הירי בסלומון טקה: מח"ש תמסור מחר את החלטתה לגבי השוטר
הורי הצעיר, שמותו עורר מחאה סוערת, זומנו להגיע מחר למשרדי מח"ש ולקבל עדכון על ההחלטה לגבי הקצין. בשבוע שעבר נדחתה בקשת המשפחה לעיין בחומרי החקירה
הוריו של סלומון טקה, הצעיר שנורה למוות בחיפה, זומנו להגיע למשרדי המחלקה לחקירות שוטרים מחר (שלישי) בצהריים, כדי לקבל עדכון על ההחלטה בעניין הקצין שירה בבנם. לאחר מכן תפרסם המחלקה את החלטתה - האם להעמיד לדין את הקצין ובאילו סעיפי עבירה.
הקצין החשוד שוחרר ממעצר כשבועיים אחרי המקרה, ונמצא מאז בחופשה כפויה מעבודתו. בחודש שעבר דחה בג"ץ את העתירה שהגישו ההורים, בבקשה לקבל לידם את חומרי החקירה. חוק זכויות נפגעי עבירה לא מקנה להם זכות עיון כללית בחומר החקירה טרם החלטה על העמדה לדין", נימק השופט יצחק עמית את ההחלטה.
השופטת דפנה ברק ארז הוסיפה: "הרגשות הקשים הנלווים לאירוע שבו קיפח סלומון ז"ל את חייו לא נעלמו מעינינו. אנו אף מודעים לחוסר האמון שרוחשים העותרים לטיפול הרשויות בעניינם ובהתייחסות לאזרחים בני העדה האתיופית. אין ספק כי מדינת ישראל צריכה עוד ללכת כברת דרך בתחום זה, לצד המאמצים שכבר נעשו. אולם, אין בכל אלה כדי להצדיק בשלב הנוכחי היעתרות חריגה לדרישה לעיון בחומר החקירה בטרם עת, באופן שעלול להשליך על הגינות ההליך הפלילי".
כמה ימים קודם לכן מחו פעילים מהקהילה האתיופית ופוצצו כנס של לשכת עורכי הדין בתל אביב בנושא שוויון ומיגור הגזענות בהשתתפות ראש מח"ש עו"ד קרן בר מנחם. המפגינים התפרצו לדבריה והטיחו בה: "חלאת אדם, תתביישי לך". זאת במחאה על התמשכות הליכי חקירת מותו של טקה. בשלב מסוים הקיפו המפגינים את רכבה של מנחם ומנעו ממנה לנסוע.
ראש מח"ש ענתה למפגינים: "מעולם לא הסתכלתי על אף אחד מלמעלה ולא עשיתי את זה גם כשהתקדמתי בסולם התפקידים ובטח שלא עכשיו. מי שיש לו משהו להגיד לי, אבל באופן קונקרטי, אופרטיבי ומשמעותי, משהו שאני כמנהלת היחידה לחקירות שוטרים יכולה לעשות אחרת כדי לשנות את האמון של הציבור בכלל ושל יוצאי אתיופיה בפרט במחלקה שאותה אני מנהלת, אני מזמינה אתכם להציף".
טקה בן ה-18 נהרג בקיץ בשכונת קריית חיים מירי של קצין בתחנת זבולון. הקצין, שלא היה בתפקיד, התעמת עם טקה וחבריו שהיו בגן ציבורי, סמוך למקום מגוריו של טקה. בעיצומו של הוויכוח שלף הקצין אקדח, וככל הנראה ירה לצורך אזהרה לעבר הרצפה, אך הכדור ניתז אל עבר גופו של טקה והרג אותו. האירוע הוביל להפגנות אלימות של בני הקהילה האתיופית בכל רחבי הארץ והעמיק את משבר האמון החמור בין העדה למשטרת ישראל.