שתף קטע נבחר

 

תחליף רוסי לוויקיפדיה: "שהמידע יהיה אמין"

חודש אחרי שפוטין התלונן על אמינות האנציקלופדיה המקוונת, הודיעה מוסקבה על הקמת אתר חלופי: "יתבסס על מקורות מדעיים". העלות: 31 מיליון דולר

רוסיה הודיעה היום (ב') כי תקים אנציקלופדיה מקוונת משלה כתחליף לוויקיפדיה, חודש אחרי שהנשיא ולדימיר פוטין טען שהיא אינה אמינה. הצעד, לפי מוסקבה, יבטיח שהעם הרוסי יוכל למצוא "מידע אמין שמתעדכן בקביעות על בסיס מקורות מידע מדעיים ואמינים".

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין  (צילום: AP)
לא סומך על המידע באנציקלופדיה המקוונת. פוטין(צילום: AP)

בחודש שעבר קרא פוטין להחליף את האנציקלופדיה שאותה כותבים הגולשים בגרסה מקוונת ומתעדכנת של "האנציקלופדיה הרוסית הגדולה". אנציקלופדיה זו, שכוללת 36 כרכים, נכתבה בין 2004 ל-2017 בחסות האקדמיה הרוסית למדעים, בעקבות צו נשיאותי של פוטין מ-2002.

 

"באשר לוויקיפדיה, עדיף להחליף אותה ב'אנציקלופדיה הרוסית הגדולה' בפורמט אלקטרוני. לפחות יהיה מידע אמין, שמוצג בדרך מודרנית וטובה", אמר פוטין בחודש שעבר, בישיבה בקרמלין על עתידה של השפה הרוסית. יצוין כי האנציקלופדיה שעליה דיבר, בגרסתה הבסיסית, כבר מופיעה ברשת.  

אינטרנט רוסיה (צילום: shutterstock)
פיקוח והגבלות ברוסיה על השימוש באינטרנט(צילום: shutterstock)
 

סרגיי קרבץ, אחד מעורכי "האנציקלופדיה הרוסית הגדולה", אמר לפני כשבועיים לפי סוכנות הידיעות הרוסית TASS, כי עלות הפרויקט תעמוד על כ-2 מיליארד רובל (31 מיליון דולר). בהחלטה שפורסמה היום, עליה חתם ראש הממשלה דמיטרי מדבדב, נמסר עוד כי הממשלה תקים מרכז לאומי חדש למחקר ולחינוך שיתבסס על "האנציקלופדיה הרוסית הגדולה".

 

הצעד הרוסי להקמת תחליף לוויקיפדיה מגיע על רקע מאמציה של מוסקבה לפקח על האינטרנט ועל המידע החופשי בו. בין היתר, ב-2015 רוסיה חסמה לזמן קצר את הגישה לוויקיפדיה בגלל מחלוקת על הגדרת הערך "חשיש". בוויקיפדיה בשפה הרוסית יש יותר מ-1.5 מיליון ערכים.

 

ראיון באולפן ynet עם עורכת בוויקיפדיה    (צילום: אלי סגל)

ראיון באולפן ynet עם עורכת בוויקיפדיה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פוטין קרא להקים ויקיפדיה רוסית כשבוע אחרי שחוק שנוי במחלוקת נכנס לתוקף. החוק קורא להקים רשת אינטרנט שתהיה מבודדת משרתים בינלאומיים, כדי למנוע מהגולשים כניסה לאתרים אסורים.

 

בחמש השנים האחרונות נחקקו חוקים נוספים שמגבילים פעילות באינטרנט, בין השאר כאלה המחייבים מנועי חיפוש להעלים חלק מהתוצאות, מאלצים אפליקציות מסרים מיידיים לשתף את מנגנוני הביטחון במפתחות הצפנה, ומכריחים רשתות חברתיות לאחסן את המידע האישי של משתמשים רוסים על שרתים בתוך המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"לא אמין". פוטין וסמלה של ויקיפדיה
צילום: AP
מומלצים