שתף קטע נבחר

 

הפגייה מחכה למיגון: "מתי יבינו שחייבים להגן על התינוקות?"

למרות ההבטחות וסבבי הלחימה, הפגייה בבית החולים ברזילי באשקלון עדיין לא ממוגנת. "בכל פעם שיש רקטות אנחנו מתפללים לנס", סיפרה אחות במחלקה. אם לפגים: "לראות אותן רצות עם הילדים למרחב מוגן - יותר טראומתי מההיריון". מנהל בית החולים: "ייקח לנו שנתיים להשלים את המיגון"

 

הפגייה בברזילי עדיין לא ממוגנת

הפגייה בברזילי עדיין לא ממוגנת

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במרכז הרפואי "ברזילי" שבאשקלון כבר רגילים לתפקד תחת ירי של טילים מעזה. זו לא הפעם הראשונה שבית החולים הגדול באזור עובר למצב של כוננות שיא בעקבות המצב הביטחוני. אבל למרות שנושא מיגון בית החולים עלה לכותרות לא מעט, ובשנים האחרונות מוגנו יותר ויותר אזורים, עדיין יש מחלקות לא ממוגנות, בהן גם כאלה רגישות כמו הפגייה.

 

 פגייה בית חולים ברזילי אשקלון  (צילום: דוד אביעוז)
הפגייה הלא ממוגנת. חלונות זכוכית מעל המיטות, תקרה לא סופגת פגיעות(צילום: דוד אביעוז)

השהייה בפגייה בזמן ירי טילים לעבר אשקלון מסוכנת מאוד. התקרה לא בנויה לספוג פגיעות וחלונות הזכוכית הגדולים, שמתחתם נמצאים הפגים במיטותיהם, מסכנים את התינוקות הרכים ובני משפחותיהם.

 

"כבר שנים מבטיחים לנו פגייה ממוגנת ובינתיים לא קיימו. זו סכנת חיים לפגים", אמרה יעל בוצ'ומנסקי, אחות טיפול נמרץ פגים בבית החולים. "בכל פעם שיש רקטות אנחנו מתפללים לנס, שלא תיפול רקטה על הפגייה שלנו. מתי כבר יקיימו את ההבטחות ויבינו שחייבים להגן על התינוקות האלה?".

 פגייה בית חולים ברזילי אשקלון  (צילום: דוד אביעוז)
האחות בו'צומנסקי. "מתי יבינו שחייבים להגן על התינוקות האלה?"(צילום: דוד אביעוז)

היא הוסיפה: "אנחנו לא יכולות לעזוב את המקום ולהשאיר את הפגים וההורים כשיש אזעקה. אנחנו אמורות לרוץ למסדרון כדי להתגונן לפי הנחיות פיקוד העורף, אבל מה עושים עם התינוקות? ועם ההורים שלא מוכנים לעזוב את הילדים שלהם? נוצר מצב שאנחנו וההורים נשארים במקום ומגנים בגופנו על הילדים".

 

בזמנים של הסלמה ברורה בית החולים נערך בהתאם. עם תחילת הסבב הנוכחי וקבלת הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף העבירו בבית החולים את כל המחלקות שאינן ממוגנות למרחבים מוגנים, בהן גם את הפגייה.

תיאור: פינוי מחלקת הילדים והפגייה בביה״ח ברזילי - הילדים המאושפזים מפונים לשהייה בטוחה במרחבים המוגנים (צילום: דוברות ברזילי)
פינוי הפגים למתחם ממוגן. "יותר טראומתי מההיריון"(צילום: דוברות ברזילי)

הודיה עמנואל מאשקלון, שילדה תאומים בלילה שבין ראשון לשני, סיפרה: "כשהעבירו אותם היינו בחוץ וראינו את האחיות רצות עם הפגים למקום ממוגן וזה היה לחץ לא רגיל. האזעקות לא הפסיקו ולראות את האחיות רצות עם הילדים כדי שלא ייפגעו זה מראה שלא אשכח בקרוב. זה היה אפילו יותר טראומתי מההיריון".

 

"המקום הממוגן קטן, אין הרבה תזוזה ואין לנו אפשרות להיות שם איתם כל הזמן, זה מאוד לא פשוט", הוסיפה עמנואל. "בפגייה ממוגנת היינו יכולים להיות איתם כל הזמן, אבל כאן אין מקום לשבת, זה צפוף".

תיאור: פינוי מחלקת הילדים והפגייה בביה״ח ברזילי - הילדים המאושפזים מפונים לשהייה בטוחה במרחבים המוגנים (צילום: דוברות ברזילי)
הפגייה הממוגנת. "הפעם הכל עבר בשלום, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד"(צילום: דוברות ברזילי)

עם זאת, ישנם מקרים שבהם לא ניתן לשנע את הפגים מחשש שזה יסכן את חייהם. "הפעם העברנו את כולם, והכל עבר בשלום, אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד. כל ניתוק של פג בזמן ההעברה מסכן חיים", הסבירה בוצ'ומנסקי.

 

את ההבטחה למיגון הפגייה שמעו אנשי הצוות לא אחת, עכשיו יש להם קצת יותר תקווה – אך לבית החולים עדיין חסר התקציב להשלמת הבנייה, שבכל מקרה תארך לפחות שנתיים.

 

"אנחנו כבר בשלבי התכנון של מיגון הפגייה, ייקח לנו שנתיים להשלים את התהליך", אמר פרופסור חזי לוי, מנהל בית החולים ברזילי. "קיבלנו מהמדינה רק חצי מהסכום, השגנו תרומות ועדיין חסרים לנו כעשרה מיליון שקלים. לא משהו בשמיים, אבל זה מה שצריך כדי להשלים את הבנייה שסוף סוף תהיה לנו פגייה ממוגנת כמו שצריך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוד אביעוז
הפגייה הלא ממוגנת
צילום: דוד אביעוז
מומלצים