הציקלון "בולבול" מכה בבנגלדש, 2 מיליון מפונים
הסופה מוגדרת כחמורה, ושקולה להוריקן בדרגה 1 או 2. היא מביאה רוחות עזות וגשמים כבדים גם להודו
הרשויות בבנגלדש משלימות הערב (שבת) את פינוים של כשני מיליון בני אדם למקלטים, על רקע התקרבות סופת הציקלון "בּוּלבּוּל" שנעה במהלך היום מעל מפרץ בנגל וצפויה להכות בחוף הדרומי של המדינה בסביבות חצות הלילה, שעון מקומי. יותר מ-5,000 מקלטים נפתחו, וכ-50 אלף מתנדבים ואנשי סיוע עוזרים לפנות אליהם תושבים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
הסופה "בולבול" תביא איתה משבי רוח שיוכלו להגיע למהירות של עד 150 קמ"ש, ואזור קהולנה שבדרום-מערב בנגלדש עשוי להיות זה שייפגע קשה מכולם. כמה ספינות של חיל הים ומשמר החופים של בנגלדש הועמדו בכוננות למקרה שיהיה צורך להיעזר בהם במצבי חירום.
הסופה צפויה להיות מורגשת גם באזורים מסוימים בצפון-מזרח הודו, וגם בהם ננקטו צעדי זהירות לקראת פגיעתה. במדינות המחוז ההודיות מערב בנגל ואודישה ירדו מאז היום בבוקר גשמים כבדים, ובאודישה נעקרו מאות עצים בגלל הרוחות העזות.
"בולבול" התחזקה והפכה לסופה טרופית ביום חמישי בבוקר, ואתמול היא צברה כוח נוסף והפכה לסופת ציקלון חמורה. עוצמתה שקולה לעוצמת הוריקן בדרגה 1 או 2 באוקיינוס האטלנטי.
בבנגלדש הושעתה הפעילות בכל הנמלים המרכזיים במדינה, גם בצ'יטגונג, שדרך הנמל שלה עוברות 80% מהסחורות המיוצאות מבנגלדש ומיובאות אליה. כל כלי השיט, בכללם סירות דייגים, קיבלו הוראה לחדול מפעילות.
עונת הציקלונים במפרץ בנגל יכולה להימשך מאפריל עד דצמבר. סופת הציקלון הקשה ביותר שפקדה את האזור בעשורים האחרונים הייתה זו שהיכתה ב-1999 במדינת המחוז ההודית אודישה במשך 30 שעות. כ-10,000 בני אדם נהרגו אז, אולם בשנים שחלפו בתווך שופרו מאוד היכולות הטכנולוגיות וכעת מצליחים החזאים באזור לחזות את הסופות ביתר דיוק ולתת לרשויות די זמן להיערך.
בנגלדש, מדינה בת 160 מיליון תושבים, ספגה בעבר סופות ציקלון קשות, אולם בעשורים האחרונים היא שיפרה את יכולות ההיערכות שלה למקרי אסון, וכעת היא מצליחה להפחית את מספר הקורבנות שנרשמים באירועים כאלה.