ארגנטינה: הנשיא שוקל לרכך את ההכרזה "חיזבאללה - ארגון טרור"
שגרירת ישראל בבואנוס איירס קיבלה דיווח מהנשיא הנבחר אלברטו פרננדס, שלפיו ממשלו שוקל לעשות הבחנה בין הזרוע הצבאית לזרוע הפוליטית של ארגון הטרור הלבנוני. הערכה: סגניתו קירשנר עומדת מאחורי המהלך
נשיא ארגנטינה הנבחר אלברטו פרננדס שוקל להכניס תיקון בהכרזת מדינתו על חיזבאללה כארגון טרור. פרננדס הודיע לשגרירת ישראל בבואנוס איירס, גלית רונן, כי ממשלו שוקל לעשות הבחנה בין הזרוע הפוליטית לזרוע הצבאית של חיזבאללה.
השגרירה רונן התקשרה באחרונה ללשכת הנשיא שנבחר בחודש שעבר לתפקיד, והודיעה לו על רצונה להעביר לו איגרת ברכה מנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין.
פרננדס זימן את השגרירה ללשכתו, ובמהלך הפגישה ביניהם סיפר הנשיא לרונן כי הממשל החדש-ישן שוקל להכניס תיקון להכרזה על חיזבאללה, שהתקבלה על ידי המשטר הקודם ביולי האחרון. משמעות הדבר היא ריכוך ההחלטה הגורפת בנוגע לארגון הטרור הלבנוני.
גורמים מדיניים בירושלים אמרו בתגובה למהלך כי "לא ברור אם מדובר בבלון ניסוי או בכוונתה אמיתית". אותם גורמים הוסיפו כי הם מעריכים שיהיה קשה מאוד לארגנטינה להחזיר את הגלגל אחורנית, בעיקר לנוכח העובדה שהממשל האמריקני יראה את הצעד בעין לא טובה וכי החלטה כזאת עלולה לפגוע ביכולת של ארגנטינה להחליף מודיעין עם מדינות המערב.
בישראל מעריכים כי מי שלוחצת לשינוי היא הנשיאה לשעבר וסגניתו של פרננדס, כריסטינה קירשנר. השמאל בארגטינה נמנה מלכתחילה עם מתנגדי ההחלטה להכריז על חיזבאללה כארגון טרור.
הנשיא הנבחר פרננדס, שהיה בעבר ראש הסגל של קירשנר, התעמת עמה בעבר בעקבות ההסכם שעליו חתמה הנשיאה לשעבר עם איראן בנוגע לחקירת הפיגועים בבואנוס איירס. לכן, בירושלים מתקשים להאמין שפרננדס תומך בריכוך ההחלטה בעניין חיזבאללה וסבורים כי החלטה בנושא יכולה להיות קשורה ללחצים מצדן של קירשנר ומפלגתה.
כאמור, ביולי האחרון הורתה ארגנטינה להקפיא נכסים של אנשי חיזבאללה, והגדירה בפועל את חיזבאללה כארגון טרור. ההודעה פורסמה אז במקביל לביקורו בארגנטינה של מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, ובזמן שבמדינה הדרום אמריקנית ציינו את יום השנה ה-25 לפיגוע במרכז הקהילה היהודית בבואנוס איירס שבו נרצחו 85 בני אדם.
ארגנטינה האשימה את חיזבאללה ואת איראן בפיגוע במרכז הקהילה היהודית. שתיהן הכחישו מעורבות באירוע. בנוסף האשימה ארגנטינה את ארגון הטרור השיעי בפיגוע בשגרירות ישראל בבואנוס איירס ב-1992, שבו נרצחו 29 בני אדם. ארגנטינה אמנם מטילה על חיזבאללה את האחריות על הפיגוע ב-1994, אך עד כה איש לא הורשע במתקפה. גם חקירת הפיגוע בשגרירות ישראל לא הובילה להרשעות.