שתף קטע נבחר

 

שערוריית דובדבנים בממשלת יפן

היפנים רגישים מאוד לשחיתות והפרת נהלים מצד פקידי ממשל. כשהתברר שמאות מתומכי רה"מ הוזמנו למסיבה השנתית שבה חוגגים את פריחת הדובדבן נאלצה הממשלה לבטל את האירוע – לראשונה מאז 1952

ממשלת יפן הודיעה כי היא מבטלת את המסיבה השנתית לרגל פריחת הדובדבן שאמורה הייתה להתקיים בשנה הבאה, בעקבות הביקורת שהוטחה בראש הממשלה שינזו אבה על כך שהזמין לכאורה לאירוע רבים מדי מתומכיו שלו.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

חגיגת הדובדבנים ביפן    (צילום: רויטרס)

חגיגת הדובדבנים ביפן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם מקומיים, גם תיירים. עונת הסקורה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גם מקומיים, גם תיירים. עונת הסקורה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מסיבת פריחת הדובדבן היא אירוע שמתקיים מאז 1952 מדי שנה בפארק בטוקיו, ובו מצדיעים לאנשים שונים על הישגיהם. במהלך המסיבה מתרועעים ומפטפטים בכירי הפוליטיקה היפנית זה עם זה תחת עצי הדובדבן הפורחים, שזכו לפרסום עולמי. האירוע ממומן בכספי ציבור.

 

פוליטיקאים מהאופוזיציה טוענים כי אבה הזמין לאירוע 850 מתומכיו, אנשי מחוז הבחירה שלו, אף שמדובר באירוע שעולה למשלם המסים 55 מיליון ין (כחצי מיליון דולר).

 

בצעד מפתיע הודיע מזכיר הממשלה יושיהידה סוגה לכתבים שהממשלה "הקשיבה לכמה דעות" והחליטה בעקבות זאת להימנע מקיום המסיבה בשנה הבאה. סוגה הבטיח שהממשלה "תבהיר את הקריטריון שלפיו מוזמנים אורחים, כדי שהליך ההזמנה ייהפך לשקוף".

 

מספר המוזמנים לאירוע הולך וגדל משנה לשנה, וכך גם תקציבו. סוכנות הידיעות היפנית "קיודו" דיווחה שבשנה שעברה לקחו בו חלק 18,000 בני אדם – לעומת 10,000-7,000 לפני שאבה עלה לשלטון ב-2012. הסכום שהושקע אשתקד באירוע, 55 מיליון ין, הוא בערך כפול מתקציב האירוע ב-2014.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

עונת פריחת הדובדבנים ("הסקורה") ביפן היא אירוע שמקומיים ותיירים כאחד מצפים לו. בעונה זו נהוג לערוך מסיבות צפייה בפריחה ופיקניקים מתחת לעצים. באי הדרומי קיושו יכולה העונה להתחיל כבר במרץ, ובאי הצפוני ביותר, הוקאידו, היא יכולה להתחיל רק בסוף מאי.

 

 

היפנים רגישים מאוד לכל חשד לשחיתות שלטונית והפרה של נהלים על-ידי פקידי ממשל. רק החודש נאלצו שני שרים להתפטר אחרי שחילקו למצביעים תירס ותפוחי אדמה, עבירה על חוקי הבחירות. בפברואר השנה פרסם שר יפני התנצלות פומבית משום שאיחר לישיבה בפרלמנט בשלוש דקות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פריחת הדובדבן. חצי מיליון דולר
צילום: AFP
מומלצים