמרסון לקנות לעצמו ארוחה למזכרת. "החלטתי לקנות את הארוחה האחרונה מסיבות היסטוריות, מכיוון שמקדונלד'ס נסגרים", מספר סמרסון. "שמעתי שהאוכל של מקדונלד'ס לא נרקב לעולם, ורציתי לראות אם זה נכון או לא".
סמרסון שמר את הארוחה במחסן, ולאחר מכן תרם אותה למוזיאון הלאומי באיסלנד. ההמבורגר, הלחמנייה והצ'יפס הוצגו במלון בבירה רייקיאוויק. כיום מוצגת הארוחה כיצירת אמנות לכל דבר במלון "בית סנוטרה" בכפר טיקוויבאייר בדרום איסלנד. "אנשים מגיעים לכאן מכל העולם רק בשביל לראות את ההמבורגר", מספר סיגורדור גילפסון, בעלי המלון. ב"בית סנוטרה" טוענים שכ-400 אלף גולשים צופים מדי יום בשידור החי של הארוחה.
במקדונלד'ס אמרו ב-2013 ש"בסביבה הנכונה ההמבורגרים שלנו, כמו רוב מוצרי המזון האחרים, יכולים להירקב", וציינו שלחות הכרחית לתהליך הריקבון. בתנאים של סביבה יבשה במיוחד מוצרי החברה "לא אמורים להעלות יובש, ליצור חיידקים או להירקב". ביורן אבלדיורנסון, מרצה בכיר בפקולטה למדעי המזון באוניברסיטת איסלנד, אישר את הערכת רשת המזון ואמר שללא לחות "האוכל פשוט יתייבש".