הילדים בחזית ההסברה: "לשתף את כולם במה שעבר עליי"
הסרטון של ליאב דדון מסביר על החיים בצל האזעקות הציף את הרשתות החברתיות: "שיפסיקו לירות עלינו, בא לי לחזור לבית הספר". גם שוהם בן-6 זכה לפרסום רחב - ומאות אלפי הודים התרגשו מחגיגות יום ההולדת בין האזעקות
סבב ההסלמה בדרום הארץ הוביל את ילדי הדרום לחזית ההסברה הישראלית. סרטונים ותיעודים שהעלו מהמקלטים, שבהם סיפרו על התחושות בצל המתיחות, הפכו לוויראליים ברחבי הרשתות החברתיות, וחלקם אפילו זכו להכרה עולמית. "רציתי לשתף את כולם במה שעבר עליי", סיפר לאולפן ynet ליאב דדון, בן ה-8 שסרטון שלו מספר על החיים בצל האזעקות זכה לצפיות רבות.
דדון סיפר על אחת הפעם שבהן רץ למרחב המוגן עם אחיו: "כשהוא רץ למיגונית הוא נפל וקיבל מכה, אבל הוא לא בכה. הרמתי אותו וחיבקתי אותו". הוא הוסיף שהוא מתגעגע לבית הספר וש"קצת משעמם לי, בא לי לחזור לשגרה".
עבור שאר בני האדם ברחבי העולם יש לדדון מסר מרגיע: "אם יש אזעקות לא צריך להיות בלחץ", ואילו למחבלי הג'יהאד האיסלאמי יש לו פנייה אחרת: "שיפסיקו לירות עלינו טילים, כי בא לי לחזור לבית הספר".
ילד ישראלי נוסף שזכה לפרסום ברשתות החברתיות, ולתמיכה חוצה יבשות, הוא שוהם בן ה-6 מאשדוד שחגג את יום הולדתו בין האזעקות.
סיפורו של שוהם הגיע אל מאיה קדוש, סגנית השגריר הישראלי בהודו, שהחליטה לארגן לו חגיגה הודית וירטואלית עם עשרות אלפי משתתפים. היא פרסמה את סיפורו בחשבון הטוויטר שלה וביקשה מהעוקבים לחגוג לו יום הולדת בסגנון הודי.
תוך שעות ספורות התגייסו למשימה 30 אלף העוקבים של קדוש, שסחפו אחריהם אזרחים רבים - כמעט חצי מיליון משתמשים ברשתות החברתיות. בעקבות הסחף ברשת, סיפורו של שוהם הגיע אל אתרי החדשות ורשתות הטלוויזיה בהודו ושוהם הפך לסמל האזרחים הישראלים שנמצאים תחת אש, אך משתדלים לשמור על חוסן.
"בהודו קיים מנהג של חגיגות יום הולדת נרחבות בטוויטר", סיפרה קדוש. "כשראיתי את הסיפור על יום ההולדת של שוהם, ידעתי שנוכל לדבר לרגשות ההודים בקלות. הקריאות שלנו לפעולה נפלו על אוזניים קשובות במיוחד וביממה האחרונה הטרנדים המובילים בהודו משדרים תמיכה בישראל".