רגע לפני עדות עד המדינה: הסדר טיעון עם 19 נאשמים בפרשת סמים גדולה
הפרקליטות הורידה את סעיף החברות בארגון פשיעה, והגיעה להסדר עם 19 נאשמים שהורשעו בשורת עבירות של סחר בסמים באזור תל אביב, כולל הרואין וקוקאין. על הנאשם המרכזי בפרשה נגזרו 10 שנות מאסר
ימים ספורים לפני עדותו של עד המדינה בפרשת סמים רחבת היקף באזור תל אביב, הגיעו 19 נאשמים להסדר טיעון עם הפרקליטות. בהסדר הוסר האישום שייחס להם חברות בארגון פשיעה, והם הודו והורשעו בשורת עבירות סמים, כולל סחר בסמים קשים. בית המשפט גזר על הנאשם המרכזי בפרשה 10 שנות מאסר.
ביוני 2018 הגישה פרקליטות מחוז תל אביב כתב אישום חמור נגד מאהר עבאס (53) מיפו ונגד 19 נאשמים נוספים. הפרקליטות טענה אז שמדובר בארגון פשיעה שניהל עסקאות סמים מסוכנים, כולל הרואין וקוקאין, גלגל עשרות מיליוני שקלים ופעל באזור תל אביב.
מאהר עבאס הואשם אז שעמד בראש ארגון פשיעה, אבל ביום שישי האחרון, ימים ספורים לפני עדות עד המדינה בפרשה, הצדדים הגיעו להסדר טיעון והציגו אותו בבית המשפט. שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב בני שגיא הרשיע בעקבותיו את 19 הנאשמים וגזר את דינם של 13 מהם. הנאשמים הורשעו בשורת עבירות מתחום הסמים, כל נאשם לפי חלקו, בין היתר בעבירות סחר בסמים ובשורת עבירות נוספות.
בית המשפט הטיל על הנאשמים המרכזיים בפרשה את העונשים הבאים: 10 שנות מאסר וקנס בסך 50 אלף שקל על מאהר עבאס, 8 שנות מאסר וקנס בסך 40 אלף שקל על נאשם מרכזי נוסף, עלי מזעאוה, ו-7.5 שנות מאסר וקנס בסך 30 אלף שקל על הנאשם דיב אל תרתיר. לפי העובדות שבהן הודו, ממרץ 2017 ועד למאי 2018 קשרו הנאשמים קשר לפעול יחד בתבנית מאורגנת, שיטתית ומתמשכת כדי לרכוש, להחזיק ולסחור בהרואין ובקוקאין באזור תל אביב – איש איש, לפי תפקידו ובתקופתו. בראש ההתארגנות עמד מאהר.
מאהר גייס את הנאשמים, שילם את שכרם, רכש את הסמים המסוכנים והיה אחראי על חלוקתם, הפצתם ומכירתם בתל אביב. לשם קידום מטרת הסחר בסמים, בין היתר, גייס מאהר את דיב אל תרתיר, שלו היו קשרים עם ספקי סמים מלוד, על מנת שזה ירכוש עבור ההתארגנות באופן סדיר את הסמים המסוכנים וידאג להובלתם לתל אביב. הנאשמים הקימו תחנת סמים תורנית, בהתאם לתקופה שבה פעלו. מתוך תחנת הסמים סחרו הנאשמים יחד בהרואין ובקוקאין לאורך כל שעות היממה, שבעה ימים בשבוע.
בית המשפט קבע בגזר הדין כי מדובר בפעילות עבריינית מורכבת ומסועפת, שמטרתה למכור סמים לכל דכפין, אשר בוצעה על פני תקופה לא מבוטלת ובשני אתרים שונים בתל אביב. נקבע כי "אין חולק שפעילות המשטרה והפרקליטות הובילה לסגירת אחד הערוצים המרכזיים שדרכם הופצו סמים לאזרחים רבים".
השיקולים המרכזיים מאחורי הסדר הטיעון של הפרקליטות היו עמדת בית המשפט בהליך הגישור, הודאת הנאשמים וחיסכון זמן ציבורי רב, שחסך כספי ציבור רבים. מדובר בתיק שבו היו נדרשים להעיד למעלה מ-400 עדי תביעה ו-20 נאשמים. שיקול משמעותי נוסף הוא חילוט רכוש בהיקף של מאות אלפי שקלים, לצד קנסות בסכום כולל של מאות אלפי שקלים. נאשמת נוספת נמחקה מן האישום. התיק טופל על ידי עורכי הדין פנינה לוי ומוסא עבאס מפרקליטות מחוז תל אביב.