שתף קטע נבחר

 

צעיר נפצע קשה מפגיעת ברק בצפון

בן 19 נפגע מברק בשטח פתוח ליד יקנעם. הוא פונה מורדם ומונשם לרמב"ם, עם כוויות קשות בכל חלקי גופו. המנתח בבית החולים: "החברים שהיו איתו הצילו אותו"

 

בן 19 נפצע קשה מפגיעת ברק    (צילום: עידו ארז, דוברות מד"א)

בן 19 נפצע קשה מפגיעת ברק    (צילום: עידו ארז, דוברות מד"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צעיר בן 19 נפצע הערב (ראשון) באורח קשה מפגיעת ברק בשטח פתוח, סמוך ליקנעם. הוא פונה עם כוויות קשות בכל חלקי גופו לבית החולים רמב"ם בחיפה, ואושפז במחלקה לטיפול נמרץ.

 

בשעה 18:56 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב כרמל על צעיר שככל הנראה נפגע ממכת ברק, בשטח פתוח באזור מועצה אזורית מגידו. חובשים ופרמדיקים של מד"א שהוזעקו למקום דיווחו על צעיר במצב קשה, עם סימני פגיעה מהתחשמלות בגופו, ופינו אותו מורדם ומונשם לבית החולים.

פינוי הצעיר (צילום: דוברות מד
אמבולנסים בזירת האירוע(צילום: דוברות מד"א)

פרמדיק מד"א אלמוג שק סיפר: "חברנו לרכב סמוך לרמת השופט והעבירו אלינו צעיר עם סימני פגיעה מהתחשמלות. מיד הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים שכלל הרדמה, הנשמה, טיפול תרופתי וחימום, ופינינו אותו בדחיפות לבית החולים תוך המשך טיפול כשמצבו קשה ויציב".

 

ד"ר שחר גרונר, רופא כירורג בכיר במערך הכירורגי ברמב"ם, אמר: "חברים שהיו איתו הצילו אותו. הם טיפלו, פינו הפרשות מדרכי הנשימה שלו והביאו אותו לפה עם סימני חיים".

 

מה עושה מכת ברק בגוף - ואיך מצילים?

 

בתחנת השירות המטאורולוגי בקיבוץ הסמוך עין השופט, לא הרחק מיקנעם, נמדדו עד השעה 19:00 בערב 28 מ"מ גשם, וכמעט כולם ירדו תוך זמן קצר - בסופת הברקים שבמהלכה נפגע אותו צעיר.

 

לפני כחודשיים נהרג אשר חזות בן ה-14 מפגיעת ברק בחוף הים בזיקים. מכת הברק פגעה אנושות בחזות והרופאים נאבקו על חייו במשך יותר מיממה בטרם נאלצו לקבוע את מותו. יחד עימו נפצעו ארבעה בני משפחה נוספים.

 

מכת הברק הקטלנית בחוף זיקים, באוקטובר    (צילום: בראל אפרים)

מכת הברק הקטלנית בחוף זיקים, באוקטובר    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הסיכוי להיפגע מברק הוא יחסית נמוך - אחד לכמה מיליונים - אך בשנים האחרונות נרשמו כמה מקרים של אנשים שנפגעו. פרופ' יואב יאיר, דיקן בית הספר לקיימות בבינתחומי בהרצליה ומומחה לאקלים ואטמוספירה, התייחס לסכנות הברקים אחרי הפגיעה בזיקים ואמר: "הברקים הם קטלניים ולכן אין להתפתות לצאת החוצה בזמן סופת ברקים. ניתן לצפות בהם בתוך מקום בטוח כמו בניין או רכב, אבל בשום פנים ואופן אין להיות במקום חשוף".

 

לדבריו, "אם יש פחות מ-30 שניות מרגע שרואים את הברק ועד ששומעים את הרעם, זה אומר שהסופה קרובה ויש לתפוס מחסה מתחת לבניין. מומלץ להמתין 30 דקות עד שלא שומעים רעמים בכלל ואז ניתן לצאת החוצה". הוא סבור כי בשל התחממות כדור הארץ יהיו ככל הנראה יותר ברקים. "באקלים יותר חם העוצמה והתכיפות של סופות ברקים כנראה תגדל, לכן אנחנו יכולים לצפות ליותר ויותר מהאירועים האלימים האלה", אמר לפני חודשיים.

 

ד"ר קובי אסף, מנהל המחלקה לרפואה דחופה בהדסה עין-כרם השווה בין התחשמלות לפגיעת ברק. "המשמעות של היפגעות ממכת ברק זהה להתחשמלות משקע או מוצר חשמלי", הוא אמר. "הגוף מהווה כמעין 'חוט חשמל' שדרכו עובר זרם חשמלי חזק - הדבר מסוכן לאיברי גוף פנימיים ויכול להגיע עד כדי פירוק רקמות פנימיות. עוד עלול להיגרם נזק לשריר הלב - אפקט דומה להתקף לב, אובדן הכרה ובמקרה של פגיעה חזקה יש סכנה למוות".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
זירת האירוע
צילום: דוברות מד"א
מומלצים