שתף קטע נבחר

 

שימועי טראמפ, ונציה מתחת למים. חדשות היום בעולם

חקירת הקונגרס נגד נשיא ארה"ב מגיעה לשלב הפומבי, הצפות היסטוריות בעיר התעלות האיטלקית, המפגינים בהונג קונג יורים חיצי אש והרוג ראשון במהומות בלבנון. חדשות החוץ, סיכום יומי

ונציה מתחת למים

מעיר התעלות האיטלקית מגיעות מאז אמש תמונות מדהימות: גאות גבוהה מהרגיל הביאה ביום שלישי בשעות הערב המאוחרות את גובה המים ל-187 סנטימטרים – כך שיותר מ-85% משטח העיר הוצפו. זהו מפלס המים השני בגובהו שנמדד אי פעם בעיר. השיא, 194 סנטימטרים, נרשם ב-1966.

 

אדם אחד נהרג אתמול. בין השאר הוצפו כיכרות ובזיליקת סן מרקו המפורסמת. יש חשש לגורלם של פסיפסים וליצירות אומנות. ראש העיר ונציה לואיג'י ברוניירו אמר כי המצב "דרמטי" והאשים בכך את שינויי האקלים.

 

שוחים בכיכר סן מרקו, שהפכה לבריכה

שוחים בכיכר סן מרקו, שהפכה לבריכה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

איטליה ונציה שיטפונות הצפה  (צילום: AFP)
ראש העיר: "זה שינויי האקלים". ההצפות בוונציה(צילום: AFP)

איטליה ונציה שיטפונות הצפה בזיליקת סנט מארק (צילום: AFP)
המים שחדרו לכנסיית סן מרקו(צילום: AFP)

איטליה ונציה שיטפונות הצפה  (צילום: AP)
(צילום: AP)

איטליה ונציה שיטפונות הצפה כיכר סנט מארק (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

איטליה ונציה שיטפונות הצפה  (צילום: AP)
(צילום: AP)

חיצי אש בהונג קונג

כמעט חצי שנה אחרי תחילת ההפגנות למען הדמוקרטיה בעיר, אפשר כבר לומר שהשבוע חלה הסלמה חמורה. גובר החשש שבייג'ינג תשלח כוחות לטריטוריה האוטונומית כדי לדכא את המפגינים נגד המנהיגה קארי לאם, הנחשבת לבעלת בריתו של המשטר הסיני הקומוניסטי.

 

אחרי ששלשום תועד שוטר יורה מטווח קרוב במפגין שהסתער לעברו ואלמונים צולמו מציתים אדם בשעת ויכוח על המהומות בעיר, ביממה האחרונה תועדו מפגינים יורים חיצים בוערים לעבר שוטרים בקמפוס האוניברסיטה הסינית של הונג קונג, שהפכה לאחד המוקדים העיקריים בהתפרעויות. הם גם הציתו רכבת בתחנת מטרו סמוכה.

 

שדה קרב באוניברסיטה הסינית של הונג קונג

שדה קרב באוניברסיטה הסינית של הונג קונג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הונג קונג מפגינים יורים חיצי אש על מחסום האוניברסיטה הסינית (צילום: AFP)
מפגינים יורים חיצי אש על מחסום באוניברסיטה הסינית(צילום: AFP)

הונג קונג מפגינים הציתו רכבת מטרו ליד האוניברסיטה הסינית (צילום: gettyimages)
קרון עולה באש במטרו(צילום: gettyimages)

הונג קונג מפגינים הציתו רכבת מטרו ליד האוניברסיטה הסינית (צילום: gettyimages)
פעילי מחאה מציתים את הרכבת(צילום: gettyimages)
אתמול הזהירה משטרת הונג קונג כי העיר "על סף התמוטטות". ברחבי העיר ממשיכים מפגינים כל העת לחסום כבישים, לשבש את פעילות התחבורה הציבורית ולהתעמת עם שוטרים. כתבים שהיו עדים לעימותים בין שוטרים למפגינים אמש באוניברסיטה הסינית של הונג קונג תיארו מחזות של שדה קרב. מפגינים שם יידו בקבוקי תבערה ולבנים על שוטרים ושיתקו את הקמפוס וסביבתו.

 

שימועי טראמפ

היום יוצאים לדרך השימועים הפומביים בהליך ההדחה שמנהלים הדמוקרטים בבית הנבחרים נגד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. זו תהיה ההזדמנות הראשונה של הציבור האמריקני לצפות בשידור חי בעימות הנפיץ בין הדמוקרטים לרפובליקנים על עתיד הנשיא. השימוע שייערך היום בוועדת המודיעין של בית הנבחרים מסמן את תחילת השלב השני בחקירת ההדחה נגד הנשיא, המתנהל בגלל מעורבותו בפרשת "אוקראינה גייט". במשך ששת השבועות הראשונים של החקירה, היא התנהלה מאחורי דלתיים סגורות. כמה מהעדים שכבר העידו שלא-בפומבי יגיעו להעיד שוב, בהם השגרירה לשעבר באוקראינה מארי יובנוביץ'.

רקע פרשת אוקראינה גייט (צילום: רויטרס, EPA, AP, MCT)
(צילום: רויטרס, EPA, AP, MCT)

השלב הבא בהליך יהיה שימועים בוועדת המשפט, שיושב הראש שלה הוא ג'רי נדלר, שבינו לבין טראמפ יש יחסי שנאה של ממש. הוועדה תחליט אם הראיות חזקות דיין כדי להחזיק אישומים רשמיים נגד הנשיא. טראמפ ועורכי דינו יהיו רשאים להופיע בשימועים, לחקור בהם עדים ולמסור ראיות המחזקות את עמדתם. לאחר השימועים תצביע הוועדה, שבה רוב דמוקרטי, על סעיפי הדחה ספציפיים, כנראה ניצול לרעה של סמכות ושיבוש הליכי חקירה. אחר כך תשלח הוועדה את סעיפי האישום למליאת בית הנבחרים, כדי שזו תצביע עליהם.

 

הרוג ראשון בלבנון

אחרי חודש של הפגנות נגד האליטה השולטת בשל השחיתות והמצב הכלכלי הקשה, אמש נרשם הרוג ראשון בעימותים בארץ הארזים: מפגין נורה למוות במהלך קטטה עם חיילים במחסום בביירות. ההרג הזה עורר מחדש את זעם ההמונים, והבוקר הם שוב יצאו להפגין ברחובות והבעירו צמיגים.

 

בלילה יידו מפגינים אבנים בביירות. הנשיא מישל עאון אותת היום כי אין פריצת דרך במגעים להקמת מממשלה חדשה במקום זו של סעד אל-חרירי, שבלחץ המפגינים התפטר מתפקידו כראש הממשלה.

הפגנה נגד השלטונות ביירות לבנון (צילום: EPA)
ביירות בלילה שעבר(צילום: EPA)

 

עוד שבועות של אש באוסטרליה

הרשויות האוסטרליות הורו היום לאזרחים ותיירים להתפנות בשל ההתקדמות המהירה של האש בשריפות הענק שפוקדות את חופיה המזרחיים והמערבים של אוסטרליה. יותר מ-150 שריפות כאלה נרשמו היום. במהלך הלילה שעבר פקד מזג אוויר צונן יותר את מדינת המחוז ניו סאות' וויילס, שסידני היא בירתה, ותשומת הלב עברה לקווינסלנד השכנה, שם איימו יותר מ-80 שריפות על בתים ואנשים. לפי שעה לא רואים באופק הפוגה בחום וביובש המעודדים את השריפות, והרשויות מזהירות כי האש עלולה להמשיך להשתולל עוד שבועות.

אוסטרליה שריפות שריפה אש ניו סאות' וויילס (צילום: EPA)
החום והיובש לא ייעלמו. נאבקים בלהבות באוסטרליה(צילום: EPA)

אוסטרליה שריפות שריפה אש ניו סאות' וויילס (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

אוסטרליה שריפות שריפה אש ניו סאות' וויילס (צילום: EPA)
עשן השריפות מהלוויין(צילום: EPA)

 

נשיאה זמנית לבוליביה

אחרי שאתמול ברח למקסיקו הנשיא הפורש של בוליביה אבו מוראלס, שהתפטר בתחילת השבוע אחרי 14 שנה בלחץ הצבא, בלילה שעבר הוכרזה הסנאטורית הבוליביאנית ג'אנין אנס כנשיאה הזמנית. ההכרזה עליה כממלאת מקומו של מוראלס באה אחרי שנוצר ואקום שלטוני – כל בעלי התפקידים האחרים שלפי החוקה היו אמורים להחליפו התפטרו בעצמם.

בוליביה נשיאה זמנית ג'אנין אנס ארמון הנשיאות (צילום: AFP)
הנשיאה הזמנית. מוראלס: "זאת הפיכה"(צילום: AFP)

מוראלס, נזכיר, התפטר אחרי שבועות של הפגנות נגד שלטונו, שהחלו בשל טענות האופוזיציה שזייף את ניצחונו בבחירות. הוא טוען כי הפרישה שלו לא נעשתה מרצון וכי מדובר בהפיכה.

 

ארדואן בבית הלבן

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן הגיע לוושינגטון וייפגש הערב עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, כשהיחסים בין שתי המדינות נמצאים בשפל שלא היה כמותו כבר כמה עשורים. טראמפ אמנם נחשב למי שבהחלטה על הסגת החיילים האמריקנים מסוריה אפשר לטורקיה לצאת למבצע נגד הכורדים, ואחר כך שיבח את ארדואן על הסכמתו להפסקת אש והסיר את הסנקציות שהטיל על ארצו; אבל הקונגרס האמריקני ממשיך לקדם עיצומים על טורקיה בעקבות המבצע, אנקרה הולכת ומהדקת את קשריה עם רוסיה, וארה"ב סילקה את הטורקים מפרויקט ה-F35 בעקבות החלטת טורקיה לקנות את מערכת ההגנה S-400 ממוסקבה.

 

חברים בקונגרס האמריקני כועסים על עצם הזמנתו של ארדואן לבית הלבן. בית הנבחרים אישר רק לאחרונה – בצעד שהרגיז את טורקיה – החלטה המכירה ברצח הארמנים בתחילת המאה שעברה כרצח עם, ובסנאט מקדמים דמוקרטים החלטת גינוי נגד הרדיפה של עיתונאים, פעילי אופוזיציה ובני מיעוטים בטורקיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
המפלס הגבוה מאז 1966. ונציה
צילום: AP
מומלצים