"הכותל" של עיראק
בימים של מהומות ומאות הרוגים הוצף קיר בבגדד באלפי פתקים של עיראקים מודאגים. הם מביעים משאלות, כותבים בקשות ומקווים לעתיד טוב יותר: "מתי שפיכות הדמים במדינה שלנו תיפסק?"
אלפי פתקים מודבקים לקיר בבגדד עם משאלות, תפילות ותהיות לגבי עתידה של עיראק. "מתי שפיכות הדמים במדינה שלי תיפסק?", שואל עיראקי באחד הפתקים.
עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ
"קיר המשאלות" נמצא סמוך לכיכר תחריר בבגדד, שם התגבשה תנועת המחאה נגד השלטון. התנועה לא מפסיקה להפגין ברחובות, גם אחרי מותם של מאות מפגינים בעימותים עם כוחות הביטחון.
"כתבתי: 'שנאתי את עיראק לפני 25 באוקטובר ועכשיו אני גאה בה'", מספרת פטימה עוואד בת ה-16 על הפתק שהדביקה לקיר. ב-25 באוקטובר ניסו לראשונה מפגינים להסתער על "האזור הירוק" בבגדד, שבו נמצאים בניינים ממשלתיים ולחצות את הגשר שמוביל מכיכר תחריר לאזור, שנמצא בגדה השנייה של נהר החידקל.
"לפני ה-25 באוקטובר לא היה לנו עתיד, ואף אחד לא יצא להפגין כי כולם פחדו. עכשיו כולנו מתאספים בכיכר תחריר", אומרת פטימה על חודש המחאה הגדול. המפגינים מאשימים את הממשלה בשחיתות ובבזבוז ההון הלאומי, של מדינה שעשירה בנפט. לפחות 339 מפגינים נהרגו מתחילת ההפגנות. רובם לא היו חמושים, ונורו מאש חיה.
"אנחנו רוצים שהממשלה תתחלף", נכתב באחד הפתקים. בפתק אחר דורש הכותב להוציא להורג פוליטיקאי שנוא. חלק מהבקשות לא עוסקות בפוליטיקה, כמו בקשתו של עיראקי צעיר לסיים בהצלחה את הלימודים במכללת ספורט.
"קיר המשאלות" היא בעבר קיר של שירותים ציבוריים. הפעילים שאחראים ליוזמה רוצים לאגד את כל המשאלות לספר. "הקמנו צוות של בני נוער ועבדנו כקבוצה אחת, פעלתניים כמו דבורים בכוורת", אומר סאטאר ג'ודה, סופר שמשתתף במיזם. "'קיר המשאלות' הייתה הפעילות שהאנשים הכי אהבו והיו מעורבים בה".