"הצבע האדום מופיע כך פתאום": השיר שנועד להרגיע את ילדי שדרות
מאירה מאיר, עובדת סוציאלית במרכז חוסן שדרות, שרה שיר מיוחד שכתבה יחד עם ילדי העיר כדי להרגיע אותם. אתמול, אחרי עוד מטח, השתמשה בו גם על עצמה: "הייתי בשיא החרדה. העבודה שלנו מאוד מורכבת"
עובדי מרכזי חוסן בשדרות מנסים לעזור לילדי העיר בהתמודדות עם הטראומה הנגרמת מירי ממושך של רקטות לעברם, שאתמול (יום ג') שוב התגבר. מאירה מאיר, אחת מהעובדות הסוציאליות במרכז, הרכיבה יחד עם הילדים שיר שנועד להרגיע אותם בזמנים לחוצים, אך אתמול היא תועדה משתמשת בו כדי להרגיע את עצמה אחרי מטח נוסף. צפו בביצוע המרגש.
"חזרתי מביקור בית והקסאם תפס אותנו בדרך", סיפרה לאולפן ynet. "עצרתי, רצתי למיגונית, ואיך שאנחנו עולים למעלה היה עוד מטח. אנחנו יוצאים למסדרון ואני הייתי בגל חרדה שהגיע לשיאו. הייתי חייבת להרגיע את עצמי וככה אני עושה את זה. גם בצורה כזאת, וגם בכל מיני תנועות, יש לנו כל מיני כלים נוספים. וזה גם מה שאני עושה עם הילדים וההורים".
אור מאיר, בנה של מאירה, פרסם אתמול בפייסבוק את התיעוד שלה רוקדת ושרה את השיר שמתחיל במילים "הצבע האדום, מופיע כך פתאום", אותו כתבה יחד עם ילדי שדרות לפי לחן שירה של נעמי שמר "הדואר בא היום".
מאיר הסבירה מדוע היא משתמשת דווקא בשירים ותנועה כדי להרגיע את הילדים: "אני מגיעה לטיפול משפחתי ולעבודה עם ילדים מהרבה מאוד שנים של הוראה של מוסיקה ותנועה, ואני מנצלת את הכלים האלה גם לעבודה עם הילדים. כל אחד מהמטפלים אצלנו מביא מהעולם שלו הרבה הרבה כלים כדי לעזור לילדים בזמן חירום וגם להורים.
היא הוסיפה לגבי עבודתם המורכבת של המטפלים: "גם בשגרה אנחנו עובדים על החוסן במשפחות והעבודה שלנו מורכבת, מכיוון שאנחנו נמצאים בדחק מאוד מתמשך ומאוד לא סימפטי. אנחנו מגיעים למצבים שגם ההורים עצמם הם טראומטיים או פוסט טראומטיים וזה מייצר תמהיל לא פשוט לעבודה שלנו. אנחנו עובדים בכל הכלים - אומנות, תנועה, פיסול חושי, וכל כלי שמאפשר חזרה לשגרה ורגיעה".
מאז אתמול בבוקר שוגרו כ-280 רקטות לעבר ישראל מרצועת עזה בעקבות חיסולו של בכיר הג'יהאד האיסלאמי בהא אבו אל-עטא. אזעקות רבות נשמעו גם היום ביישובי הדרום החל משש בבוקר, ורקטה נפלה בחצר מפעל באזור התעשייה בשדרות.
פיקוד העורף התיר לקיים לימודים בגוש דן, במחוז ירקון ובשפלה, אך אסר על קיום הלימודים בדרום השפלה ודרומה ממנה. לפי משרד החינוך, כ-300 אלף ילדים תלמידים נשארו היום בבתיהם.