שתף קטע נבחר

 

קצף רעיל כיסה את החוף, והילדים משחקים

הודו: בועות לבנות נסחפות בימים האחרונים לחוף בצ'נאי. הורים מניחים לילדים להשתולל ולצלם סלפי, ולא מבינים: זו תערובת שפכים מסוכנת

קצף מסוכן מכסה בימים האחרונים את אחד החופים המפורסמים ביותר של הודו, בעיר צ'נאי. ילדים משחקים בו ומצלמים תמונות סלפי בין הבועות הלבנות בחוף מרינה, למרות הריח החריף העולה מהן ואף שדייגים הוזהרו שלא להיכנס לים בסמוך לאזור שבו הופיע הקצף.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

משחקים בקצף הרעיל של הודו    (צילום: רויטרס)

משחקים בקצף הרעיל של הודו    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הודו צ'נאי  מפרץ בנגל קצף חוף ים (צילום: AP)
החוף בצ'נאי. זה לא מקסים כמו שזה נראה(צילום: AP)

הודו צ'נאי  מפרץ בנגל קצף חוף ים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הודו צ'נאי  מפרץ בנגל קצף חוף ים (צילום: רויטרס )
(צילום: רויטרס )
רופאים מזהירים שהקצף, שנוצר בכל עונת מונסון אבל השנה הוא גרוע במיוחד, עלול לגרום לבעיות עור. למרות זאת, מאות משפחות מאפשרות לילדיהן לדלג להם בבועות המלאות רעלנים.

 

הרשות לבקרת זיהום של מדינת המחוז טמיל נאדו, שבה נמצאת צ'נאי, הודיעה כי אספה דגימות של הקצף, המכסה כמה קילומטרים מהחוף. "אין ספק שלא טוב שאנשים ייכנסו לקצף, אבל הם פשוט לא מבינים את הסיכונים", אומר פרבקר מישרה, מדען במרכז הלאומי לחקר החופים בצ'נאי. לדבריו, בשנים האחרונות גדלה כמות הקצף.

הודו צ'נאי  מפרץ בנגל קצף חוף ים (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הודו צ'נאי  מפרץ בנגל קצף חוף ים (צילום: AP)
(צילום: AP)

הרשויות חוששות גם מאירוע כמו זה שנרשם ב-2017, כשאלפי דגים מתו מזיהום שפגע בחוף בזמן הופעתן של הבועות. הדייג ג'ייסלאן, בן 30, מספר שלקוחות לא רוצים לקנות אפילו מעט מהדגים שדג בימים האחרונים. "כולם חושבים שהם מזוהמים", הוא אומר. "עכשיו אני לא מרוויח כמעט כלום".

 

 

חוף מרינה הוא מרכזה של צ'נאי כבר יותר מ-100 שנה. בסופי השבוע מגיעים עשרות אלפים לחוף, שהזיהום בו הפך לעוד סמל לבעיית איכות הסביבה שאיתה מתמודדת הודו במקביל לצמיחה הכלכלית שלה.

 

מומחים מעריכים שגשם כבד שירד בימים האחרונים נשא שפכים שלא טופלו כראוי ופופסט אל הים, ושרוב הקצף מקורו בשרידים של חומרי ניקוי שהתערבבו עם פסולת אחרת. לדבריהם, רק 40% מהשפכים בצ'נאי ובערים גדולות אחרות מקבלים טיפול ראוי, ואילו השאר מוצאים את דרכם אל הים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
חוף הקצף בצ'נאי. סכנה גם לדגים
צילום: AP
מומלצים