פרקליט המדינה: "הביקורת עלינו נועדה להרוס את האמון במערכת"
שי ניצן מתח ביקורת חריפה על "ההאשמות המוטחות לאחרונה במערכת אכיפת החוק". הוא האשים כי "מי שבאמת מבקשים להביא לתיקון המערכת אינם פועלים לריסוקה" וטען: "מטרתם להפוך החלטה בתיק מסוים לבלתי לגיטימית"
פרקליט המדינה שי ניצן אמר הערב (ראשון) כי "בין ביקורת עניינית להאשמות המוטחות לאחרונה במערכת אכיפת החוק אין שום קשר". לדבריו, "מי שבאמת מבקשים להביא לתיקון המערכת אינם פועלים לריסוקה".
בוועידת מקור ראשון אמר ניצן: "לאחרונה מוטחות בראשי מערכת אכיפת החוק האשמות אישיות, בהפגנות, כלי התקשורת, הרשתות החברתיות. 'פרקליט המדינה שי ניצן לחקירה', 'פרקליטת מחוז תל אביב, מיסוי וכלכלה ליאת בן ארי לכלא'. הטעם העיקרי לבחירתי שלא להחריש עוד הוא כי המשך מסע השיסוי מבוכה הוא לכולנו, וסופו שיביא חלילה להפלת יסודות הבית".
ניצן הוסיף: "אין המדובר בביקורת בונה, אלא בביקורת שתכליתה להרוס את אמון הציבור במערכת עד היסוד כדי להפוך בלתי לגיטימית החלטה בתיק מסוים. על מנת לתקן יש לאפשר הקשבה והכלה. רק כך, ולא באמצעות השמצות וגידופים שקריים ניתן לקדם תהליכים, מקום בו הדבר דרוש. רק כך - ולא על ידי שיח מופרך על 'הפיכה שלטונית' שאנו כביכול מנסים לבצע פה, ניתן לתקן את הטעון תיקון".
פרקליט המדינה התייחס בדבריו ישירות להחלטת היועמ"ש להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, ככר פורה לביקורת נגד המערכת המשפטית: "כידוע, לפני כשבועיים, הודיע היועץ המשפט לממשלה ברבים כי החליט להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה. בכך אימץ היועץ את המלצתי והמלצת פרקליטים רבים אחרים. בתגובה, נטען ברבים כאילו הגשת כתב האישום היא בגדר 'ניסיון להפיכה שלטונית'. לא פחות. אני, ועמיתי עימי, הואשמנו כאילו אנו מנסים לחולל במדינה 'הפיכה שלטונית.
"אנשים שבחרו להקדיש את מיטב שנותיהם להמשך תיקון ובניין החברה הישראלית בשדה המשפטי, מגלים לפתע פתאום כי הם, דוקא הם, פועלים כביכול נגד המדינה. המקרה הפרטני שלי משמש דוגמא למופרכות הטענה הכללית שהועלתה נגד כל מי שהיתה לו יד ורגל בהחלטה להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה".
עם הגשת כתב האישום נגדו, תקף נתניהו במילים חריפות את מערכת אכיפת החוק והבהיר כי אינו מתכוון להתפטר: "זהו יום קשה מאוד. אני מכבד מאוד את רשויות המשפט בישראל, יצא להן שם עולמי ובצדק. אבל אני חושב שצריך להיות עיוור כדי לא לראות שמשהו לא טוב קורה אצל חוקרי המשטרה ואצל אנשי הפרקליטות. אנחנו עדים לניסיון של הפיכה שלטונית נגד ראש ממשלה בעלילות שווא ובתהליך חקירות מזוהם ומגמתי".
על רשויות אכיפת החוק בישראל אמר: "זה כבר נבדק. הציבור איבד בהם אמון, הוא מאבד בהם אמון כל הזמן, בצדק. זהו תהליך שחיקה שהתחיל לפני שנים, כשסיכלו את הכהונה של רובי ריבלין ויעקב נאמן כשרי משפטים, כשסיכלו את כהונתו של גיבור ישראל רפאל איתן לשר המשטרה, כשסיכלו את מועמדותו של גל הירש למפכ"ל המשטרה יום לפני המינוי".