שתף קטע נבחר

 

קרובי התלמידות שנרצחו בנהריים: "להעתיק את האנדרטה לישראל"

"אי השלום" יוחזר ביום ראשון לירדן, ומשפחות שבע התלמידות שנרצחו בו על-ידי חייל ירדני ב-1997 פנו לדרג המדיני בבקשה להעביר את האנדרטה שהוקמה במובלעת נהריים לישראל. גורמים מדיניים מעריכים: האנדרטה תועבר, אך לא באופן מיידי

  (מתוך ויקיפדיה)
האנדרטה באי השלום(מתוך ויקיפדיה)

משפחות שבע התלמידות מבית שמש, שנרצחו בפיגוע ב"אי השלום" בנהריים ב-1997, מבקשות מהדרג המדיני להעביר את האנדרטה מהאתר לתוך שטח ישראל - בשל פינוי המובלעת והחזרתה לירדנים ביום ראשון הקרוב.

 

לפני ההחזרה לירדן: ביקור במובלעת נהריים    (כתב: אסף קמר, צילום: חגי דקל)

לפני ההחזרה לירדן: ביקור במובלעת נהריים    (כתב: אסף קמר, צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בין השאר פנו המשפחות באמצעות ראש העיר בית שמש עליזה בלוך ללשכת נשיא המדינה, בבקשה שיסייע להם בהעברת האנדרטה. במכתבה לנשיא כתבה בלוך: "לפני כ-22 שנה שכלה העיר בית שמש שבע מבנותיה, תלמידות בית הספר אמית פירסט (שח"ר) בטבח המתועב בנהריים במסגרת ביקור שלהן באי השלום.

שער "ידיעות אחרונות" למחרת הטבח (צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות") (צילום: ארכיון
שער "ידיעות אחרונות" למחרת הטבח(צילום: ארכיון "ידיעות אחרונות")

מפת אי השלום נהריים ()

"אסון זה הוא חלק מהזיכרון העמוק של בני משפחותיהן וחלק מהזיכרון הקולקטיבי של העיר בית שמש. מדי שנה אנו מקיימים טקס באנדרטה באי השלום. טקס זה הוא חלק בלתי נפרד מהמסורת העירונית שמהווה עבורנו זיכרון ועצמה בו זמנית".

 

לפני ההחזרה לירדן: ביקור במובלעת נהריים

 

היא ציינה עוד כי "במסגרת הסכם השלום עם ירדן, השטחים המוגדרים 'אי השלום' יועברו בשבוע הקרוב לריבונות ירדנית והכניסה לשטח האי, המפריד בין שתי המדינות תיסגר סופית. בהערכה רבה אליך ומתוך תחושת שותפות ליצירת שיח של דיאלוג מכבד, אני פונה אליך בשמי ובשם המשפחות לפעול להעברת אתר 'אי השלום' לשטח ישראל או להעתקת האנדרטה למקום חלופי על מנת לשמר ולהנציח את זיכרון שבע הבנות".

  (צילום: AFP)
לפני ההחזרה: חיילים היום בנהריים(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

מבית הנשיא נמסר כי הבקשה להעתיק את האנדרטה מטופלת על ידי מנכ"ל בית הנשיא, הנמצא בקשר בנושא מול הגורמים הרלוונטיים במערכת הביטחון ואלה פועלים על מנת לקדם את ההעברה.

 

בתוך כך, גורמים מדיניים מעריכים כי האנדרטה לא תועבר באופן מיידי. עם זאת, ההערכה בישראל היא כי בסופו של דבר תועבר האנדרטה לשטח ישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך ויקיפדיה
האנדרטה באי השלום
מתוך ויקיפדיה
מומלצים